Tips & Lijstjes

Hoelang is het vliegen naar Egypte? Dit is de vliegtijd naar Egypte

vliegtijd egypte

Egypte, het land van de eeuwenoude piramides en imposante farao’s. Tevens bekend om de verzengende hitte van de Sahara, de unieke Nijl en het betoverende koraal. Hier kun je uitstekend duiken en genieten van de All Inclusive ervaring. De luxe resorts bieden alle comfort, met de warme zon op je huid, het azuurblauwe water en de stranden met rieten parasols die je het gevoel geven in het paradijs te vertoeven. Als je op zoek bent naar een bestemming waar je heerlijk kunt ontspannen, fantastisch kunt duiken, de rijke cultuur en geschiedenis kunt ontdekken, dan is Egypte de ideale keuze. Hurghada is de plaats met een vliegduur naar Egypte van ongeveer 4,5 uur als je vliegt vanaf Amsterdam, waardoor je snel in dit betoverende land aankomt.

Naar welke bestemmingen in Egypte vlieg je?

Hurghada is veruit de meest bezochte bestemming, met prachtige stranden en koraalriffen. Duikers en snorkelaars komen hier aan hun trekken bij Giftun Island. Ontdek daarnaast het oude centrum voor historische bezienswaardigheden. Sharm el Sheikh is ideaal voor liefhebbers van de onderwaterwereld. Makadi Bay is een opkomende badplaats die perfect is voor rustzoekers, terwijl Marsa Alam, ooit een klein vissersdorp, nu bekendstaat als een luxe bestemming met moderne resorts. El Gouna biedt een unieke sfeer met lagunes en wordt ook wel het Venetië van Egypte genoemd.

Hoelang is het vliegen naar Egypte?

Hoe lang duurt de vlucht naar Egypte? De Amsterdam-Egypte reistijd varieert afhankelijk van de vlucht, of deze rechtstreeks is of met een tussenlanding.

Directe vlucht of met tussenstops?

De vliegtijd naar Egypte bedraagt gemiddeld 4,5 uur bij een rechtstreekse vlucht. Kies je voor een vlucht met tussenstops, dan duurt de reis uiteraard langer.

Je kunt het hele jaar door vanaf Amsterdam Airport Schiphol vliegen en in de zomer ook vanaf Maastricht Aachen Airport.  De hieronder vermelde vliegtijden naar Egypte zijn gebaseerd op directe vluchten zonder overstap. Sommige vluchten kunnen echter een tussenlanding hebben. Houd er ook rekening mee dat het in Egypte tijdens onze wintertijd 1 uur later is dan in Nederland. In onze zomertijd is er geen tijdsverschil.

Vliegtijd Hurghada (HRG) – Egypte

 • Amsterdam Schiphol – Hurghada: 4 uur en 30 minuten
 • Maastricht-Aachen – Hurghad: 4 uur en 30 minuten
 • Düsseldorf – Hurghad: 4 uur en 40 minuten
 • Keulen-Bonn – Hurghad: 4 uur en 50 minuten
 • Brussel Zaventem – Hurghad: 5 uur en 20 minuten

Nabij de stad Hurghada bevindt zich de gelijknamige luchthaven Hurghada Airport (IATA-code HRG). Dit internationale vliegveld is het op één na drukste van Egypte, met bijna 6 miljoen reizigers in 2007. Momenteel beschikt Luchthaven Hurghada over één start- en landingsbaan, twee terminals en een terminalhal. Het gebouw, dat 92.000 m2 groot is, heeft drie verdiepingen met 72 incheckbalies, 20 gates, een restaurant en een duty free winkelgebied. De luchthaven heeft plannen voor verdere uitbreiding en streeft ernaar met een tweede startbaan 13 miljoen passagiers per jaar te bedienen.

Bij aankomst in Egypte dien je ter plaatse nog een visum aan te schaffen. Vanuit Hurghada kun je naar diverse plaatsen binnen en buiten Egypte reizen, waarbij veel vluchten worden uitgevoerd door de staatsmaatschappij EgyptAir.

Vliegtijd Sharm El Sheikh (SSH) – Egypte

 • Amsterdam Schiphol – Sharm El Sheikh: 7 uur (met tussenlanding)
 • Brussel Zaventem – Sharm El Sheikh: 5 uur en 20 minuten
 • Düsseldorf – Sharm El Sheikh: 4 uur en 40 minuten

De luchthaven van Sharm El Sheikh (IATA-code: SSH) is een belangrijk vliegveld dat reizigers verwelkomt in deze betoverende badplaats aan de Rode Zee. Deze internationale luchthaven is strategisch gelegen en bedient als toegangspoort tot de prachtige onderwaterwereld en de charmante sfeer van Sharm El Sheikh. Met een reistijd van ongeveer 7 uur vanaf Amsterdam Schiphol, inclusief een tussenlanding, biedt de luchthaven moderne faciliteiten en voorzieningen voor zowel binnenlandse als internationale passagiers. Met een focus op efficiëntie en comfort zorgt Sharm El Sheikh Airport voor een aangename aankomstervaring, waar reizigers kunnen beginnen aan hun ontdekkingstocht langs de schitterende kustlijnen en duiklocaties die deze regio te bieden heeft.

Vliegtijd Marsa Alam (RMF) – Egypte

 • Amsterdam Schiphol – Marsa Alam: 5 uur en 18 minuten
 • Düsseldorf – Marsa Alam: 5 uur en 5 minuten
 • Brussel – Marsa Alam: 5 uur en 35 minuten

Marsa Alam Airport (IATA-code: RMF) is een cruciale luchthaven die reizigers begroet in de betoverende omgeving van Marsa Alam, een opkomende badplaats aan de Rode Zee. Deze internationale luchthaven, gelegen nabij de stad Marsa Alam, speelt een essentiële rol als toegangspoort tot de adembenemende kustlijnen en duikparadijzen van de regio. Met vliegtijden van ongeveer 5 uur en 18 minuten vanaf Amsterdam Schiphol biedt Marsa Alam Airport moderne faciliteiten en diensten, waaronder incheckbalies, gates en duty-free winkels. Deze luchthaven, die bekendstaat om zijn groeiende populariteit, voorziet zowel binnenlandse als internationale reizigers van een vlotte aankomstervaring te midden van de natuurlijke schoonheid en ontspannen sfeer die Marsa Alam kenmerken.

Afstand en tijdsverschil Nederland – Egypte

De hemelsbrede afstand tussen Amsterdam en Egypte bedraagt 3679 kilometer. Bij vluchten met tussenlandingen kan dit uiteraard variëren. Tijdens onze zomertijd is het in Egypte 2 uur later dan in UTC en gelijk aan de tijd in Europa/Amsterdam. Gedurende onze wintertijd is het in Egypte 1 uur later.

Over egypte

Egypte, officieel de Arabische Republiek, bevindt zich in het noorden van Afrika en strekt zich geografisch zelfs deels uit tot Azië. Het land grenst aan zowel de Middellandse Zee als de Rode Zee, bekend om zijn prachtige koraalriffen. De Nijl heeft duizenden jaren lang als levensader van Egypte gefungeerd, waardoor de oudste beschaving ter wereld hier kon bloeien. De badplaats Hurghada is geliefd bij zowel binnenlandse als internationale toeristen. Naast het indrukwekkende koraal biedt het oude centrum historische bezienswaardigheden, terwijl je in Sharm el Sheikh kunt genieten van de prachtige onderwaterwereld. Makadi Bay is een rustigere optie voor wie op zoek is naar sereniteit, terwijl Marsa Alam, oorspronkelijk een vissersdorp, nu bekendstaat als een luxe bestemming met moderne voorzieningen. El Gouna, ten slotte, biedt een vleugje Italiaanse sfeer met lagunes verbonden door bruggen, waardoor het ook wel het Venetië van Egypte wordt genoemd.

Cairo is de hoofdstad van Egypte, waar maar liefst 95.000.000 mensen wonen. Het land heeft een oppervlakte van 1.001.449 vierkante kilometer, de officiële taal is Arabisch en er wordt betaald met de Egyptische pond.

Gerelateerde berichten