Denemarken

De vijf leukste bestemmingen in Denemarken met een (camper)busje!

Denemarken is een fantastische bestemming om met een (camper)busje naartoe te rijden. Je kunt er als je wil in een dag naartoe rijden. Eventueel is een overnachting in het noorden van Duitsland natuurlijk ook een optie. De afstanden tussen de mooie plekken zijn relatief kort en de natuur is prachtig! Er zijn een aantal zaken waar je aan moet denken voordat je vertrekt: zorg dat je checkt of het nodig is om je camper of busje te registreren voor de milieuzones in Denemarken. Daarnaast is de weersvoorspelling natuurlijk handig om rekening mee te houden. De zomer is de beste reistijd voor Denemarken, het is dan heel veel zonnig en zo rond de 20 tot 25 graden (perfect). Ook in de winter kun je met een gerust hart Denemarken bezoeken maar denk dan bijvoorbeeld wel aan sneeuwkettingen voor de zekerheid en meer van dat soort voorzorgsmaatregelen.

1. Kopenhagen

De all time favorite: Kopenhangen is natuurlijk niet te missen tijdens een rondreis door Denemarken. En het is – ook zeker met busje – een hele fijne bestemming. Er liggen verschillende parkeerplaatsen om de stad heen waar je met een camper kan overnachten. Met de fiets, trein of tram zijn er dan verbindingen naar de stad. In de stad zelf is natuurlijk van alles te beleven. Langs de waterkant is de horeca erg leuk, de kleine zeemeermin is vooral erg beroemd onder de toeristen en de kleurrijke gebouwen zijn allemaal zeer fotogeniek. Genoeg te beleven dus!

2. Aalborg

In Aalborg zelf is het leuk (niet al te lang) maar vooral de omgeving is prachtig. Heel groen en bebost, het is soms net een sprookje. Je kunt in de omgeving dus lekker wandelen en fietsen, net wat je leuk vindt! Zoek een mooie spot in de buurt zodat je zowel van de natuur als van de levendigheid kunt genieten.

3. Stevens Klint

Deze plek staat bekend om de fantastisch mooie rotsen. Het is een plek met veel historie en staat daarom ook op de erfgoedlijst om het zo goed mogelijk te bewaren. Kortom: een plek waar je zeker geweest moet zijn! Camperplaatsen genoeg in de buurt, dus ook overnachten moet helemaal goedkomen!

4 Odense

Eerst nog een beetje achtergrondinformatie: Denemarken bestaat eigenlijk uit verschillende (schier)eilanden en de genoemde plekken liggen op verschillende van deze eilanden. Zo ligt Odense op het eiland Funen bijvoorbeeld. Een echte aanrader om te bezoeken! De eilanden zijn met tunnels en bruggen met elkaar verbonden dus heen en weer reizen is makkelijk. Odense is groen, rustig en je wordt meteen zen als je hier rondloopt. Ook vind je hier de perfecte plekken om te wandelen en van het groen te genieten! Je kunt niet overal zomaar parkeren maar met de juiste apps is er altijd wel een plekje te vinden. Denk aan Park4Night of Campercontact. Ook wildkampeerplekken kun je hierin allemaal bekijken, hoewel dat officieel wel verboden is hier.

5. Ribe

Het stadje Ribe is een van de oudste stadjes van Denemarken. Je kunt je hart ophalen in allerlei verschillende musea en Ribe ademt historie. Heerlijk om er te zijn! Het is weer gebouwd in een totaal andere stijl dan de meeste stadjes in Denemarken. Je vindt hier wat minder verschillende kleuren in de huizen omdat het een ouder stadje is, maar dat maakt het juist ook wel weer heel bijzonder.

Een reisje door Denemarken is echt perfect om af te leggen met een camper. Ook omdat de weersvoorspellingen zo nu en dan een beetje kunnen wisselen en je met je huisje op wielen altijd een plek om te schuilen bij je hebt. Je kunt tegenwoordig ook heel makkelijk campers huren (op verschillende websites), dus ook als je geen eigen (camper)busje hebt is het een aanrader! Zorg wel voor een goed gevulde gasfles want de kosten van uit eten gaan zijn bijzonder hoog vergeleken met Nederland.

Gerelateerde berichten