Tips & Lijstjes

Wat kun je verwachten van een singlereis?

Met een groepje reizen is vaak een stuk gezelliger dan alleen. Je hoeft daarnaast ook niet na te denken over de planning, maar je komt wel op leuke plekken. Verder ontmoet je natuurlijk ook veel nieuwe mensen en heb je altijd aanspraak. Ben je alleen, dan kun je je ook aansluiten bij een singlereis. Het verschil met een groepsreis is dat je bij een singlereis meer op jezelf bent. Vergis je niet bij het woord “single”. Je denkt dan misschien aan het vrijgezel zijn, maar dat is niet de insteek van single reizen. Daarom leggen we in dit artikel uit wat je zoal kunt verwachten van een singlereis!

Op reis met gelijkgestemden

Je gaat op reis met gelijkgestemden. Jullie hebben allemaal gemeen dat de reisbestemming jullie aanspreekt. Singlereizen worden daarnaast opgedeeld in leeftijdscategorieën, zodat je ook voornamelijk bij leeftijdsgenoten zit.

Mooie gelegenheid om nieuwe vrienden te maken

Tijdens een singlereis kom je makkelijk in contact met anderen. Je deelt bijvoorbeeld een kamer met een reisgenoot en samen kunnen jullie nieuwe plekken ontdekken. Je merkt al snel met wie het klikt en het is dan ook niet vreemd dat er veel vriendschappen voor het leven gesloten worden tijdens een singlereis. Soms komen er ook liefdesrelaties uit voort, ondanks dat het geen datingreis is.

Kamer delen

Reis je alleen, dan is de accommodatie vaak een grote kostenpost. Een hostel is dan niet altijd een optie, omdat niet iedereen op een slaapzaal wil slapen. Boek je een singlereis, dan deel je een kamer met slechts een of twee andere personen.

Activiteiten zijn al voor je geregeld

Bij een singlereis is van tevoren al in grote lijnen bekend wat het programma zal zijn. Veel activiteiten zijn namelijk al geboekt en vastgelegd. Je hoeft dus niet meer zelf uitgebreid op onderzoek uit te gaan en alle lokale hotspots uitzoeken. Daardoor houd je meer energie over om bijvoorbeeld met anderen op te trekken. Heb je ook even tijd voor jezelf nodig? Dat is ook uiteraard mogelijk! Tijdens een singlereis worden er ook veel momenten ingelast waar niets gepland is. Je kunt dan lekker zelf op pad gaan of ergens een boekje lezen.

Alle hoogtepunten komen voorbij

Tijdens een singlereis komen alle hotspots van een reisbestemming voorbij. Ga je bijvoorbeeld op single reis naar Griekenland? Dan zal de reisleider er ook echt voor zorgen dat jij alle highlights van het land gaat zien. De reisleider is iemand met veel ervaring en kennis van het land en verwerkt alle hoogtepunten in het programma, zodat je niets hoeft te missen. Je komt dan op de leukste en hipste plekken en het is vaak een combinatie van toeristische hotspots en onbekendere plekken waar alleen lokale mensen komen. Of het nu restaurants, tempels, musea of andere bezienswaardigheden zijn, tijdens een singlereis kun je daar een leuke afwisseling in vinden!

Singlereis is géén datingreis

Tenslotte willen we het nogmaals benadrukken: een singlereis is géén datingreis. Je kunt dus ook gewoon meedoen zonder je partner of vriend(in). Het bestaat gewoon uit een groep mensen die graag met anderen vakantie willen vieren. Uiteraard komt het soms wel voor dat er mensen verliefd worden, maar dit kan altijd en overal gebeuren en dat is ook niet de insteek van een singlereis. Je kunt dus ook gerust op singlereis gaan als je niet op zoek bent naar een romantische partner.

Gerelateerde berichten