Europa Spanje

5 reistips voor een vakantie naar Lanzarote!

Lanzarote is een bijzonder eiland. Ten eerste omdat het een vulkanisch eiland is en de grond dus volledig uit lavasteen bestaat. Daarnaast heeft het de Spaanse cultuur, maar een Afrikaans klimaat en een tropische uitstraling. Je kunt werkelijk waar van alles doen op Lanzarote. Vele sporters gebruiken het als uitvalsbasis om de triatlon te oefenen omdat de zwem-, fiets-, en hardloopmogelijkheden groot zijn. Met welk doel je ook afreist naar Lanzarote, je kunt je altijd vermaken. Ik heb een aantal tips op een rij gezet zodat jij van een net zo relaxte vakantie kunt genieten als ik gedaan heb!

Huur een auto

De enige bus die ik rond heb zien rijden was leeg en reed naar een of ander onbekend plaatsje. Het past natuurlijk helemaal in het straatje van echt “reizen” om je met het openbaar vervoer te verplaatsen, maar dit zou ik echt afraden om te doen. Een auto huren is erg makkelijk, niet duur en benzine is ook erg goedkoop. Zelf heb ik een erg goede ervaring met Hertz: het ging snel en makkelijk en onze auto reed extreem zuinig. Lanzarote staat bekend om het feit dat overal verspreid op het eiland mooie dingen te bezoeken zijn. Het is heerlijk om hier met een auto langs te rijden en weer in te kunnen stappen. Bovendien is parkeren werkelijk overal mogelijk en in het laagseizoen ook overal gratis (zelfs tot op de duinen van het aanliggende strand).

Oefen je Spaans

Er wordt in Lanzarote Spaans gesproken met een heel klein accent. Het zal je verbazen hoeveel hulp je krijgt als je Spaans probeert te spreken. De inwoners worden dan ineens nog veel behulpzamer dan ze al waren. Alleen al gedag zeggen en bestellen in het Spaans scheelt een slok op een borrel.

Accommodaties

Overnachten op Lanzarote kan mooi en hygiënisch en is niet al te duur. Bij bijna alle accommodaties zit wel een zwembadje. Deze zijn vaak gebouwd in een gasbel in de grond wat betekent dat er een groot gat in de grond zit (als gevolg van het vulkanische landschap) waar het zwembad in ligt. Hierdoor heb je weinig wind en wel de hele dag zon. Zelf heb ik in Finca Isabel overnacht (met een heerlijk badje helemaal uit de wind, zoals je kunt zien). Een ruim appartement en een ongelofelijk aardige host. Vaak is het duur in Lanzarote om vliegtickets en accommodatie los te boeken, daarom hebben wij het samen geboekt, inclusief huurauto.

Typisch Lanzarote   

Het eiland staat onder andere bekend om de Aloë Vera planten. Als je weet hoe ze eruit zien kom je ze overal tegen. De economisch denkende Spanjaarden hebben dit goed commercieel ingezet. Op iedere straathoek van elk dorp of stad vind je wel een Aloë Vera fabriek, museum of winkel. Maar ze weten wat ze verkopen: het is écht goed spul. Het is heerlijk een bodylotion mee terug te nemen of om in een van deze winkels een leuk souvenir voor thuis te shoppen. En daarnaast kun je in die winkels veel dingen proeven en proberen! Zoals ik al zei is de lavasteen echt iets van Lanzarote. Alles is hiermee gebouwd, maar je kunt er ook magneetjes en andere souvenirs van kopen. Zelfs zandkaarten die gemaakt zijn van korrels lavasteen en gerecycled papier bieden ze aan.

Eten en drinken

Ik kan natuurlijk niet afsluiten zonder dé tip over het eten en drinken te droppen. Lanzarote heeft zijn eigen dipsausjes (die naar mijn mening overal lekker bij zijn). Het heet Mojo Verde en Mojo Rojo. Je kunt ze in potjes kopen en je krijgt het vaak ook bij verschillende gerechten in restaurantjes. Echt het proberen waard! Benieuwd naar mijn tips voor de beste restaurantjes in Lanzarote? Lees dan mijn andere blogs over de lekkerste eettentjes van Lanzarote!

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie