Europa Spanje

Het prachtige Spaanse eiland Mallorca

Palma de Mallorca

Mallorca is na Ibiza wellicht het bekendste Spaanse eiland en het grootste eiland van de eilandengroep Balearen. Deze eilandengroep bestaat uit de eilanden Menorca, Mallorca, Ibiza, Formentera en Cabrera en vind je aan de oostkust van Spanje (op zonnige dagen kun je vanaf verschillende uitkijkpunten op Mallorca Barcelona zien liggen). Mallorca heeft als grootste eiland 850.000 inwoners en de hoofdstad Palma de Mallorca is ook de hoofdstad van de gehele eilandengroep.

De bekendste plaatsen van het eiland zijn El Arenal en Palma de Mallorca. Over El Arenal kunnen we vrij kort zijn, daar komen de Britse, Duitse en Nederlandse jongeren om een weekje te zuipen zoals we dit al kennen van andere populaire badplaatsen als Albufeira, LLoret de Mar en Chersonissos. Palma de Mallorca echter is een ideale uitvalsbasis voor een langer verblijf op het eiland.

Palma de Mallorca

Toen wij het eiland bezochten kozen we ervoor om in een appartementje op loopafstand van het centrum, recht tegenover de haven van Palma te verblijven en een auto te huren om zo de rest van het eiland te ontdekken.

Palma biedt echter zelf ook tal van mogelijkheden om je een langere periode te vermaken. Zo is er de gezellige boulevard, de beroemde kathedraal en heeft het haar eigen Plaza Mayor. Verder is het kasteel Castell de Bellver absoluut de moeite waard om te bezoeken, deze is zowel te bereiken via de bus of auto als te voet, in de zomer zijn deze trappen gerust een beklimming te noemen. Gelukkig biedt Palma ook een groot aantal stranden waar je vervolgens de middag lekker uit kunt rusten.

Kathedraal Palma de Mallorca

Het centrum van Palma is eenvoudig te herkennen, zeker wanneer je vanaf het strand de stad inloopt. Het centrum begint namelijk bij de enorme en wereldberoemde kathedraal. Hierachter vind je een zeer gezellig centrum vol heerlijke eettentjes, leuke kleine winkelstraatjes en verschillende pleintjes zoals je ze verwacht in een Spaanse (hoofd)stad. Volop genieten dus!

Sóller

Misschien wel het gezelligste kleinste plaatsje van Spanje: Sóller. Overal waar je kijkt in dit kleine dorpje zie je fotogenieke plaatsen, houd je camera in de aanslag dus! Het plaatsje staat bekend, en ja, dat trekt wel veel toeristen, om het kleine authentieke treintje tussen Palma de Mallorca en Sóller. Dit treintje heeft meer weg van een kleine tram en vertrekt 5 maal per dag (vice versa). In het centrum van het dorpje vind je een gezellig pleintje voor de kerk van het dorp waar je de lekkerste restaurants van Sóller vindt.

Uitkijkpunt Mallorca

Uitkijkpunten

Nog een reden om een auto te huren op dit prachtige eiland! Over het gehele eiland vind je namelijk prachtige uitkijkpunten om zowel het over het land te kijken of over de zee, met op heldere dagen zelfs kans om Barcelona te zien liggen! Het mooiste uitkijkpunt wat ons betreft vind je in het uiterste noorden van het eiland. En met uiterste Noorden bedoelen we dan ook echt het meest noordelijke punt van Mallorca. Hier vind je het Lighthouse of Cap de Formentor. Oftewel de vuurtoren van Formentor. Als je hier met de huurauto naar toe gaat moet je je wel voorbereiden op veel haarspeldbochten, in het noorden van het eiland vind je namelijk een vrij bergachtig gebied. Gelukkig vind je bij de vuurtoren naast het prachtige uitzicht ook een restaurantje waar je een lekkere versnapering kunt krijgen, of beter: Een ijsje in de volle zon.

Arch Es Pontas

Stranden & chillen

Het blijft Spanje he. Dus stranden horen er nou eenmaal bij. En dat komt goed uit, want op een redelijk klein eiland als Mallorca zijn er stranden in overvloed. Als je met de huurauto op pad gaat raden we in ieder geval aan om niet over de snelwegen van het eiland te rijden, maar zoveel mogelijk langs de kleine bergweggetjes aan de randen van het eiland. Alleen zo kom je de mooiste en soms zelfs bijna verlaten strandjes tegen. En niet alleen strandjes natuurlijk, de beroemde natuurlijke brug (of ‘arch’) Es Pontas, zie bovenstaande foto, vind je alleen door van de snelwegen af te gaan.

Ben jij al eens op Mallorca geweest en heb je nog tips? Laat het ons weten in de reacties!

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie