Spanje

De 5 mooiste stranden van Tenerife

1. Playa de las Vistas

Playa de las Vistas is HET populairste strand van Tenerife. Het werd uitgeroepen tot het mooiste strand van het eiland. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit het drukst bezochte en meest toeristische strand is.

Playa de las Vistas dankt zijn prijs aan het feit dat dit 1 van de zonnigste stranden van Tenerife is. Daarnaast is het zo’n mooi strand omdat de baai in een halvemaan ligt. Hierdoor heb je een fantastisch zicht op de verder gelegen dorpjes en huisjes.

Aan dit strand kun je ook de meeste hotels en appartementjes terugvinden. Om die reden is het strand ’s nachts mooi verlicht. Het is er zo gezellig om hier te dineren aan het strand met kaarslicht en hier de zon te zien ondergaan. Na het dineren kun je dan nog een leuke en verre strandwandeling maken op de perfect aangelegde promenade, of voor de strandliefhebbers kan dit natuurlijk ook met de voetjes in het water.

 2. Playa Las Teresitas

Playa Las Teresitas ligt helemaal aan de andere kant van het eiland dan Playa de Las Vistas. Dit strand ligt op ongeveer 5 minuutjes rijden van de hoofdstad Santa Cruz. In het noorden zijn er heel wat minder stranden dan in het zuiden van Tenerife. In de zomer kan het hier enorm druk zijn. Heel wat bewoners van de drukke hoofdstad gaan hier dan een dagje naartoe om even te rusten. Het strand is ook een ontmoetingsplaats waar Canarios afspreken met vrienden en familie.

Dit strand is om verschillende redenen mijn lievelingsstrand. Allereerst is het zand goud van kleur. Dit komt omdat het zand is overgebracht vanuit de Westelijke Sahara. Dit is het enige strand in Tenerife met goud zand! Van nature zijn eigenlijk alle stranden in Tenerife zwarte stranden en rotsstranden, maar op drukke plaatsen zijn de meeste stranden aangelegd zoals Playa de las Vistas en Playa Las Terresitas.

Wat dit strand nog zo leuk maakt is dat het veel rustiger aanvoelt dan de stranden in het zuiden. Langs de ene kant kijk je uit op een mooie grote berg en langs de andere kant op het zand en de zee. Dit in tegenstelling tot de talrijke hotels en restaurants die je in het zuiden vaak terugvindt vlak aan de stranden.

Playa Las Terresitas is een echt familiestrand! Over de ganse breedte van het strand zijn verschillende golfbrekers aangelegd. Hierdoor zijn er zo goed als geen golfen en kun je je kindjes met een gerust hart in het water laten spelen. Het strand en het water zijn ook aangenamer om in te liggen, spelen, wandelen… Doordat het een zandstrand is. Doordat er hier zo goed als geen golven zijn, is dit ook het ideale strand om te snorkelen!

3. Playa del Roque de las Bodegas

Dit is 1 van de weinige authentieke stranden die Tenerife nog heeft. In het Zuiden van het eiland vind je bijna geen enkel authentiek, natuurlijk strand terug. In het Noorden kun je hier en daar nog wel eentje vinden. Dit strand is een volledig zwart zand strand met hier en daar wat rotsen. Ik heb nog nooit helderder water in Tenerife gezien dan op deze plaats. Het water is lichtblauw, soms bijna wit van kleur, gewoonweg adembenemend! Dan nog maar gezwegen over het prachtige uitzicht op de bergen! Buiten hier en daar wat surfers, heb je het strand helemaal voor jezelf! Wanneer je graag snorkelt, ga je best naar een ander strand, want hier zijn de golven torenhoog! Dit is wel de ideale plek voor surfliefhebbers! Omdat dit strand in het noorden ligt is het er wel iets kouder. Hierdoor is dit strand wat minder geschikt om te liggen bakken en braden, maar wij zijn echt verliefd geworden op dit strand om te wandelen en te genieten van de wilde golven.

4. Punta de Teno

Punta de Teno is gewoonweg prachtig! Dit strand kun je terugvinden in het Noorden van Tenerife, maar helemaal aan de andere kant dan Playa de las Terresitas. Playa de las Terresitas vind je terug aan de oostkant van het Noorden, vlakbij de hoofdstad Santa Cruz. Punta de Teno ligt aan de westkant van het Noorden, net voorbij Buenavista del Norte.

Naast het feit dat je hier ongelofelijk helder water hebt, ideaal om te snorkelen, is de natuur hier adembenemend. Het strand is zo natuurlijk en authentiek! Het is een rotsenstrand, dus niet zo ideaal om een dagje aan het strand te komen liggen, maar dit is 1 van de beste plaatsen om te komen snorkelen en even tot rust te komen. Je vindt hier normaal geen toeristen terug, enkel wat lokale bevolking. Hier leven er ook veel meer vissen en andere diersoorten in de zee dan in het zuiden van Tenerife.

Naast dit prachtige strand, staat er hier ook een vuurtoren. Deze vuurtoren is nog een authentieke vuurtoren, maar deze is wel gerestaureerd. Tegenwoordig worden vuurtorens niet meer zoveel gebruikt en zijn ze meer en meer aan het verdwijnen dus het is zeker de moeite om deze te bezoeken.

5. El Médano

El Médano is HET windsurfstrand van Tenerife! Het strand staat er echt om bekend. Wanneer je er naartoe gaat, zul je ook overal windsurfers aan het werk zien in het water alsook vind je hier heel wat surfhostels terug. Naast windsurfen, wordt er hier ook aan verschillende andere watersporten gedaan. Je vindt er ook een tal van surfscholen terug. Wanneer je naar Tenerife op reis komt, moet je echt eens een surfles boeken! Je zult deze dag niet snel vergeten! Naast winfsurfen, kun je hier natuurlijk ook aan het strand liggen! El Médano is een natuurlijk zandstrand dus ideaal om hier een dagje van de zon te komen genieten. Breng best wel een parasol mee, want El Médano staat er om bekend veel wind te hebben. Hierdoor kun je natuurlijk goed windsurfen, maar als je in het zand ligt, kan dit wat minder aangenaam zijn. El Médano is ook een redelijk grote stad. Je kunt hier talrijke bars en restaurantjes terugvinden alsook enkele winkeltjes om te shoppen. Wandel je graag? Dan heb je geluk! Er is hier ook een mooie, grote, gezellige promenade om te wandelen vlak aan het strand. Deze loopt vanaf een grote zandberg, langs het strand en langs verschillende bars en restaurantjes tot aan de haven.

Meer lezen over Tenerife? Bekijk dan sunkissedstories.travel.blog.

Gerelateerde berichten