Voorbereidingen

Mag je eten en drinken meenemen in het vliegtuig?

Mag je broodjes meenemen in het vliegtuig

Als ervaren reizigers krijgen we regelmatig vragen van vrienden en kennissen over reizen. Vragen die we vaak voorbij horen komen zijn waarschijnlijk ook vragen waar meer mensen naar op zoek zijn. Vandaar dat we deze vragen graag beantwoorden om jullie zo ook verder te helpen! Een van de vragen die we vaak krijgen is: Mag je eten meenemen in het vliegtuig?

Die vraag is niet altijd met hetzelfde antwoord te beantwoorden, vandaar dat we de vraag opdelen:

Mag je broodjes meenemen in het vliegtuig?

Ja, broodjes zijn voor zover bekend altijd toegestaan. Zeker op de kortere vluchten waar geen eten wordt geserveerd, of croissantjes uit plakkerige verpakkingen voor 4 euro wordt verkocht, is het meenemen van broodjes ideaal.

Mag je fruit meenemen in het vliegtuig?

Ja, je mag fruit meenemen in het vliegtuig. Let er echter wel op dat je het fruit ook echt op eet in het vliegtuig. In veel landen is het namelijk niet toegestaan om zelf meegenomen fruit te ‘importeren’. Zowel gedroogd als vers fruit wordt vaak geweigerd bij de douane. Fruit mag je dus in het vliegtuig zeker meenemen, maar wel alleen in je handbagage en zorg dat het op is voor het landen!

Mag je snoep meenemen in het vliegtuig?

Ja, snoep mag in principe altijd mee. Zowel in je handbagage als in je ruimbagage is snoep geen enkel probleem om mee te nemen. Het enige waar je even op moet letten is of het snoepgoed geen vreemde luchtjes met zich meeneemt.

Mag je kaas meenemen in het vliegtuig?

Ja, althans in de meeste gevallen is het antwoord ja. Binnen Europa is kaas in ieder geval geen probleem, buiten Europa is het landafhankelijk. Naar Noord-Amerika mag je bijvoorbeeld wel kaas meenemen, maar in Zuid-Amerika zijn er verschillende landen waar het niet toegestaan is. Voorwaarde van kaas meenemen op reis is echter wel dat het ofwel vacuüm verpakt in je ruimbagage zit ofwel op je broodje gesmeerd wat je van plan was op te eten tijdens de reis.

Mag je snacks meenemen in het vliegtuig?

Ja, alhoewel ‘snacks’ natuurlijk wel een verzamelnaam is voor een groot aantal etenswaren. Toch durven we wel te zeggen dat snacks meenemen vrijwel altijd mag. Ook hierbij geldt echter wel: Als je het op eet in het vliegtuig. Veel etenswaren mogen een land namelijk niet in, wij adviseren daarom ook om precies genoeg etenswaren mee te nemen wat je ook echt op eet in het vliegtuig en daarna lekker te genieten van lokale specialiteiten!

Mag je drinken meenemen in het vliegtuig?

Nee, zelf meegenomen drinken mag niet door de douane van een vliegveld. Zo eenvoudig ligt het antwoord echter niet helemaal, er zijn namelijk genoeg opties om wel drinken in het vliegtuig te hebben. Zo kun je een leeg flesje of dopper meenemen en deze te vullen nadat je door de douane bent gegaan of je kunt een flesje drinken kopen op het vliegveld, let wel: Ook flesjes die je vóór de douane hebt gekocht op de airport mogen niet door de douane. Als je dus een flesje drinken koopt zorg dan dat je niet meer door de douane hoeft te gaan.

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie