Tips

Waarom het nodig kan zijn om tijdens het reizen niet alleen een mobiele telefoon, maar ook een laptop mee te nemen

Als je op reis gaat neem je het liefst natuurlijk zo min mogelijk mee en daarom is het juist zo fijn om geen laptop mee te nemen. Ondanks dat de meeste moderne laptops een heel laag gewicht hebben, zijn ze toch minder handig om mee te nemen dan een kleine smartphone. Toch kan het soms nodig zijn om toch ook je laptop mee te nemen tijdens het reizen en in dit artikel leggen we uit waarom.

1. Een betere ervaring

Sommige dingen zien er nu eenmaal beter uit op het grote scherm van een laptop dan op het scherm van je telefoon. Een goed voorbeeld daarvan is het Unibet casino. Dit ziet er zo gedetailleerd uit dat het bijna zonde is om het via je telefoon te bekijken. Op het grotere scherm van je laptop zie je alle details heel goed, waardoor veel mensen de voorkeur hebben om via een groter scherm te kijken. Als ze zowel een laptop als een telefoon mee op reis hebben, is het fijn dat ze kunnen kiezen. Hetzelfde geldt voor ander entertainment zoals films en series.

2. Back up

Je telefoon kan ook tijdens het reizen kapotgaan en op dat moment is het erg handig als je ook een laptop hebt meegenomen. Op die manier heb je toch nog toegang tot alle belangrijke informatie en reisdocumenten. Dit geldt niet alleen voor als je telefoon kapotgaat, maar ook als de batterij leeg is en er geen mogelijkheid is om deze weer op te laden.

3. Meerdere mogelijkheden

Er zijn een aantal dingen die op je laptop gemakkelijker gaan dan op een mobiele telefoon. Denk daarbij aan fotobewerking of het schrijven van een tekst. Bij verre reizen wil het nog wel eens voorkomen dat je op het laatste moment toch nog wat papierwerk moet inleveren, bijvoorbeeld voor een visumaanvraag. Dit gaat via een laptop veel gemakkelijker dan wanneer je dat allemaal op het kleine scherm en toetsenbord van je telefoon moet doen.

4. Betere bescherming van je privacy

Als je soms toch een computer moet gebruiken terwijl je aan het reizen bent, moet je een internetcafé opzoeken of de computer van het hotel gebruiken. Deze zijn veel minder goed beveiligd dan je eigen laptop. Wanneer je wat zaken wil regelen met betrekking tot bijvoorbeeld internetbankieren, heb je niet de garantie dat je online privacy helemaal gewaarborgd is. Het is altijd beter om dit soort zaken via je eigen laptop te regelen.

5. Je laptop gemakkelijk veilig meenemen

Tegenwoordig zijn er veel verschillende producten beschikbaar die het mogelijk maken om je laptop op een veilige manier mee te nemen. Ieder hotel heeft de mogelijkheid om je waardevolle spullen op te bergen in een kluisje en onderweg kun je je laptop meenemen in een tas die een dikke bodem heeft en met een slotje is afgesloten. Laat je laptop nooit op een openbare plek ergens achter, ook niet als je alleen even naar het toilet gaat.

6. Een laptop gebruiken om andere apparaten op te laden

Bij verre reizen komt het wel eens voor dat je een tijdje geen toegang hebt tot een stroomvoorziening en dat is erg vervelend als je telefoon net leeg is. Gelukkig kun je dan je laptop gebruiken om andere apparaten alsnog op te laden.

Gerelateerde berichten