Spanje

Tips voor een bezoek aan Maspalomas in Gran Canaria

Het mooie van Maspalomas is dat het wél gericht is op toerisme, maar niet zijn authenticiteit verloren heeft. Omdat Gran Canaria in zijn geheel nog niet overstroomd wordt door toerisme, valt het ook in Maspalomas relatief mee. Als je een zorgeloze en rustige vakantie wenst, dan is Maspalomas werkelijk hemel op aarde. Alles wat je tijdens je vakantie nodig hebt, vind je in de omgeving van deze regio. Gave activiteiten, mooie bezienswaardigheden, snelle hapjes maar ook luxe restaurants, zonsondergang op mooie stranden, een prachtige zee en een bruisend uitgaansleven. Ook is het altijd gezellig op de boulevard en heerst overal een ontspannen sfeer!  

Las Dunas de Maspalomas

Een van de meest indrukwekkende plekken in Maspalomas vond ik de duinen van Maspalomas. Het zou misschien niet het eerste zijn waar je aan denkt als je ook op het strand kunt liggen, maar geloof me, je moet dit hier echt naartoe! Als je tegen de duinen aanloopt, kijk je op een enorme uitgestrekte vlakte met alleen maar zand. Geen enkel plantje heeft zijn weg naar boven kunnen vinden in deze kleine woestijn. Het gaat slechts om vijf vierkante kilometer maar het voelt vele malen groter als je er eenmaal in staat. Het is zelfs benoemd tot beschermd natuurgebied omdat de kans dat het aangetast wordt anders te groot is.

Hoe het ontstaan is, is voor mij nog steeds een groot raadsel. Iedereen zegt iets anders en een van die verhalen is zelfs dat het uit een tsunami ontstaan is ruim 200 jaar geleden. Omdat het er eigenlijk altijd hard waait, ziet de woestijn er ieder uur anders uit. Je mag er gewoon inlopen, je kunt zelfs helemaal tot aan de zee wandelen. Langs het strand is het een drukte van belang. Niet met strandgangers, maar met wandelaars. De route van Playa del Inglés naar een klein dorpje aan de andere kant van de duinen, is namelijk een erg populaire route onder de ouderen op Gran Canaria. Het hele strand was vol mensen die met hun wandelstok van hun oude dag aan het genieten waren. Daar kunnen wij Nederlanders nog iets van leren volgens mij!

Activiteiten in Maspalomas

Door de uitgestrekte stranden, de goede golven en lichte wind is Maspalomas een perfecte spot voor wateractiviteiten. De ervaren surfers zie je verder op zee en de beginners kabbelen in de kleine golven vooraan. Je kunt op het strand vaak planken huren. Wil je meer actie? Zoek dan online een bedrijfje waar ze kitesurf-lessen geven bijvoorbeeld. Of huur een auto via Discover Cars en ontdek op deze manier het eiland! En als je van avonturen houdt, dan wil je de volgende activiteiten ook zeker eens checken:

  • Paragliden! Omdat meerdere toeristen enthousiast zijn over deze activiteit, zijn er genoeg plekken waar je het kan doen. Ik zou je aanraden online de aanbieders, prijzen en reviews te checken en er een te kiezen die het beste bij je past.
  • Zeilen! Vanuit het haventje vertrekken verschillende zeiltochten die je kunt boeken. Als je dit van tevoren vast wil leggen, kan het bijvoorbeeld via Get Your Guide. Het goedkoopste is het om het ter plaatse te regelen. Dan gaat het geld vaak ook naar de locals en niet naar de grote internationale bedrijven die erachter zitten.

Genieten van de winkels en de horeca

Aan de zuidkant (dus de strandkant) van Maspalomas, zijn de terrassen altijd gezellig gevuld. Op iedere hoek zitten tentjes om te eten, een ijsje te proeven of een drankje te doen. Als je écht de toeristische plekjes pakt, wees dan niet verbaasd als de bediening een woordje Nederlands spreekt. Iets verder van het toeristische epicentrum zal je dit niet zo snel aantreffen. Voor de iets luxere restaurants moet je een klein stukje verder dan het centrum. De shopliefhebbers hebben geluk want winkelen op Gran Canaria kan het beste in en rondom Maspalomas. De badplaats Playa del Inglés (die vlak aan de duinen ligt) is de koploper op gebied van winkelcentra. Je kunt bijvoorbeeld terecht in Centrum Kasbah en Yumbo. 

Zon, zee en strand

De stranden van Maspalomas staan bekend als de mooiste stranden van het eiland. De zandstranden zijn heel breed en het water helderblauw. Omdat het een toeristische regio is, staan er op een groot deel van het strand parasolletjes en ligstoelen die je kunt huren. Desondanks betaal je hier niet zo veel voor. Zo’n €5 per stoel per dag en een parasol voor ongeveer €4. Omdat de stranden zo groot en uitgestrekt zijn, merk je weinig van de vele toeristen.

Ben je een groot fan van water of staan je kinderen erom te springen, bezoek dan zeker Aqualand Maspalomas. Dit waterpark biedt vermaak voor zowel jong en oud en de kids raken niet uitgekeken op alle glijbanen.

Gerelateerde berichten