Tips & Lijstjes

Op vakantie naar de Egeïsche kust in Turkije: 5 tips

De Egeïsche kust in Turkije is een van de meest populaire zonbestemmingen tijdens de zomerse maanden. Maar ook buiten deze maanden kun je hier heerlijk genieten van minimaal zo’n 21 graden. Naast lekker weer, heeft de Egeïsche kust vanalles te doen voor zowel jong als oud; en dat maakt het de ideale bestemming voor een vakantie met vrienden of gewoon met het hele gezin. Maar wat zijn nu plaatsen die je echt moet bezoeken en wat moet je allemaal weten? We geven je graag een aantal handige tips!

1. Bezoek aan Marmaris

Houd je van winkelen, lekker eten en drinken en watersport? Dan bezoek je Marmaris; een van de meest populaire badplaatsen in Turkije. Houd wel rekening met het feit dat Marmaris in het hoogseizoen ontzettend populair, en hierdoor ook snel druk is. Het smalle zandstrand is dus ook vaak al snel vol. Maar niet gevreesd! Een kleine tien kilometer verderop vind je nog een zandstrand; met een stuk meer ruimte. Er gaat een handige bus tussen beide plaatsen waardoor je zo van A naar B bent. Daarnaast ligt de stad Marmaris natuurlijk bijna helemaal ingesloten door de baai; en dat maakt het ontzettend sfeervol.

2. Verblijf lekker rustig

Hoewel Marmaris natuurlijk een geweldige plek is om te bezoeken, is het geen slecht idee om ergens anders te verblijven. Zo liggen accommodaties zoals het Voyage Torba lekker centraal, en toch rustig en wat verder weg van al het toeristische geneuzel. Het openbaar vervoer in Turkije is helemaal prima, en je kunt je dus makkelijk verplaatsen en bent zo bij je bestemming van die dag.

3. Maak een tripje naar Griekenland

Wil je het maximale uit je vakantie halen? Vaar dan een dagje af naar Rhodos. Er vertrekt iedere dag (behalve op zondag) een boot vanaf Marmaris naar het mooie Griekse eiland, en het kost je maar een kleine 2,5 uur varen. Als je de kans hebt: waarom niet?!

4. Bezoek Dalyan

Ben je toe aan wat rust en natuur? Bezoek dan het mooie plaatsje Dalyan. Bij uitstek geschikt als uitvalsbasis voor allerlei leuk euitstapjes zoals bijvoorbeeld Kaunos en de bekende graftomben, de warmtebronnen in het meer van Koycegiz Golu of het strand van Iztuzu.

5. De mooiste stranden

Wil je de drukbezochte stranden ontwijken en die pittoreske witte zandstranden ontdekken? Dan reis je af naar Oludeniz. De rotsachtige kuststrook biedt je een stukje ongerepte natuur (zonder de massale hotels aan het strand) en een overvloed aan witte zandstranden en helderblauw water.

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie