Spanje

Ontdek Playa del Inglés op Gran Canaria

Iemand met een beetje achtergrond in de Spaanse taal zou vermoeden dat Playa del Inglés alleen een strand is, maar is het ook de naam van de bijbehorende badplaats. Als je de naam ziet staan op verkeersborden dan bedoelen ze de badplaats. Playa del Inglés is een erg populaire plek op Gran Canaria om te overnachten of om een dagje naartoe te gaan. Zelf vond ik het een hele fijne plek en daarom neem ik jullie mee door de badplaats en het strand!

Een rondje door Playa del Inglés

Even in het kort over Playa del Inglés. Het is een populaire bestemming voor veel toeristen die van de zon houden. Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter. De temperatuur tussen november en maart schommelt gemiddeld tussen de 15 en 22 graden (met zon). Playa del Inglés heeft veel te bieden in de categorie strand, clubs, horeca, restaurants en activiteiten. Aan de boulevard liggen kleine souvenirwinkeltjes en terrasjes. Deze promenade heet Paseo Maritimo. Als je een liefhebber van cultuur bent, dan kun je beter iets noordwestelijker trekken. Het centrum van Playa del Inglés is namelijk vrij nieuw, dus historie en cultuur zijn we niet veel tegengekomen. Vervoer op het eiland is het makkelijkste met een huurauto, in de steden zelf kun je met de bus ook nog uit de voeten. Heb je kinderen bij je? Die vermaken zich uiteraard op het strand maar misschien ook wel in het grote Waterpark Aqualand dat bij Playa del Inglés hoort, of de Holiday World. Dat laatste is een hele grote hal met allemaal attracties, amusement en games. Juist lekker op vakantie zonder kinderen? Misschien is een dagje golfen op een van de vele banen op het eiland wel een goed idee!

Het strand van Playa del Inglés  

Het mag dan misschien wat drukker zijn in Playa del Inglés door de toeristen, maar daar heeft eigenlijk niemand last van. Het strand is namelijk zo groot (bijna drie kilometer lang) dat iedereen zich wel verspreidt. Als je wat meer rust wil, loop je dus gewoon een stukje verder. Lekker even naar een ander strandje? Gran Canaria heeft genoeg te bieden, zoals Playa de Mogán van onderstaande foto. Je kunt op Playa del Inglés ook surfen en duiken!

Shop till you drop

Omdat het de grootste badplaats van het eiland is, kun je er uiteraard ook goed shoppen. Spanjaarden winkelen echter liever niet in een straat, maar in een speciaal centrum. Deze Centra Commercial vind je in een van de buitenwijken van Playa del Inglés. In bijvoorbeeld Centra Kasbah en Centra Plaza kun je zowel goed winkelen als genieten van een hapje en een drankje. Het winkelen is leuk, maar er kunnen wel wat gooi-en-smijt-zaakjes tussen zitten zoals mijn vader dat mooi omschreef. In onze zoektocht naar wat luxere winkels kwamen we erachter dat je beter naar Costa Meloneras kunt rijden (dat is echt vlakbij Playa del Inglés). Hier vind je dan ook meteen de betere restaurants, mocht dat je voorkeur hebben.

Dansjes en drankjes: uitgaan in Playa del Inglés

Als je houdt van het nachtleven, dan ben je in Playa del Inglés aan het juiste adres. Deze stad is het bruisende centrum voor iedereen die lekker op stap wil. Wederom staan Kasbah en Plaza bekend als meest interessant, vooral door het variërende karakter van de horecagelegenheden. Zo wandelden we in kort tijd zowel een karaokebar, een knusse pub, een echte disco en (per ongeluk) een stripclub binnen. Als je liever wat drankjes doet in je eigen appartement dan is Playa del Inglés ook een goede plek. Drank is hier over het algemeen heel erg goedkoop namelijk! In het centra Yumbo schijnen veel homoseksuelen hun lol niet op te kunnen. Van horen zeggen weten we dat het er redelijk uitbundig aan toe gaat daar!

Praktische informatie

In de stad zelf is parkeren eigenlijk altijd wel betaald, maar niet enorm duur. Het prijspeil ligt ruim lager dan in Nederland, maar dat is uiteraard wel een beetje afhankelijk van je leefstijl. Gran Canaria hoort bij Spanje. De voertaal is dus Spaans en ze gebruiken ook gewoon de euro, lekker makkelijk! Spanjaarden waarderen het enorm als je een klein beetje Spaans probeert te spreken en zijn dan ook ineens veel behulpzamer. Zeker in toeristische gebieden zoals Playa del Inglés. Het vliegveld van Gran Canaria ligt in Las Palmas. Omdat vervoer zo makkelijk gaat is het maar een half uurtje voordat je al op het strand in Playa del Inglés staat. De meesten doen dat met een huurauto maar een taxi is hier ook niet zo duur. Er rijden wel veel illegale taxi’s dus zorg dat je opstapt op officiële standplaatsen. Als je een huurauto hebt, maak dan zeker een rondje over het eiland voor alle prachtige spots!

Gerelateerde berichten