Europa

5x een luxe vakantie in Europa

Werken doen we het hele jaar al genoeg en een beetje luxe verdien je dan ook wel als je eindelijk een weekje weg kunt. Even nergens aan denken, naar het gekabbel van het zwembad luisteren en dat boek lezen waar je al een jaar tegenaan kijkt. Europa heeft een heleboel rustgevende stukken natuur, bergen en plekken waar je de zonsondergang kunt bekijken. Wij hebben vijf plekken voor je op een rij gezet om van een luxe vakantie te genieten. Wat kun je er doen in de omgeving en waar kun je overnachten?

1. De Algarve

Een prachtig stukje Europa, gelegen in Zuid Portugal. De Algarve kenmerkt zich door de verscheidenheid aan stranden en kustlijn. Van hoge rotsen waar je naar beneden moet klimmen om bij het strand te komen, tot uitgestrekte stukken waddengebied die onder kunnen lopen. Met een scootertje kun je gemakkelijk de hele kustlijn ontdekken en een bezoekje brengen aan bijvoorbeeld Luz, Albufeira en Faro. Daarnaast ligt er de bekende spot die ook wel het einde van de wereld genoemd wordt. De Algarve heeft eigenlijk alles wat je tijdens een ontspannende vakantie boekt. Veel huizen waar je kunt overnachten hebben door de rotsformaties dan ook een adembenemend uitzicht. Als je toch in de buurt bent, zou ik ook zeker een bezoekje brengen aan Portimao. Deze stad heeft prachtige stranden en een wandelroute over de rotsen langs de zee. Vanuit Faro vertrekken er iedere dag veerbootjes die je naar de Portugese eilanden brengen.

2. De Oostenrijkse Alpen

De Alpen van Oostenrijk staan vooral bekend omdat je er goed kunt wintersporten. Bovendien is er een aantal bekende steden gevestigd die teruggaan tot in de historie of uitgebreide mogelijkheden bieden voor vakantieactiviteiten. Zo is Innsbruck ideaal om een actieve vakantie te beleven. Je kunt je er vermaken met paragliden en andere gave sporten. Salzburg heeft daarentegen weer een prachtige geschiedenis. Dat is dan ook de reden dat je hier de verschillende architecturen kunt bewonderen, voornamelijk Barok. Tot slot staat Bludenz bekend om de verschillende valleien in de omgeving.

3. De Duitse Oostzeekust

Als de zon schijnt trekt heel Nederland naar de Nederlandse kust, maar op niet heel ver rijden ligt de Duitse Oostzeekust. Niet voor niets is dit ook een idyllische en populaire plek om een weekendje aan het strand te spenderen. Vlakbij de grens met Denemarken liggen prachtige stadjes waar je kunt vertoeven. Het is mogelijk om een gezellig dagtripje te maken naar een van de eilanden die bij Duitsland horen of om een stukje het binnenland in te rijden. De uitgestrekte stranden met mooie pieren doen je in niets aan de Nederlandse drukte denken!

4. Noord Italië

Het Italiaanse leven, het glooiende landschap, de pizza’s en de espresso. De vriendelijke Italianen helpen je maar al te graag. Verschillende meren kenmerken het landschap van de verschillende Italiaanse Provincies. Tijdens je ontspannende vakantie, maak je makkelijk een uitstapje naar een van de schattige stadjes. Luca, San Gimignano, Volterra en Siena zijn de perfecte spots om van de Italiaanse keuken te genieten en om wat historie van Toscane te ontdekken. Overnachten kan op allerlei plaatsen. Via tuivillas.com heb je een groot aanbod aan vakantievilla’s met een prachtige ligging en mogelijkheden door heel Italië.

5. Kefalonia

Het Griekse onontdekte eiland Kefalonia is steeds meer in trek bij toeristen. Het eiland hoort bij de Ionische eilanden en is van deze groep de grootste. Kefalonia ademt authenticiteit en is vooral in trek vanwege de prachtige stranden met azuurblauwe zee. Zo zal je geen spijt krijgen van een bezoek aan Myrtos Beach en Petani Beach.  Je kunt met er met het vliegtuig komen, maar ook met een boottocht vanuit het vasteland. Spendeer er zeker een paar nachtjes want het eiland heeft veel te bieden.

 

Gerelateerde berichten