Tips & Lijstjes

Schotland per motor – De mooiste routes door het Schotse landschap

Degenen die motorrijden zullen het allemaal beamen: op een motor beleef je een reis toch echt anders dan wanneer je dezelfde reis per auto af zou leggen. Voor een motorrijder doet het er niet zoveel toe waar je heengaat en is de reis zelf eigenlijk de bestemming. Het geeft een gevoel van vrijheid als je op de motor bent, want zonder die metalen blik om je heen, voel je de wind en het asfalt langs je heen glijden.

Op de motor urenlang door Schotland toeren is bijvoorbeeld iets wat veel motorliefhebbers jaarlijks doen. Als je met je motor op de ferry stapt, dan staat Groot-Brittannië je op te wachten om ontdekt te worden. Schotland is de ideale plek om met een motor doorheen te reizen. Je komt langs de meest adembenemende landschappen en rijdt langs de prachtigste lochs en de leukste steden. De reis zelf kun je invullen zoals je het zelf wilt: je kunt lekker ruig ‘offroad’ gaan, of langs de normale wegen rijden. In Schotland kan het vaak zomaar regenen, dus een goed pak en regenkleding voor motorrijders is onmisbaar als je dit gebied per motor wilt ontdekken. Ben je ook nieuwsgierig geworden naar Schotland en zou je hier ook met de motor naartoe willen? In dit artikel delen we een aantal tips!

Glencoe (Scottish Highlands)

Als je in Schotland bent, dan moet je echt naar Glencoe in de Schotse Hooglanden. Dit gebied heeft wilde bergen, maar ook indrukwekkende valleien. Vanaf Glencoe kun je de Hooglanden van Schotland ontdekken. Met de motor kun je de Rest and be Thankful pass in Argyll op, want vanaf deze weg krijg je een adembenemend uitzicht over het landschap van Glen Coe.

De mooie natuur in Trossachs

In het natuurgebied Trossachs is de Trossachs Trail een prachtige route om op de motor te ontdekken. Het asfalt is hier heerlijk om op te rijden en de trail bevat geweldige bochten. In dit gebied is tevens het Nationaal Park Loch Lomond & The Trossachs te vinden, waar je een aantal dagen kunt verblijven en kunt genieten van de mooie natuur.

Kyle of Lochalsh

Als je eventjes genoeg hebt van alle mooie bergen die Schotland te bieden heeft, dan moet je echt even langs de kust rijden. Vanaf hier krijg je weer een ander perspectief op Schotland. De kust van Schotland is erg bijzonder en met name de westkust, ten noorden van Kyle of Lochalsh is echt prachtig en dus zeker waard om langs te rijden.

Pitlochry

Pitlochry ligt in het hart van Schotland en dit gebied is een combinatie van indrukwekkende natuurlandschappen en interessante culturele bezienswaardigheden. Pitlochry is ideaal als je de natuur wilt af wisselen met een beetje Schotse cultuur.

Isle of Skye

Het eiland van Skye is ook echt een rondritje waard! Dit eiland heeft maar een toegangsweg, dus in het begin van je toer zal het nogal druk zijn. Hier moet je even doorheen slaan, want daarna wordt het heerlijk rustig. Als je helemaal naar het noordoosten rijdt, dan zul je een ruige kustlijn met wonderlijke kliffen treffen. Hier bevindt zich een single track road waar je omhoog en omlaag rijdt en het mooiste uitzicht op de zee en andere eilanden zult hebben. Kilt Rock is ook de moeite waard, want hier staan de klippen ruim 30 meter loodrecht vanuit de zee omhoog! The Isle of Skye zit vol met indrukwekkende en bijzondere rotsformaties, afgewisseld met kleine dorpjes. Portree is de grootste stad op het eiland en heeft een haven en gekleurde gebouwen langs de wal: de ideale plek om een pauze te houden.

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie