Spanje

5x winterzon op de Canarische eilanden

De Canarische eilanden staan bekend om het feit dat het er in de Nederlandse winter erg lekker weer is. De temperatuur blijft gemiddeld tussen de 20 en 25 graden en de kans op regen is laag. Het is de ideale bestemming om nog wat zonnestraaltjes te pakken en tegelijk de eilanden te ontdekken. Stuk voor stuk hebben de Canarische eilanden prachtige bezienswaardigheden om te bewonderen. Om nog niet te spreken over de uitgestrekte stranden met veel mogelijkheden tot watersport. Officieel horen er zeven eilanden tot deze eilandengroep. Namelijk: La Palma, La Gomera, Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote en El Hierro. Allemaal behoren ze tot de Spaanse nationaliteit en er wodt dus ook Spaans gesproken. De ene iets bekender dan de ander en de ene iets groter dan de ander. We lichten vijf Canarische eilanden uit om te bekijken wat je hier kunt doen in de winterzon!

1. Lanzarote

Het eiland Lanzarote is uitermate geschikt voor een klein rondreisje. Huur een autootje om iedere ochtend naar een van de bezienswaardigheden te rijden zoals het groene meer, de cactustuin, het vulkanische park Timanfaya, een kamelenritje door het vulkanische gebergte of de bekende grotten. Gebruik de middag om uit te rusten op een van de prachtige uitgestrekte stranden. Zo is het strand van Famara bekend om de gigantische rotswand die uit het strand omhoogkomt. Playa Blanca om het feit dat het er altijd lekker weer is en Playa del Papagayo om het helderblauwe water. Heb je nog een middagje over? Bezoek dan het uitzichtspunt Mirador del Rio. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht op het aanliggende eilandje. Een eilandje dat eigenlijk niet meer is dan een vulkaan, maar waar toch gewoon mensen wonen.

2. Tenerife

Tenerife is een erg populair eiland onder de zonliefhebbers. Desondanks is het in de Nederlandse wintermaanden allesbehalve overvol. Er zijn wel toeristen maar niet zoveel dat je er last van hebt. De meest bekende stranden zijn nog steeds rustig en je kunt altijd onverstoord lunchen aan het water. In de zomer is dat wel een ander verhaal. Het noorden en zuiden van Tenerife verschilt erg van landschap. De afwisseling maakt het bezoek aan Tenerife nog leuker. Je kunt zelfs dolfijnen zien als je geluk hebt! Er zijn verschillende boten en organisaties die deze tours aanbieden. Verder vind je hier een nationaal park, een geweldige dierentuin en een waterpark voor de nodig waterpret! 

3. Gran Canaria

Gran Canaria is een compact eiland, maar groot genoeg voor een lange tijd vermaak. Veel toeristen komen hier echt voor de zon en het strand. De liefhebbers van geologische bijzonderheden zullen namelijk sneller naar Tenerife of Lanzarote reizen. Ook op dit eiland is een auto huren de fijnste manier van vervoer. Er is wel openbaar vervoer, maar niet zo veel dat je altijd wel een bus kunt pakken. Bekend in Gran Canaria zijn de zandduinen genaamd Dunas de Maspalomas. Daarnaast geniet je van verschillende uitzichtpunten zoals Pico de las Nievas en Pico de Bandama.   

 4. La Palma

La Palma is een iets kleiner eilandje maar daarom niet minder interessant. De combinatie van groene groei op het eiland en donkere rotsen is geweldig. In het binnenland vind je veel donkere zandvlaktes waar dan op mysterieuze wijze nog groene bomen uitgroeien. La Palma biedt schitterende uitzichtpunten en niet te vergeten adembenemend mooie stranden.

5. Fuerteventura

Niet alleen bekend onder de winterzontoeristen maar ook onder de liefhebbers van surfen. In veel baaien in Fuerteventura kun je surfen of een andere watersport beoefenen. Je kunt ook op een dagtripje naar Lanzarote door de ferry te pakken. De hoofdstad Corralejo wordt steeds groter maar heeft nog steeds een gezellige en knusse sfeer. Geniet hier van een van de vele restaurantjes waar je een typisch Spaanse lunch of diner voorgeschoteld krijgt.

Gerelateerde berichten