Tips & Lijstjes

Gemakkelijk naar Nederland bellen wanneer je op reis bent

Bellen vanuit het buitenland is al een stuk gemakkelijker dan vroeger. Zeg nou zelf: geen gedoe met telefooncellen bij gebrek aan mobiele telefoons en zo kan ik nog wel even doorgaan. Desondanks levert het alsnog vaak de nodige moeite, kosten en vraagtekens op. Valt het bellen binnen de EU in mijn bundel? Wat zijn alternatieven? En waar moet ik op letten? Het zijn veel gestelde vragen bij het voorbereiden van een reis. In deze blog zet ik uiteen hoe je gemakkelijk naar Nederland kunt bellen wanneer je op reis bent. Zowel vanuit de EU als vanuit de rest van de wereld.

Bellen naar Nederland vanuit de EU

Sinds kort is het mogelijk om je Nederlandse abonnement te gebruiken binnen de EU. Dat betekent voornamelijk dat je gemakkelijker kunt bellen vanuit het buitenland en dat het gebruik van internet (niet zijnde wifi) in het buitenland niet meer zo extreem veel kost als vroeger. Wel wordt er vaak een maximaal aantal belminuten en een maximum hoeveelheid data vastgesteld die je binnen de EU kunt gebruiken. Let dus goed op deze bovengrenzen van je abonnement, want daarboven wordt het waarschijnlijk wel duur. Heb je voldoende internet beschikbaar of heb je goede wifi? Dan kun je bijvoorbeeld ook via WhatsApp bellen. Let op dat je de eventuele bankzaken zo min mogelijk via een wifinetwerk afhandelt. Deze netwerken zijn veel slechter beschermd dan je eigen 4G-netwerk. Tot slot is het handig om te bedenken dat de EU groter is dan Europa. Check dus van tevoren even in welke landen je zonder problemen je bundel kunt gebruiken. Zo horen bijvoorbeeld de Canarische Eilanden en IJsland bij de EU.

Een fijn Sim Only abonnement voor op reis

Wat zijn fijne abonnementen voor op reis? Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een Sim Only Abonnement bij Ben, waarmee je de kosten laag kunt houden. Bij deze abonnementen stel je volledig je eigen abonnement samen en dus ook je eigen prijs. Wanneer je bijvoorbeeld voor onbeperkt bellen kiest, dan valt het bellen vanuit de EU naar Nederland ook in deze bundel. Als je vanuit andere landen in de wereld contact op wil nemen met iemand in Nederland kunnen er speciale tarieven gelden. Deze zijn allemaal zeer inzichtelijk weergegeven op de website van Ben. Natuurlijk kun je contact met Ben opnemen wanneer je benieuwd bent naar de andere mogelijkheden hierin.

Kortom, contact houden wanneer je op reis bent, hoeft helemaal niet moeilijk en duur te zijn. Gelukkig maar, want bellen is een stuk leuker dan enkel berichtjes sturen. Even bijkletsen en misschien zelfs wel beeldbellen wanneer je een stabiele verbinding hebt! Met deze tips kom je hopelijk al een stuk verder. Succes met het voorbereiden van je reis of vakantie!

Bellen vanuit de rest van de wereld naar Nederland

In landen die niet bij de EU horen, werkt je bundel uit Nederland niet zomaar. Wanneer je van plan bent om een lange reis te maken door bijvoorbeeld Azië of Zuid-Amerika, kun je een aantal dingen doen. Ten eerste kun je een buitenlandse simkaart kopen, waarmee je goedkoper kunt bellen. Die kun je dan als het ware als een soort beltegoed steeds opwaarderen. Ze verkopen deze kaartjes vaak al op de luchthaven, nog net niet bij de trap van het vliegtuig. Wanneer je langer in één land verblijft of wanneer dezelfde simkaart in meerdere landen werkt, is dat een superfijne oplossing. Wanneer je echter van plan bent om snel meerdere grenzen over te gaan, wordt het een dure oplossing omdat je dan steeds nieuwe kaartjes moet kopen. Wat je dan kunt doen is van tevoren in Nederland informeren bij je eigen provider. Vaak bieden zij speciale wereldbundels aan. Je kunt dan in het buitenland vaak je eigen simkaart behouden en voor een redelijk normaal tarief bellen en internetten.

Bellen vanuit Nederland naar het buitenland

De vraag kun je natuurlijk ook omdraaien, want degene met wie je wil bellen bevindt zich waarschijnlijk in Nederland. Bij bijna alle providers is het zo dat degene die vanuit Nederland belt zijn vaste tarief betaalt. De eventuele extra kosten die erbij komen kijken, zijn dan voor degene die zich in het buitenland bevindt. Niet ideaal dus. Dat kan verschillen voor landen binnen en buiten de EU. De specifieke tarieven zijn afhankelijk van het land en de providers van beide bellers. Iets om goed uit te zoeken dus voordat er een factuur in je mailbox verschijnt waar je iets minder blij van wordt dan het belletje van je vriend of familielid. Met deze tips kom je hopelijk al een stuk verder. Succes met het voorbereiden van je reis of vakantie!

Gerelateerde berichten