Afrika

6 tips wanneer je kiest voor een rondreis in Afrika

Er zijn maar genoeg mensen waarbij een rondreis door Afrika op de bucketlist staan. Op avontuur met een safari, genieten van de prachtige natuur en af en toe gewoon heerlijk ontspannen op een fijn strand. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden tijdens een rondreis in Afrika en hoe kun je jezelf hier op de juiste manier op voorbereiden? We geven je een aantal handige tips.

1. Stel doelen

Een rondreis Zuid Afrika is geweldig: maar wat wil je eigenlijk allemaal zien? Een rondreis biedt je namelijk de mogelijkheid om allerlei locaties te bezoeken en activiteiten te ondernemen. Er is zo ontzettend veel te doen tijdens een rondreis dat de kans groot is dat je keuzes moet maken. Stel dus een aantal duidelijke doelen: dingen die je echt gezien wilt hebben of activiteiten die je zonder twijfel wilt ondernemen. Wil je de migratie van de gnoes met eigen ogen zien, in de jungle overnachten of liever genieten van zon, zee en strand?

2. Kies je locatie

De locatie is natuurlijk van grote invloed op wat je allemaal kunt zien en doen in Afrika. Een rondreis Tanzania is op dit moment de meest populaire keuze: Tanzania is namelijk uitgeroepen tot het beste safariland van Afrika. Staat een safari dus op je wensenlijst dan is Tanzania een logische keuze. Kies je daarentegen voor zon, zee en strand dan kun je beter een mooi kustgebied bezoeken.

3. Zorg voor een goede camera

Lekker voor de hand liggend, maar toch ontzettend belangrijk: neem een goede camera mee! Je oude smartphone heeft misschien een degelijke kamer, maar als je alle natuur en de wilde dieren echt goed op de foto kunt zetten kun je het beste een echte camera meenemen.

4. Neem warme kleding mee

Hoewel je het misschien niet zou denken is het erg belangrijk om ook voldoende warme kleding mee te nemen op je rondreis door Afrika. Het kan overdag ontzettend heet zijn, maar wanneer jij er ‘s avonds met de safari tour op uit gaat kan het erg fris worden. Zorg dus dat je in ieder geval een warme trui of een dik vest bij je hebt.

5. Bereid jezelf voor op insecten

Waar dieren zijn: zijn insecten. Bereid je dus voor op een grote hoeveelheid insecten. Kijk of er eventueel inentingen nodig zijn (afhankelijk van het land dat je bezoekt) en zorg dat je de insectenspray altijd binnen handbereik hebt.

6. Pak slim in

Hoewel een harde koffer erg handig is om al je spullen in kwijt te kunnen, zal deze tijdens een safari of andere trip wat minder fijn zijn. De meeste safari voertuigen hebben maar beperkte bagageruimte en in dit geval is een rugzak of reistas een stuk makkelijker te vervoeren.

Gerelateerde berichten