Tips & Lijstjes Voorbereidingen

Boeken over reizen, welke reisboeken mogen niet ontbreken in jouw backpack?

Boeken voor op reis

Lezen en reizen lijken vaak onlosmakelijk met elkaar verbonden te zijn. Een goed boek lezen op het strand, in het vliegtuig of zelfs op het terras is een heerlijke manier om tijdens je reis nog meer te ontspannen. Wij doen daar net zo hard als de meeste reizigers aan mee en daarom mag een boek wat ons betreft nooit ontbreken in een backpack of koffer.

Uiteraard zijn alle boeken geschikt voor op reis. Of het nou een roman, biografie of thriller is, het belangrijkste is dat die telefoon, televisie en al helemaal die werkmail uit gaat en je helemaal op gaat in het boek. Maar voor de echte reisfanaten is er natuurlijk ook een groot aanbod reisboeken, daarom zetten wij een aantal boeken voor op reis voor jullie op een rijtje. Welke boeken moet iedere met ‘wanderlust’ besmette backpacker zeker gelezen hebben en welke boeken zijn er nog meer?

Om je meteen op weg te helpen zetten we daarnaast linkjes bij de boeken zodat je ze direct kan bestellen, dan heb je ze nog voor je op reis gaat binnen! Gratis tip van ons: Koop een e-reader, dan kun je honderden boeken tegelijk meenemen en de meeste e-readers zijn zelfs lichter dan een normale paperback!

Onze reisboeken top 5

Ultieme Bestemmingen – De Top 500 van beste plekken op aarde (Lonely Planet)

Deze is al een tijdje in ons bezit en ligt standaard binnen handbereik. Of het nou is om inspiratie op te doen, even iets na te lezen voor vertrek of om gewoon door te bladeren tijdens een avondje bankhangen, het boek staat vol heerlijke bestemmingen waardoor je nóg meer zin krijgt om te reizen. Of je het nou wel of niet eens bent met de volgorde van de lijst maakt niet uit, de 500 ultieme bestemmingen zijn stuk voor stuk het bezoeken waard en dat maakt dit reisboek ook nog eens een perfect cadeau voor de reislustige om te geven voor een verjaardag of kerst.

365 Dagen onderweg – Floortje Dessing

Floortje Dessing is vooral bekend om haar rol als presentatrice voor reisprogramma’s met als absolute hoogtepunt (wat ons betreft) de serie Floortje naar het einde van de wereld. Maar schrijven kan ze ook! Dat doet ze misschien zelfs nóg beter dan televisie maken. In haar boek 365 Dagen onderweg schrijft ze over haar avonturen op reis voor de verschillende programma’s die ze heeft gemaakt. Het leuke aan dit boek is dat je zonder beelden eigenlijk nog meer te weten komt over alle bestemmingen waar ze is geweest. Als lezer reis je daadwerkelijk mee met Floortje, een prachtig reisboek dus!

De wereld rond in 10 jaar – De beste tips & trips uit tien jaar 3 op Reis

Nog een boek waar Floortje Dessing aan mee heeft gewerkt, dit keer samen met haar 3 op Reis collega’s en welke reisfanaat is er nou niet fan van het reisprogramma 3 op Reis? Wij in ieder geval wel, daarom is het nieuwste boek De wereld rond in 10 jaar onmisbaar in onze collectie reisboeken! Naast Floortje Dessing schrijven onder andere Geraldine Kemper en Chris Zegers over hun prachtige reizen die ze hebben mogen maken. Zo schrijven ze over het festival Burning Man, over de hoogvlaktes van Mongolië en de buitenwijken van Parijs. Ze schrijven niet alleen over de pracht van de bestemmingen, maar ook over hoe zij de reizen hebben beleefd als reiziger én presentator.

Het bitterzoete paradijs – Iris Hannema

Iris Hannema heeft inmiddels al 2 boeken uitgebracht. Haar meest bekende is waarschijnlijk ‘Miss yellow hair, hello!’, maar wij zijn fan van haar boek ‘Het bitterzoete paradijs’. Zoals National Geographic Traveler het goed beschrijft: “Iris bewijst dat je als vrouw uitstekend in je eentje de wereld over kunt reizen”. En zo is het maar net! Dit boek is vooral voor de reislustige dame heel leuk om te lezen, maar leg hem gerust in het zicht en je zult zien dat vriendlief het boek binnen no-time over zal nemen en met veel interesse zal lezen!

De Lonely Planet

Niet zozeer 1 boek, maar de Lonely Planet mag eigenlijk nooit ontbreken. Voor vrijwel ieder land of regio is wel een aparte Lonely Planet geschreven door ervaren reizigers die daar daadwerkelijk zijn geweest. De boeken staan vol tips voor zowel toeristische als juist minder toeristische bezienswaardigheden, restaurants en tours. Daarnaast vinden wij de Lonely Planet ideaal om te geven én te krijgen! Bekijk daarom het complete overzicht van Lonely Planet bij Bol.com.

Meer reisboeken:

World of Wanderlust
World of wanderlust
Ben je ervaren
Ben je ervaren
Weg van de wereld
Weg van de wereld
Beroemde reizen
Beroemde Reizen (boek)
Miss yellow hair, hello!
Miss yellow hair, hello!
Eten, bidden, beminnen
Eten, bidden, beminnen
How to travel the world on $50 a day
How to Travel the World on a 50 dollar budget
What I was doing while you were breeding
What I was doing while you were breeding
Schaatsen naar Antarctica
Schaatsen naar Antarctica
The man who cycled the world
The man who cycled the world
Universele reisgids voor moeilijke landen
Universele reisgids voor moeilijke landen
Door Ierland met een koelkast
Door Ierland met een koelkast
De wildernis in
De wildernis in

Welke boeken over reizen zijn we nog vergeten? Laat het weten in de reacties!

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie