Afrika

Dit zijn Afrika’s vijf mooiste eilanden

Madagascar

Wanneer je aan mooie zandstranden denkt, is Afrika niet het eerste land waar je aan denkt. Bij Afrika denk je aan safari’s en wilde dieren, witte stranden en een azuurblauwe zee komen niet snel in je op. Maar vergis je niet, naast leeuwen en olifanten heeft Afrika echt prachtige stranden. We zetten de vijf mooiste voor je op een rij.

Zanzibar in Tanzania

Toeristen die een rondreis maken door Tanzania rusten vaak de laatste dagen uit op Zanzibar. En dat is niet voor niets! Zanzibar heeft namelijk echt een van de mooiste stranden ter wereld: spierwit met een kristalheldere zee. Wie nog niet genoeg cultuur heeft gehad kan in Zanzibar ook zijn hart ophalen. Op het eiland, dat maar liefst 1.554 vierkante kilometer groot is, vind je onder andere het oude huis van sultan Barghash dat ook wel het Huis van Wonderen wordt genoemd. Ook het huis van David Livingstone staat op Zanzibar en in de binnenstad van hoofdstad Stone Town kijk je je ogen uit. Nog niet uitgekeken? Zet dan ook het oude fort Ngome kongwe en de Guliani Brug op je lijstje

Zanzibar

Mauritius

Mauritius is een eiland waar wij Nederlanders een grote invloed hebben gehad. Nederland heeft het eiland namelijk overheerst. Frankrijk bezette het in 1735, maar de Nederlanders plaatsten een duidelijke voetafdruk. Wybrand van Warwijck gebruikte het eiland namelijk in de zeventiende eeuw al een gaf het de naam Mauritius. Deze naam is afgeleid van de naam van stadhouder Maurits graaf van Nassau. Heb je ooit van de Dodo gehoord? Die uitgestorven vogel? Die leefde ooit op Mauritus. En het waren de Nederlanders die verantwoordelijk waren voor het uitsterven van het dier. Dodo’s waren namelijk een nogal makkelijke prooi, omdat ze geen natuurlijke vijanden hadden. Hongerige zeelieden gingen dan ook goed los op de dodo’s en aten er zoveel op dat ze uitstierven. Een grote orkaan in 1695 verjoeg de Nederlanders voorgoed van het eiland.

De Seychellen

De Seychellen zijn toch wel ongeveer de meest bekende eilanden ter wereld en dat is niet voor niets. Het land telt 115 eilanden en die zijn allemaal absoluut prachtig. Het grootste eiland is Mahé, waar 91.000 mensen wonen. Het eiland is ongeveer even groot als Texel. Eilanden La Digue, Praslin en Silhouette zijn ook een bezoekje waard. Ze worden dan ook beschreven als het paradijs op aarde. Er wonen al eeuwenlang mensen op de Seychellen, al sinds de oudheid. Toen de eerste mensen zich op Madagascar bevonden woonden er op de Seychellen al jaren mensen. De kans bestaat dat de bewoners van Madagascar oorspronkelijk van de Seychellen komen

Madagascar

Madagascar

Hou je van wilde dieren? Dan mag Madagascar niet op je bucketlist ontbreken. Van alle wilde dieren op het eiland komt tachtig procent namelijk nergens anders op de wereld voor. Bijzonder! Op Madagascar wonen 70 verschillende maki’s. Ze lijken op een kleine panda en maken flink geluid. Daarnaast kun je de fossa tegen het lijf lopen, een nachtdier dat recht naar beneden kan klimmen uit bomen. En met een beetje geluk loop je een aye-aye tegen het lijf: een klein wezentje met de oren van een vleermuis, de tanden van een rat en de staart van een vos.

Chief’s Island in Botswana

Chief’s Island is een van de grootste eilanden van de Okavango Delta eilanden en heeft een omvang van 1000 vierkante kilometer. Wie van wild houdt moet absoluut een keer op Chief’s Island zijn geweest. Het eiland staat er namelijk om bekend dat je urenlang kunt kijken naar wilde dieren. Zie hoe grote kuddes zebra’s, gnoes, olifanten, impala’s en rode lechwes samen komen en hoe nijlpaarden en krokodillen verkoeling zoeken in het water. Het eiland ligt hoger dan de rest van de delta en overstroomt daarom niet. Daardoor komen alle dieren op Chief’s Island samen om te drinken en af te koelen.

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie