Afrika Marokko

Trekking door het Hoge Atlasgebergte vanuit Imlil

Imlil Marokko Atlas Gebergte

Imlil, waar toerisme en authentiek Marokko elkaar ontmoeten. Een van de mooiste trekkingen die ik tot nu toe gemaakt heb was zonder meer de trekking door het Hoge Atlasgebergte in Marokko. Vanuit het dal zijn we via een prachtige tocht met gids naar Imlil gelopen. Imlil is een Marokkaans berberdorp waar mede dankzij het toerisme wat door het Atlasgebergte naar zich toe wordt getrokken zichzelf aan het opbouwen is. Zo vind je er enkele overnachtingsmogelijkheden en kleine winkeltjes met belangrijkste benodigdheden als water, brood en ook lekkere versnaperingen. Maar bovenal vind je er prachtige hike mogelijkheden rondom.

Vanuit Imlil nam onze gids ons verder het gebergte in en zo kwamen wij uiteindelijk op de top van de Ouanoukrim, de op een na hoogste berg uit het Hoge Atlasgebergte, pal naast de Jbel Toublak wat dan weer de hoogste bergtop van Noord-Afrika is. Het prachtige uitzicht vanaf de top is met geen pen te beschrijven en met geen camera vast te leggen, maar ik heb mijn best gedaan en het blijven prachtige plaatjes om naar terug te kijken.

Muilezel trekking atlasgebergte imlil

Het dorp Imlil

Imlil is zoals al gezegd een dorpje ontstaan en gegroeid doormiddel van toerisme. Omdat vanuit hier veel hike tochten beginnen naar zowel de Jbel Toublak als de omliggende prachtige bergen beginnen zowel veel toeristen als veel lokale bevolking (het ligt op slechts 1,5 uur rijden van Marrakech) hun tochten in Imlil. Je vindt er hotels met warm water en luxe bedden, maar je kunt er ook heerlijk bij de locals slapen, let er dan alleen op dat een douche aardig koud kan zijn. En met koud bedoel ik ijs en ijskoud. Imlil wordt omring door verschillende berberdorpjes in de valleien, deze dorpjes en haar inwoners zijn vrijwel allemaal zelfvoorzienend wat betreft voedsel en drinken, maar zoals al gezegd zijn er verschillende kleine winkeltjes voor de toeristen. Toch is het aan te raden van tevoren genoeg eten en drinken mee te nemen vanuit de wat grotere plaatsen.

Imil Marokko

Trekkingen door het Hoge Atlasgebergte

Voor de beginnende, maar ook de gemiddelde wandelaars is het zeker aan te raden om met een gids de trekkingen te bewandelen. Deze tochten zijn op verschillende manieren vast te leggen. Zo zijn er meerdere kleine bureautjes in Imlil zelf waar goed Engels sprekende Marokkanen je de bergen op begeleiden, maar ook bij Nederlandse organisaties kun je een trekking boeken. Voor mij was mijn bezoek aan Imlil onderdeel van een studiereis door Marokko (georganiseerd door SNP Reizen) en wij zijn 1 nacht in Imlil verbleven met een eendaagse tocht. Er zijn echter ook meerdaagse hikes te maken, wanneer wij nog een keer terug zouden gaan zou ik zeker een langere tocht door dit prachtige gebied willen maken. Tijdens deze meerdaagse trekkingen worden je spullen vaak naar boven getild door muilezels, begeleid door Berbers uit omliggende dorpjes.

Berberdorp Hoge Atlas Marokko

Hoe kom je er?

Imlil ligt op ongeveer 60 kilometer ten zuiden van Marrakech en is met ongeveer 1,5 uur rijden zelfs bereikbaar als dagtrip tijdens een stedentrip in deze koningsstad. Veel reisorganisaties bieden volledige reizen aan in combinatie met Imlil en zullen er dus ook voor zorgen dat je hier komt, maar mocht je een auto tot je beschikking hebben kun je zelfs tot in Imlil komen met de auto, maar het mooiste is eigenlijk om deze in een van de lagere gelegen mogelijkheden te parkeren en te voet verder te gaan. Vanuit Marrakech volg je de zuidelijke snelweg tot Asni, vanuit daar is het ook weer een lange, niet zo rechte, weg tot je aankomt op je bestemming.

Hoge Atlas Ouanoukrim

Beste reistijd

Normaal gezien is de beste reistijd voor Marokko – en dus ook het Hoge Atlasgebergte – april, mei, augustus en september. In juni en juli kan het weleens veel te warm zijn, zeker voor trekkingen.

Ouanoukrim Imlil Hoge Atlasgebergte Marokko

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie