Tips & Lijstjes

Fotoboek maken van je vakantiefoto’s

Een heerlijke vakantie achter de rug? Tijd om je vakantiefoto’s een mooi plekje te geven. En nee, zeker niet alleen op je telefoon want die foto’s verdwijnen vaak als sneeuw voor de zon. Maak een mooi fotoalbum om voor altijd je herinneringen vast te leggen in een prachtig fotoboek. Door een fotoboek van je vakantiefoto’s te maken, zet je je herinneringen voor eeuwig vast en kan je er altijd met een grote glimlach op terugkijken.

Digitaal versus papier

De eerste stap is gezet, je hebt gekozen voor een fotoboek maken. Een logische stap is om nu uit te zoeken waar je dit fotoboek gaat laten maken. Een optie hiervoor is om een papieren fotoboek in de winkel te kopen waarbij je zelf foto’s laat afdrukken en deze vervolgens in het boek gaat plakken. Een goede optie maar laten we nou even eerlijk zijn, de prijzen om online een fotoboek te maken zijn dermate laag dat het bijna niet de moeite waard is om het zelf te maken, wel creatief natuurlijk. Er zijn een hoop websites waar je je fotoboek kunt laten maken, dus neem de tijd om de juiste website hiervoor te kiezen.

Formaat 

Nu je hebt besloten om online een fotoboek te maken, moeten we de verschillende opties met je doornemen. Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit een liggende fotoboeken, maar ook staand, vierkant en een spiraalvormig boek. Allereerst belangrijk om al je mooie vakantiefoto’s die op je telefoon of camera staan over te zetten naar je laptop of computer. Maak een selectie van de mooiste foto’s en bepaal zorgvuldig aan de hand van de hoeveelheid foto’s welk formaat fotoboek je wilt kiezen om je fotoboek te maken.

Fotoboek maken 

Ben je op zoek naar uitgebreide opmaakopties of wil je snel en eenvoudig een fotoboek maken? Je kan de software downloaden en installeren en daarmee aan de slag. De software is makkelijk in gebruik en je kan het fotoboek altijd opslaan op je computer en zelf bepalen hoelang je het fotoboek wilt bewaren. Bewaar ze niet té lang, want anders maak je ze vaak niet meer af! Ga je liever voor wat eenvoudigers? De tweede optie is om een fotoboek online te maken op mobiel of laptop. Je hebt hiervoor geen software nodig en je kan de foto’s zelfs inladen via Facebook en Instagram. Maak nu de keuze voor het juiste programma en geniet straks van je mooie fotoboek. Succes!

Gerelateerde berichten