Australië Budget Nieuw-Zeeland

Super goedkoop een auto of camper huren in Nieuw Zeeland of Australië met Relocations

Relocation Auto Nieuw Zeeland

Voor €30,- 5 dagen een auto huren in Nieuw Zeeland? Dat kan en ik zal uitleggen hoe. Toen ik na afloop van mijn stage in Brisbane nog een week ‘over’ had voor ik terugging naar Nederland was ik al op veel plekken geweest in Australië en ging ik op zoek naar een leuke bestemming om mijn laatste week door te brengen, het werd een korte roadtrip door het Noordereiland van Nieuw Zeeland, vanuit Brisbane vaak goedkoper vliegen dan naar bijvoorbeeld Perth, Darwin of Adelaide.

goedkope relocation auto

Vrijwel iedereen die naar Nieuw Zeeland afreist zal een vlucht hebben naar Auckland, de meest Noordelijke stad van Nieuw Zeeland en ook meteen de grootste stad. Veel backpackers en andere toeristen doorkruisen dit prachtige land met een auto of camper en beginnen hun reis dus ook in Auckland. Maar vanwege de vorm van het land en het feit dat het 2 aparte eilanden zijn is het onhandig om een auto of camper ook weer in Auckland terug te brengen, vrijwel alle verhuurbedrijven geven daarom de optie om deze bijvoorbeeld in Wellington, Queenstown of Christchurch in te leveren. Je begrijpt het waarschijnlijk al, daar ontstaan overschotten aan auto’s en campers. Deze bedrijven moeten dan of zelf mensen inhuren om de auto’s weer terug naar Auckland te brengen of, en dat is waar ik en jij straks ook voortaan goed op let, ze bieden toeristen en backpackers aan om voor een schijntje de auto terug naar Auckland te brengen.

Vaak zie je dat een auto of camper al voor 1 dollar per dag aangeboden wordt, soms zelfs met een gratis tank benzine, nadeel is dan wel dat deze binnen 2 of 3 dagen terug in Auckland moet zijn. Niet altijd een fijn vooruitzicht als je een lange reis door Nieuw Zeeland op de planning had staan. Maar ze bieden vaak ook opties aan om voor een zeer gereduceerd bedrag de verhuurperiode iets te verlengen. Het enige wat jij daarvoor hoeft te doen zijn de volgende dingen:

  • Goed nadenken waar je je reis gaat beginnen. Vanuit Australië gaan er bijvoorbeeld ook rechtstreekse vluchten naar Wellington, Dunedin en Christchurch waardoor je niet vanuit Auckland een binnenlandse vlucht hoeft te pakken.
  • Geduld opbrengen. Je ziet het waarschijnlijk al aankomen, maar dit soort relocations zijn helaas niet ruim van te voren te boeken. Vaak staan ze pas 2 weken tot enkele dagen van te voren op de websites van de aanbieders.
  • Goed plannen. Toegegeven, je moet constant rekening houden met je planning dat de auto of camper op tijd teruggebracht is en dat betekent dat je niet de tijd kan nemen om alles te zien van het land met de auto of camper. Maar door goed te plannen kun je bijvoorbeeld meerdere keren van een relocation gebruik maken om zo in een langere periode alsnog alles van het land te zien.
  • En tenslotte: Rij aan de linkerkant van de weg. Dat doen ze daar nou eenmaal.

Verdere voorbereidingen:

  • Zorg voor een internationaal rijbewijs. Over het algemeen is deze niet nodig, maar het zal je maar net overkomen dat ze bij jou wel de eis stellen en daarom niet kan huren.
  • Voor Nieuw Zeeland heb je als Nederlander (wanneer je minder dan 30 dagen blijft) geen visum nodig, maar voor Australië heb je deze altijd nog. Een visum Australië aanvragen gaat vaak veel tijd inzitten dus doe dit ruim van te voren of vraag hier hulp bij via gespecialiseerde organisaties.

Wellington

Mijn voordeel was dat ik dus al in Australië was toen ik besloot voor een korte periode naar Nieuw – Zeeland te gaan en goed in de gaten kon houden of er relocations vrij kwamen. Op de website Transfercar had ik al gezien dat het grootste gedeelte van de te huren auto’s vanuit Wellington naar Auckland gebracht moesten worden. In een week is die afstand prima af te leggen, inderdaad het is vrij gehaast en je kan niet alles zien, maargoed mijn vlucht terug naar Nederland stond al vast dus meer tijd had ik toch niet.

Zo boekte ik mijn vlucht van Brisbane naar Wellington en van Auckland terug naar Brisbane al wat langer van te voren en vanaf toen ben ik begonnen met het regelmatig bekijken van het aanbod. Uiteindelijk zag ik 5 dagen voor vertrek een mooie aanbieding voorbij komen. Voor 1 Nieuw Zeelandse Dollar per dag moest de aangeboden auto in 3 dagen van Wellington naar Auckland gebracht worden, maar voor 25 NZD per dag mocht het maximaal 3 dagen verlengd worden. Ik verbleef de eerste dag in Wellington en pikte de auto daarom een dag later op en had de auto voor 5 dagen vastgelegd. Zo kwam het dus dat ik voor 50 NZD (€30) aan mijn roadtrip door Nieuw Zeeland kon beginnen.

Zodra ik weer terug naar Nieuw Zeeland of Australië ga weet ik het wel, dan ga ik weer op zoek naar relocations.

Apollo camper Australië

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie