Afrika

3 redenen waarom duiken in Zuid-Afrika op jouw bucketlist moet

Misschien heb je je duikcertificaat al binnen, of ben je van plan om dit te halen op jouw droomreis naar Zuid-Afrika. Of je nu een beginnende duiker bent of al een aantal keren het water in bent geplonsd – duiken in Zuid-Afrika is echt een must. Je kunt er uitgebreide cursussen volgen om jouw PADI-certificaat te behalen, maar voor de al zelfstandige duiker zijn er uiteraard ook genoeg mogelijkheden. In dit artikel geven we je drie redenen voor het nemen van een duik in Zuid-Afrika.

1.      Kooiduiken met witte haaien

We beginnen meteen met de meest bijzondere reden om te duiken in Zuid-Afrika. Je kunt er namelijk kooiduiken met witte haaien. De mensenhaai is de grootste roofvis ter wereld en de enige nog levende soort uit zijn geslacht. De beste locatie om te kooiduiken is Gansbaai, waar de witte haaien komen jagen op hun favoriete maaltje (de zeeleeuwen). Met een boot ga je het water op en wanneer de eerste haaien zijn gespot gaat de kooi het water in… met jou erin! Duiken met witte haaien is een spectaculaire ervaring die je zeker niet wilt missen.

2.      Unieke omstandigheden van twee verschillende zeeën

Zuid-Afrika is, als het om duiken gaat, een erg bijzondere bestemming. Dat komt omdat de Indische Oceaan en de Zuid-Atlantische Oceaan bij elkaar komen onder Kaapstad. Dat veroorzaakt een bijzonder ecosysteem onder het water, dat je nergens anders ter wereld zo zult kunnen vinden. Op verschillende plekken in Zuid-Afrika kun je daarom hele andere duikervaringen opdoen. In het noordoosten zul je veel tropische wateren vinden van een aangename temperatuur, met spectaculaire koraalriffen. In het westen zul je juist meer rotsachtige riffen en een wat koudere temperatuur vinden, ideaal voor de wat avontuurlijke duiker.

3.      Grote variëteit aan leven onderwater

De wateren rondom Zuid-Afrika bieden jou als duiker een van de meest spectaculaire duikervaringen, omdat het leven onderwater zo ontzettend gevarieerd is. Door de verschillende temperaturen van het water op de duiklocaties in Zuid-Afrika kun je veel verschillende diersoorten spotten. Zo kun je tijdens je duiken haaiensoorten ontdekken, een keur aan tropische vissen en zelfs sardientjes. Het onderwaterleven is er zowel groots en indrukwekkend als klein en kleurrijk. Daarom is er voor ieder wat wils.

Wacht niet langer en maak jouw droomreis

Het is tijd om weer te genieten van alles dat de wereld jou te bieden heeft. Boek daarom snel jouw droomvakantie en ga reizen door Zuid-Afrika, zodat je de wonderlijke natuur en prachtige cultuur van dit land kunt ontdekken. En breng dan vooral een bezoek aan de spectaculaire duikspots!

 

Gerelateerde berichten