Tips & Lijstjes

Hoelang is het vliegen naar Zanzibar? Dit is de vliegtijd naar Zanzibar

vliegtijd zanzibar

Zanzibar, het exotische eiland voor de oostkust van Tanzania, staat bekend om zijn parelwitte stranden, historische Stone Town en levendige cultuur. Voor reizigers die zich afvragen hoelang het duurt om dit tropische paradijs te bereiken, bieden we hier inzicht in de vliegtijd naar Zanzibar vanaf verschillende vertrekpunten. Vanuit Amsterdam is de vliegtijd ongeveer 9 uur, en vanuit omliggende vliegvelden zo’n 10 uur.

Hoelang is het vliegen naar Zanzibar?

De vliegtijd naar Zanzibar varieert afhankelijk van de specifieke vertreklocatie, de gekozen luchtvaartmaatschappij en of er sprake is van tussenstops. Hier zijn enkele geschatte vliegtijden vanaf belangrijke vliegvelden in Europa:

Vliegtijd vanuit Nederland vliegen naar Zanzibar:

  • Amsterdam Schiphol – Zanzibar: ongeveer 9 uur (met tussenlanding)

Vliegtijd vanuit België vliegen naar Zanzibar:

  • Brussels Airport – Zanzibar: ongeveer 10 uur (met tussenlanding)

Vliegtijd vanuit Duitsland vliegen naar Zanzibar:

  • Düsseldorf Airport – Zanzibar: ongeveer 11 uur (met tussenlanding)
  • Frankfurt Airport – Zanzibar: ongeveer 10 uur (met tussenlanding)

Directe vlucht of met tussenstops?

Meestal zijn er geen directe vluchten van Europa naar Zanzibar, waardoor reizigers vaak een tussenlanding moeten maken. Populaire tussenlandingen zijn onder andere in Istanbul, Nairobi of Dubai, afhankelijk van de gekozen route.

Afstand en tijdsverschil Nederland – Zanzibar

De hemelsbrede afstand tussen Amsterdam en Zanzibar bedraagt ongeveer 7.000 kilometer. Zanzibar volgt East Africa Time (EAT), wat 3 uur voorloopt op de tijd in Nederland.

Over Zanzibar airport

Zanzibar Airport, officieel bekend als Abeid Amani Karume International Airport (IATA-code: ZNZ), is gelegen op het hoofdeiland van Zanzibar, Unguja. De luchthaven is vernoemd naar Abeid Amani Karume, de eerste president van Zanzibar na de onafhankelijkheid. Het is de belangrijkste internationale luchthaven van het eiland en bedient als hub voor binnenlandse en internationale vluchten.

De luchthaven bevindt zich ongeveer 6 kilometer ten zuiden van Stone Town, de historische hoofdstad van Zanzibar, waardoor het een gunstige locatie is voor reizigers die de rijke geschiedenis van het eiland willen verkennen of snel naar hun strandresorts willen reizen.

vliegtijd zanzibar

Inchecken en Veiligheid:

Zanzibar Airport beschikt over moderne incheckfaciliteiten en beveiligingsprocedures om een vlotte doorgang van reizigers te garanderen. Er zijn check-in balies beschikbaar voor verschillende luchtvaartmaatschappijen die vanaf de luchthaven opereren.

Winkels en Duty-Free:

De luchthaven biedt diverse winkels en duty-free outlets waar reizigers souvenirs, lokale kunst en ambachten, kleding en andere benodigdheden kunnen kopen. Het is een uitnodigende plek om nog wat last-minute aankopen te doen voordat je vertrekt.

Eet- en Drinkgelegenheden:

Voor reizigers die trek hebben, zijn er restaurants en cafés beschikbaar op de luchthaven. Hier kunnen ze genieten van lokale en internationale gerechten, evenals verfrissende drankjes.

Lounges:

Voor diegenen die op zoek zijn naar extra comfort zijn er lounges beschikbaar, waar passagiers kunnen ontspannen en zich voorbereiden op hun vlucht in een rustige omgeving.

 

 

Gerelateerde berichten