Tips & Lijstjes

Deze bijzondere plekken kun je bezoeken tijdens het reisverbod

Als je het hele jaar wacht op die ene droomreis die je jaarlijks maakt, is de afgelopen periode zwaar geweest. We kunnen geen spectaculaire, leerzame en vooral mooie reizen maken op het moment. Ontzettend zonde natuurlijk, maar dat betekent niet dat we het hele jaar door in onze achtertuin moeten zitten. Er zijn namelijk voldoende mooie plekken in ons eigen land waar we naartoe kunnen, zeker nu er nauwelijks toeristen zijn. Profiteer dus lekker van de rust op de toeristische plekken en ontdek Nederland als nooit tevoren.

Tripje naar Ameland

Misschien staan de Waddeneilanden niet op nummer één op je bucketlist, maar dat komt misschien omdat je geen flauw benul hebt wat je hier allemaal kunt ontdekken. De natuur is prachtig en de omgeving is waarschijnlijk heel anders dan je gewend bent. Via Hotel Ameland kun je de mooiste hotels boeken die jou de ruimte bieden om heerlijk tot rust te komen. Daarnaast zijn er heel veel leuke cafés en restaurants op Ameland die een unieke ervaring bieden.

Overnachten in een wijnvat

Zijn jij en je partner echte wijnliefhebbers? Kijk niet verder, want je kunt overnachten in een wijnvat! In Hotel de Vrouwen van Stavoren te Friesland kun je in een origineel wijnvat slapen van zo’n 15.000 of zelfs 23.000 liter! Zeker in de winter is dit een aanrader, want je kunt een wijnvat boeken met een privé spa achter het wijnvat met bijvoorbeeld een sauna. Zo kun je in de winter heerlijk opwarmen en vervolgens nog een heerlijk glas wijn drinken in je eigen vat. In de zomer is het ook een leuke locatie, want dit stadje wordt omringd door het Ijsselmeer. Zo kun je een lekkere verfrissing zoeken op loopafstand, terwijl je ’s avonds je in een romantische setting waant. Een ideale plek om met je partner door te brengen of om cadeau te doen!

Boek een Tiny House

Heb je altijd al willen weten hoe het voelt om al je eigendommen achter je te laten en een kleiner, meer bescheiden bestaan te hebben? Je kunt op diverse plekken in Nederland overnachten in een tiny house, waarbij alles wat je nodig hebt binnen een paar vierkante meter is gebouwd. Zo kun je echt van de essentie genieten zonder te veel poespas. Misschien ambieer je na deze ervaring ook een kleiner en bewuster bestaan? Wie weet!

Gerelateerde berichten