Europa

Deze 4 cruise routes door Zuid-Europa wil je niet missen!

Is het altijd al een droom van je geweest om op een luxe cruiseschip te verblijven, sinds je Love Boat gezien hebt? Helemaal begrijpelijk, want wat is heerlijker dan varen langs de mooiste plekjes en te genieten van de lekkerste cuisine, afgewisseld met korte citytripjes aan land? In dit artikel kun je de vier mooiste cruise-routes vinden die door Zuid-Europa gaan.

1. Cruise van Barcelona naar Milaan

Ben je op zoek naar een combinatie van een citytrip in een bruisende stad en ultiem ontspannen aan boord? Dan past een cruise van Barcelona naar Milaan echt bij jou. Deze cruise duurt vier dagen, dus je bent niet al te lang van huis. De cruise begint in Barcelona, maar een tip is om een paar dagen voordat de cruise vertrekt al in Barcelona te zijn. Op deze manier kun je Barcelona ontdekken en de indrukwekkende Gaudí-architectuur aanschouwen, lekker winkelen in trendy boetiekjes en eten in een van de gezellige tapasbarretjes. Vanuit Barcelona vaar je naar het Franse eiland Corsica en kun je de hoofdstad Ajaccio bezoeken. De volgende dag meer je aan in Civitavecchia en tik je Rome aan. Tenslotte eindigt de cruise in Genua en kun je Milaan bezoeken, waar je kunt shoppen tot je neervalt!

2. Van Venetië naar Griekse eilanden

Wil je graag een weekje cruisen en een paar eilanden bezoeken voor een echt cruise-gevoel? Dan is de route van Venetië naar de Griekse eilanden echt iets voor jou. Het cruise-avontuur begint in Italië in het prachtige Venetië, waarna je vervolgens naar de universiteitsstad Bari vaart. Daarna doe je drie Griekse eilanden aan, namelijk Santorini, Corfu en Mykonos, waar je de beroemde witte huisjes en blauwe kerkjes kunt bewonderen. Na deze eilanden vaar je door naar Kroatië en wordt er een stop gemaakt bij historische stad Dubrovnik, die bekend is door de oude muur die eromheen gebouwd is. Tenslotte eindigt de cruise weer in Venetië.

3. Cruise door de Middellandse Zee: van Spanje naar Italië

Een Middellandse Zee cruise duurt een bijna een week en leidt je dwars door de Middellandse Zee. De cruise begint in Barcelona, waarna je doorvaart naar Valencia. Deze stad is erg sfeervol en er wordt aangeraden om de fiets te pakken om de stad te ontdekken. Na Valencia staat er een volle dag op zee op het programma, waarin je alle luxe faciliteiten van het cruiseschip kunt ontdekken. De volgende stop is het eiland Sardinië in Italië, waarna je in Civitavecchia stopt om een bezoekje aan Rome te brengen. Uiteindelijk vlieg je vanuit Savona weer terug naar Nederland. Wil je trouwens wel een cruise doen, maar ben je niet zo van de hete zon? Dan is het een idee om een mooie cruise door Scandinavië te maken!

4. Spanje, Frankrijk en Italië

Wil je meer dan een week op vakantie? Dan is een cruise naar Spanje, Frankrijk en Italië echt een aanrader voor jou! De cruise begint in de Italiaanse havenstad Genua en van hieruit vaar je naar Cannes in Frankrijk. Slenter hier langs de oude haven waar je luxe jachten en heerlijk luxe restaurants kunt vinden. Vervolgens ga je met de cruise naar Palma de Mallorca, een van de prachtigste steden van Zuidelijk Europa! Daarna stop je in Corsica, waar je een middagje in de hoofdstad Ajaccio kunt doorbrengen. De volgende dag vertrekt de cruise richting Rome en dit is gelijk ook een van de hoogtepunten van je cruise. In de daaropvolgende aanlegplaats La Spezia kun je de trein pakken naar Cinque Terre. Deze kustplaats bestaat eigenlijk uit vijf kleinere kuststeden en -dorpjes, dus je kunt er lekker wandelen en rondslenteren. Tenslotte sluit je de cruise weer af in Genua.

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie