Verenigde Staten

5x wat te doen in New York

New York is voor velen de favoriete stad van de hele wereld. Dit snappen we helemaal, want de stad bruist van de energie en je voelt het direct als je er bent. De drukke straten, indrukwekkende wolkenkrabbers, interessante mensen. Wij vinden het in ieder geval ook helemaal geweldig! Heb je ook een citytrip naar New York op de planning staan? Lees dan snel verder, want hier delen we 5 leuke dingen om te doen in deze wereldstad!

1. Chillen in The High Line

The High Line is een stadspark in New York en absoluut een bezoekje waard. Het park ligt dicht bij Chelsea Waterside Park in het hippe Meatpacking District, bekend om de vele barretjes en nachtclubs. The High Line is langgerekt (ruim twee kilometer) langs de voormalige spoorlijn waar vroeger goederen over vervoerd werden. Het park is gesitueerd op 10 meter boven de grond, dus vandaar de naam. Je hebt hier een supermooi uitzicht over de stad en de Hudson rivier. Daarnaast zijn er veel bankjes tussen het groen, dus kun je lekker zitten als je moe bent van al het rondslenteren door de stad.

2. Bezoek het 9/11 Memorial

Voor New York City is 9/11 een zwarte bladzijde. Het indrukwekkende 9/11 Memorial mag je daarom ook eigenlijk niet missen als je in de stad bent. Op de plek waar ooit de Twin Towers stonden, sta je nu stil bij het monument ‘Reflecting Absense’ om de tragische ramp te herdenken. Het monument bestaat uit twee vijvers en de namen van de slachtoffers en je krijgt werkelijk kippenvel als je hier rondloopt. Daarnaast is er de Freedom Tower. Dit gebouw is 541 meter hoog en is op dit moment het hoogste gebouw in New York. Je kunt er de lift nemen voor een panoramisch uitzicht over de stad en een virtuele tour over de geschiedenis van New York.

3. Sporten in Central Park

Central Park is misschien wel het bekendste stadspark in de wereld en daarom is dit ook zeker een bezoekje waard. Je kunt hier lekker wandelen, maar sporten behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Neem je hardloopschoenen dus mee als je je koffers pakt en sta vroeg op om een lekker rondje door het park te rennen! Je ziet New York langzaam wakker worden en hoort de vogeltjes fluiten terwijl de zon stukje bij beetje opkomt, dus is het een uniek moment van rust in de stad.

Eén rondje door Central Park is bijna 10 kilometer (9,7 om precies te zijn) dus het is een prima rondje om te fietsen of hardlopen. Houd je niet zo van sport? Dan kun je natuurlijk ook romantisch bij The Loeb Boathouse zitten om een boekje te lezen. Ook de Bethesda Fountain en Strawberry Fields zijn monumenten in het park waar je lekker tot rust kunt komen. In de zomer is het mogelijk om een bootje te huren en over The Lake te varen, terwijl je hier in de winter kunt schaatsen. Kortom, Central Park is zo groot en divers dat je je zeker de hele dag kunt vermaken, welk seizoen het ook is!

4. Broadway musical bezoeken

Uiteraard is een New York citytrip niet helemaal af als je geen bezoekje brengt aan Broadway om een musical of theatervoorstelling te zien! Een musical bezoeken behoort zeker bij de top 10 activiteiten om te doen in New York. Het theaterdistrict in Times Square met de onmiskenbare neonlichten is sowieso erg leuk om in rond te lopen. Kies een leuke voorstelling uit in een van de 40 theaters met een gevarieerd aanbod aan shows. Van musicals tot aan drama, alles komt voorbij!

5. Bezoek Williamsburg en Dumbo in Brooklyn

Brooklyn is onderverdeeld in een aantal wijken, waarvan Williamsburg en Dumbo twee van de populairste buurten zijn. Houd je van vintage, dan is Williamsburg ideaal om rommelmarkten en vintagewinkels te bezoeken. Dumbo – een acroniem voor Down Under the Manhattan Bridge Overpass – herken je aan het straatbeeld met oude fabrieksgebouwen waar tegenwoordig kunstateliers gevestigd zijn. Verder is de Brooklyn Botanic Garden ook een bezoekje waard als je even tot rust wilt komen. Je wandelt hier langs duizenden verschillende botanische plantensoorten en er huppelen zelfs konijnen rond!

Gerelateerde berichten