Afrika

Inspiratie voor een vakantie naar Zuid-Afrika met kinderen!

Ga jij binnenkort met het gezin op vakantie naar Zuid-Afrika? Lees dan gauw verder. Zuid-Afrika is een adembenemende en avontuurlijke bestemming. Het land wordt vaak bezocht door gezinnen en is erg kindvriendelijk. Op vakantie naar Zuid-Afrika met kinderen is zeker een goed idee. Het land biedt veel prachtige plekken waar je kinderen hun ogen uit kunnen kijken. Hieronder vind je inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Zuid-Afrika met het hele gezin!

Op safari in het Krugerpark

Een van de bekendste nationale parken van Zuid-Afrika is het Krugerpark. Hier kun je de Big Five en nog vele andere bijzondere dieren spotten. Het Krugerpark is erg groot en je kunt er met je eigen auto rondrijden of met een georganiseerde safari meegaan. Voor beide opties is wat te zeggen. Als je zelf rond rijd kun je stoppen wanneer je wilt en je eigen route bepalen. Zo kun je je ook makkelijker aanpassen naar je kinderen. Als je meegaat met een georganiseerde safari spot je waarschijnlijk meer dieren. De gids weet kent het park natuurlijk als geen ander en zo kun je een stuk meer verschillende soorten dieren spotten. Het ligt er dus maar net aan wat jij een betere optie vind!

Verken Kaapstad

Een van de bekendste steden in Zuid-Afrika is Kaapstad. Je vind hier daarom ook een heleboel toeristen en de stad is ook erg geschikt voor als je met kinderen op reis bent. Kaapstad is erg divers en biedt daarom een grote variëteit aan activiteiten. De stad ligt aan het strand, dus je kunt er bijvoorbeeld een dagje uitrusten aan de zee. Verder heeft de stad een aantal interessante musea, waaronder het Zeitz Museum en het Iziko South Africa Museum. Als je van avontuur houd kan een klim naar de beroemde Tafelberg niet ontbreken. Je kunt hier zowel wandelend als met een kabelbaan komen. Vooral voor gezinnen met kleine kinderen is het aan te raden om met de kabelbaan te gaan. Als je kinderen al wat ouder en sportief zijn, kun je de Tafelberg ook wandelend bereiken!

Een oase aan de oostkust: St. Lucia

Wil je graag een paar dagen op een rustige plek aan het strand verblijven? Dan is de plek St. Lucia zeker de moeite waard om te bezoeken. St. Lucia is een klein dorpje wat aan de ene kant aan zee ligt en waar aan de andere kant een rivier langs stroomt. Het is een rustige plek waar je even heerlijk kunt bijkomen met het hele gezin. Uiteraard kun je er ook een aantal activiteiten ondernemen. Zo staat de plek bekend om de vele nijlpaarden die zich in de Wetlands bevinden. Als je deze van heel dichtbij wilt zien, kun je de Hippo & Croc tour boeken. Tijdens deze tour is de kans ook groot dat je een aantal krokodillen spot. Zeker een spannende en avontuurlijke activiteit, ook voor kinderen!

Zuid-Afrika heeft te veel mooie plekken om allemaal op te noemen. Als je gaat reizen met kinderen is het wel handig om een goede voorbereiding te hebben. Deze plekken zijn zeker de moeite waard om te bezoeken met het hele gezin!

Gerelateerde berichten