Voorbereidingen

Deze musthaves moet je meenemen op vakantie

Wanneer je op vakantie gaat, heb je meestal veel minder spullen nodig dan je denkt. Veel mensen pakken talloze T-shirts, broeken en meerdere paren schoenen in. Dit neemt niet alleen veel ruimte in in je koffer of reistas, maar het inpakken van zoveel kleding is ook nog eens onnodig. Vaak val je tijdens je vakantie terug op dezelfde comfortabele kledingstukken. Daarnaast hebben de meeste locaties prima voorzieningen om tegen een kleine prijs je kleding te wassen en drogen. In plaats van je koffer vol te proppen met onnodige items kun je er beter voor kiezen om deze musthaves mee te nemen op vakantie.

Packing cubes

Het meenemen van packing cubes op reis maakt het in- en uitpakken van je kleding een stuk eenvoudiger. Je kunt per cube een bepaald kledingtype inpakken, zodat je niet je hele koffer hoeft door te spitten om het T-shirt waar je naar op zoek bent te vinden. Ook blijft je kleding op zijn plaats binnen de packing cubes en bespaar je veel ruimte. Een ander voordeel is dat je kleding netjes blijft en niet als een verkreukeld vod uit je koffer komt.

Badlakens of hamamdoeken

Handdoeken en badlakens zijn onmisbaar tijdens een zon-, zee- en strandvakantie. Handdoeken-discounter strandlakens zijn er in vele kleuren, maten en materialen, waardoor de kans groot is dat je exemplaren vindt die helemaal passen bij jouw stijl en wensen. Als gewone Handdoeken-discounter strandlakens te zwaar voor je zijn of te veel ruimte innemen, dan kun je kiezen voor lichtgewicht hamamdoeken. Deze hamamdoeken zijn lekker groot, nemen veel vocht op en drogen ook nog eens supersnel.

Een wereldstekker

Een wereldstekker is een absolute must voor reizigers die naar gebieden reizen waar het stopcontact er net even iets anders uitziet dan in ons eigen land. Je hoeft niet eens ver te reizen om geconfronteerd te worden met een ander stopcontact. In landen als Frankrijk, Spanje en Italië zijn de stekkers aan je Nederlandse apparatuur onbruikbaar. Om niet voor onaangename verrassingen te komen staan, kun je het best standaard een wereldstekker meenemen op reis. Zo’n reisstekker neemt weinig ruimte in en bespaart je mogelijk veel ellende.

Flexibele reisflessen

Flexibele reisflessen zijn doorgaans gemaakt van siliconen. Deze flessen kun je, als ze leeg zijn, inklappen of oprollen waardoor de ruimte die het inneemt minimaal is. Of je tijdens je vakantie nu voornamelijk op het strand ligt of dat je voorkeur uitgaat naar lange hikingavonturen, het is absoluut aan te raden om voldoende te drinken tijdens je activiteiten. Een bijkomend voordeel van de flexibele reisfles is dat je het gebruik van plastic flesjes eenvoudig vermijdt.

Een portable speaker

Hoe fijn is het om na een lange dag bij te komen onder het genot van een drankje en jouw eigen favoriete muziek? Als je tijdens je vakantie een portable speaker meeneemt, dan kun je je eigen muziek die bijvoorbeeld op je telefoon hebt staan, afspelen waar en wanneer je maar wilt. De draagbare boxen van tegenwoordig zijn zeer compact en ondanks hun kleine formaat is de geluidskwaliteit dik in orde.

Gerelateerde berichten