Europa Spanje

De vele gezichten van Sevilla

Sevilla stedentrip Spanje

Spanje. Een prachtig land, lekker klimaat, vriendelijke mensen en overheerlijk eten. Mijn bezoek aan de stad Sevilla heeft dat beeld van Spanje alleen nog maar bevestigd. Sevilla (overigens de warmste stad van Europa) heeft een interessante geschiedenis die terug te zien is in de architectuur, het eten en de winkels.

Sevilla

Geschiedenis van Sevilla

Hoewel ik zelf geen fan ben van lange geschiedenisverhalen, sprak het verhaal van Sevilla me ontzettend aan. Daarom ook kort maar krachtig: honderden jaren hebben de Islamieten het Iberische schiereiland in handen gehad, totdat uiteindelijk de Christenen het terug in handen kregen. Vanzelfsprekend hebben beide groepen hun eigen cultuur en daarmee ook hun eigen bouwstijl. Hoewel de Christenen na de herovering veel van de Islamitische bouwwerken gesloopt hebben, hebben ze ook af en toe praktisch nagedacht. Want waarom een sloophamer door een toren om er vervolgens een toren voor terug te bouwen?

Vandaar dat veel hedendaagse architectuur in Sevilla een mix (genaamd Mudejarstijl) is tussen de Islamitische erfenis met mozaïek en minaretten en daarnaast de Christelijke invloeden.  Deze stijl is te zien is het Koninklijke Paleis genaamd Real Alcazar. Vanaf ongeveer 16 euro kun je hier naar binnen vliegen om een blik te werpen op het heuse paradijs van binnenplaatsjes, palmbomen, marmeren vloeren en prachtige architectuur.

Sevilla stedentrip

Bezienswaardigheden in Sevilla

Verder naar de bezienswaardigheden in Sevilla. Geloof me, die zijn er voldoende! Het bovengenoemde Real Alcazar was natuurlijk de eerste tip. Verder staat er in het bruisende centrum de mooie Kathedraal van Sevilla. Bij dit bouwwerk komt de geschiedenis weer om de hoek kijken. In de tijd van de Moren is op deze plaats namelijk een Moskee gebouwd, die na de herovering omgebouwd is tot kathedraal. Een interessante switch, zeker omdat delen van de Moskee bewaard zijn gebleven door de Christenen. Zo is de Giralda (toren) nog in de Moorse stijl gebouwd. Overigens kun je binnen het graf van Columbus bewonderen!

Een andere plek die onmisbaar is tijdens een stedentripje naar Sevilla is het Plaza de España. Vanaf dat je de eerste stap op het plein zet, wordt op mysterieuze wijze elk vleugje wind tegengehouden. Tijdens mijn bezoek was het daarom 50 graden volgens de plaatselijke thermometer en dit werd bevestigd door een verstikkend maar (hoe vreemd het ook klinkt) ontspannend gevoel. De hitte maakte het bezoek alleen nog maar specialer en na afloop staat er een vriendelijke spanjaard ijskoude flesjes water te verkopen. Deze commercieel ingestelde man snapt ook dat hij de hoofdprijs kan vragen aan de oververhitte en uitgedroogde toeristen, dus verstandiger is toch om je eigen water mee te nemen. En een waaier!

Sevilla Spanje

Om tot rust te komen is een wandeling door een van de parken een prima optie. Mijn lievelingspark is het Parque de Maria Louisa. Voor de overige dagen zijn de Torre del Oro en Barrio Santa Cruz (wijk) ook zeker de moeite waard. Bij elke plek raad ik je aan het verhaal erachter op te zoeken, want dat maakt dat deze plaatsen pas echt gaan leven voor je.

Sevilla Tips

Restaurantjes in Sevilla

Twee straten slenteren en ik heb al met mijn neus tegen vier etalages aangedrukt gestaan. Kledingwinkels, restaurantjes, maar vooral: TAPAS. Vaak bij het bestellen van een drankje, krijg je een gratis schaaltje tapas aangeboden. Daar zeg ik geen nee tegen. Zet er voor mij maar een kannetje Sangria bij en mijn vakantie is compleet. Zoals je misschien weet, is het ritme van de Spanjaarden anders. Op de tijd waarop de Nederlanders hun gekookte aardappelen en groente naar binnen schuiven, zal je geen Spanjaard aantreffen in een restaurant om te dineren. Het is daarom aan te raden (mits je op zoek bent naar gezelligheid in een restaurant) om rond 9 uur te gaan dineren.

Sevilla Bezienswaardigheden

Het uitgaansleven in Sevilla

Club Bilindo. Dat was een van de eerste plekken waar ik met mijn vrienden kwam om een drankje te doen. We hebben we onze ogen uit gekeken. Deze openluchtclub inclusief cocktails, muziek en mensen waren top! De club was aangekleed met palmbomen en lampjes. Openluchtclubs als deze heb je er veel in Sevilla. Terrasjes worden beschouwd als dansvloeren (waardoor het overal heerlijk koel is). Maar ook als je voor een verfrissende cocktail komt in plaats van een ouderwetse dansavond, ben je hier aan het goede adres. Vroeg in de avond kun je rustig drankjes doen, laat in de avond zal je verdrongen worden door dansende jongeren. Tip: zoek goed op waar je moet zijn, want de leukste clubs liggen net iets uit het centrum. Geen probleem hoor, want taxi’s rijden er de hele nacht en kosten vanuit het centrum maar twee euro per persoon!

 

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie