Europa Italië

Le Marche

Monte Conero Le Marche

Ben je een fan van Italië en heb je Le Marche nog nooit bezocht ?  Dan heb je iets gemist. Le Marche is een authentieke regio die ook wel  ‘Italië in het klein’  wordt genoemd. Het is ook onder de Italianen een gewilde regio voor vakantie, dat betekent dat ook in de zomer de Italiaanse sfeer aanwezig blijft.

Le Marche of De Marken ligt midden in Italië tussen de Adriatische zee en de Apennijnen. In Le Marche vindt u bergen, strand, prachtige oude steden en lieflijke dorpjes, maar ook ongerepte natuur. Het doet denken aan Toscane, maar hier vindt u nog de rust, ruimte en puurheid. De perfecte setting voor het beleven van Italië en genieten.

In het westen van Le Marche vindt u de bergketen van de Apennijnen. Onderdeel hiervan in het zuiden zijn de Monti Sibillini. Het landschap tussen dit nationale park en de kust is hierdoor heuvelachtig en heeft zich ontwikkeld tot belangrijk landbouwgebied. Deze landbouwgronden worden voornamelijk gebruikt voor het telen van fruit, olijven en druiven. Deze druiven worden uiteraard gebruikt voor de productie van wijn.

De kustlijn van Le Marche is ongeveer 170 kilometer lang en bestaat uit zand- en kiezelstranden. De kustlijn wordt onderbroken door woeste rotskust genaamd Monte Conero ten zuiden van de regionale hoofdstad Ancona, en door Monte San Bartolo ten noorden van Pesaro.

Klimaat in La Marche

Le Marche heeft een heerlijk klimaat. Een voorjaar dat al vaak in maart erg prettig is. Een lange zomer die al in juni begint en vaak doorloopt tot in september. En een mooi najaar waarbij vaak nog tot laat in oktober in korte broek en polo de olijven geplukt kunnen worden. De maanden juli en augustus kunnen goed warm zijn, waarbij strand en bergen voor verkoeling zorgen. Kortom een regio met een heerlijk klimaat waar het van het vroege voorjaar tot in het najaar heerlijk toeven is.

Monte Conero

Verblijf

Er is een behoorlijk groot aanbod van verschillende vakantieverblijven in Le Marche. Aangezien Le Marche ook -historisch- gezien populair is bij de Italianen zelf is veel aanbod daarop afgestemd. De Italianen zelf zoeken zelf meer de drukte op en zijn ook wat minder gericht op privacy en buitenruimte. Aangezien Italianen op vakantie gewoonlijk uit eten gaan is er ook vaak minder aandacht voor de keuken uitrusting.

De behoefte van de noord/west Europese vakantieganger ligt toch wel wat anders. Zij zoeken toch meer rust, ruimte en privacy en zeker geen verkeerslawaai. Die vakantiehuizen,  villa’s , appartementen en agriturismo’s die voldoen aan die behoefte vindt u bij Vivere e Gustare.

Actief Le Marche

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie