Europa

De leukste en mooiste kerstmarkten van Europa

Een bekertje geurige glühwein, kleurrijke lichtjes, sfeervolle kraampjes en heel veel gezelligheid: dit zijn de ingrediënten voor een kerstmarkt! De kerstmarkt bezoeken is een fijne bezigheid tijdens de donkere en gure dagen voor kerstmis. Daarom hebben we in dit artikel de zeven leukste en sfeervolste Europese kerstmarkten op een rijtje gezet!

Wenen

Wenen is een prachtige stad met een grote geschiedenis, maar langzaamaan wordt deze stad ook steeds moderner en hipper. Mensen komen hier graag naartoe omdat het wel wat weg heeft van een sprookje! Vanaf half november kun je zien dat Wenen wordt omgetoverd tot een prachtige en sfeervolle kerststad. Door de hele stad kun je leuke kraampjes, optredens en allerlei andere kerst-gerelateerde activiteiten vinden. De beroemdste en tevens oudste kerstmarkt van Wenen is de Wiener Christkindlmarkt (bij het Rathaus). Al bijna 700 jaar komen mensen naar deze kerstmarkt toe en anno nu is het er nog steeds erg gezellig! De kerstmarkten in Wenen zijn erg leuk om te bezoeken als je kinderen hebt, want je kunt overal spelletjes doen, op een pony rijden of zelf cadeautjes knutselen.

Boedapest

Vanaf midden november wordt de historische binnenstad van Boedapest omgetoverd tot een magisch gezellige kerststad! En als je geluk hebt, ligt er soms ook een flinke laag sneeuw waardoor je echt het ultieme kerstgevoel krijgt. De allermooiste kerstmarkt van Boedapest vind je op het Vörösmarty Tér, in het centrum van de stad. Ieder jaar komen zowel lokale bewoners als toeristen hier op af en deze markt is echt een van de mooiste in Europa. Veel kraampjes verkopen allerlei spulletjes die authentiek Hongaars zijn, bijvoorbeeld hoeden, sjaals, houtwerken en aardewerken. Verder kun je er natuurlijk ook terecht voor een hapje en een drankje, want men verkoopt hier ook allerlei streekproducten, -gerechten en -drankjes!

Kopenhagen

Waarschijnlijk ken jij ook het verhaal dat de kerstman uit Groenland (wat onderdeel uitmaakt van Denemarken) komt. Daarom is het ook erg logisch dat je eens naar Kopenhagen moet rond kerst om in echte kerstsferen te raken! Laat je niet afschrikken door de kou rond de kerstdagen, want het kerstgevoel hangt hier echt als een soort warm dekentje over Kopenhagen heen. Je kunt hier meerdere kerstmarkten bezoeken, maar de kerstmarkt in Tivoli is echt een favoriet. Halverwege november transformeert het park in een Winter Wonderland, compleet met muziek, kraampjes, glühwein, elfjes en echte rendieren!

Valkenburg

Valkenburg ligt wat meer in de buurt, maar is ook zeker heel gezellig! Rond kerst kun je hier namelijk ook hele bijzondere kerstmarkten bezoeken, bijvoorbeeld in de Gemeentegrot of Fluweelengrot. Doordat de kerstmarkten dus in een grot zitten, zijn de kerstmarkten hier in Valkenburg een van de grootste overdekte kerstmarkten binnen Europa. Handig voor als er regen wordt voorspeld! Binnen de grot kun je naast heel veel kerstkraampjes ook nog een kerststal vinden die van zand is gemaakt. Maar boven de grond is het in Valkenburg ook heel gezellig, want de kerstparade is bijvoorbeeld heel leuk om eens gezien te hebben!

Londen

Londen is de stad bij uitstek om lekker te shoppen voor kerst. Ieder jaar is de stad van eind november tot begin januari prachtig versierd met sfeervolle kerstverlichting en mooie kerstbomen! Rond deze tijd is het dan ook superleuk om eens naar Londen af te reizen, waar je ook allerlei kerstmarkten en schaatsbanen kunt bezoeken. De populairste kerstmarkten zijn in Hyde Park, bij Serpentine Road en rond de London Eye.

Münster

Natuurlijk kun je Duitsland niet overslaan als je een lijstje met de beste Europese kerstmarkten maakt. Duitsland heeft namelijk al eeuwenlang kerstmarkten in het land en tegenwoordig vind je in vrijwel alle grote Duitse steden minimaal een mooie kerstmarkt. Je hebt dus genoeg te kiezen! Düsseldorf is bijvoorbeeld erg populair onder de Nederlanders, want je kunt hier makkelijk naartoe met de trein. Toch raden we aan om ook naar Münster te gaan! Deze stad was in de middeleeuwen een prominente Hanzestad en tegenwoordig vind je in de binnenstad nog steeds allerlei oude huizen, kerken en andere gebouwen die uit deze tijd stammen. Bovendien ligt Münster ook helemaal niet zo ver weg: vanuit Enschede is het ongeveer een uurtje met de auto. Geen zin om zelf te rijden naar Münster? Er zijn kerstmarkt busreizen die je online kunt boeken zodat je relaxed aankomt en je nergens druk om hoeft te maken. Rond kerst kun je in Münster bijna 250 kerstkraampjes vinden waar je van alles kunt bekijken, kopen, eten of drinken! De kerstmarkt in Münster is erg populair, want jaarlijks komen rond de 1 miljoen bezoekers erop af.

Brugge

Brugge moet wel een van de meest sfeervolle steden in België zijn tijdens de kerstperiode! Als je hier bent, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan de kerstmarkt op de Grote Markt. Hier staat namelijk een ijspiste die verlicht is! Om deze ijspiste staan allerlei kraampjes en chalets waar je kerstspulletjes kan kopen, wafels kan eten en glühwein kan drinken. Loop ook meteen even door naar Simon Stevinplein, want hier is het ook gezellig met kerst! Simon Stevinplein is de grootste winkelstraat van Brugge en rond de kerst is hier ook een kerstmarkt. Verder heeft Brugge een prachtige historische binnenstad met veel gebouwen die nog uit de middeleeuwen stammen. Dit gecombineerd met sfeervolle kerstverlichting resulteert dus in een prachtig beeld!

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie