Duitsland

Op de bonnefooi met de auto naar Duitsland

Het voorjaar is inmiddels in volle gang en dat betekent dat het weer de hoogste tijd is om je zomervakantie te boeken. Of juist niet! Want steeds meer Nederlanders laten het lot bepalen waar zijn uitkomen en kiezen ervoor om ‘op de bonnefooi’ op pad te gaan. Tijd om eens te kijken naar alles dat je in Duitsland tegen kunt komen.

Via de website LekkerWegTips.nl kun je een handig overzicht vinden van al het moois wat je in Duitsland tegen kunt komen, handig verdeeld in het Duitse equivalent van provincies; deelstaten. We bekijken drie deelstaten: Noordrijn – Westfalen, Thüringen en Beieren.

Noordrijn – Westfalen

Wie met de auto naar Duitsland rijdt, heeft een grote kans om in de deelstaat Noordrijn-Westfalen terecht te komen. De in het westen van Duitsland gelegen deelstaat grenst namelijk aan drie Nederlandse provincies: Limburg, Gelderland en Overijssel.

Wie voor een autovakantie in Duitsland kiest, kan in Noordrijn-Westfalen stoppen voor tweede bekende vakantiestreken. De Eifel en Sauerland. Beide streken staan bekend door hun mooie natuur en wandelmogelijkheden. In Sauerland vind je ook Winterberg, waar veel Nederlanders in de wintermaand de skipakken aantrekken. Liever een mooie stad bezoeken? In Noordrijn – Westfalen kom je onder andere Düsseldorf en Keulen tegen. De Dom van Keulen is wereldberoemd en een bezoek meer dan waard. Bijzonder is dat de dom ondanks 14 bominslagen tijdens de Tweede Wereldoorlog overeind is gebleven.

Thüringen

De restanten van de Tweede Wereldoorlog zijn nog steeds in heel Duitsland te vinden, en ook in Thüringen. Daar vind je namelijk het voormalig concentratiekamp Buchenwald, waar tentoonstellingen over het kamp te bezoeken zijn. Maar Thüringen heeft ook meer te bieden. Zo is een bezoek aan Wiemar een must. Hier kun je musea en exposities vinden die zijn opgedragen aan drie wereldberoemde bekende bewoners: Johann Sebastiaan Bach, Friedrich Schiller en Johann Wolfgang von Goethe. Genieten van de natuur kan in het ongerepte Nationaal Park Hainich, waar je in het oerbos zelfs wilde katten tegen het lijf kunt lopen.

Beieren

In het zuidoosten van Duitsland vind je Beieren. Daar ligt in de plaats Hohenschwangau het bekende kasteel Slot Neuschwanstein. Met meer dan een miljoen bezoekers per jaar een van de meeste populaire bezienswaardigheden van Duitsland. Niemand minder dan Walt Disney vond hier de inspiratie voor het bekende roze kasteel van Doornroosje die we kennen van de Disneyparken. Geïnteresseerden in de Tweede Wereldoorlog kunnen ook in Beieren hun hart ophalen. Nürnberg (bekend van de processen van overlevende nazikopstukken) en het Adelaarsnest (een van de buitenhuizen van Adolf Hitler tijdens de Tweede Wereldoorlog) liggen namelijk in Beieren.

Natuurlijk kun je in Beieren ook terecht in de bekende stad München, waar je o.a. het prachtige en gezellige centrale plein Marienplatz kunt bezoeken. Hier kun je in de wintermaanden ook de kerstmarkt bezoeken. Ten slotte zijn het paleis van München (München Residenz) en de mooie glas-in-lood ramen van de Frauenkirche ook zeker de moeite waard.

Gerelateerde berichten