Europa Polen

Onze hoogtepunten in Warschau, Polen

Warschau gids _ Lazienki Park

Stedentripje Warschau aan het plannen? Dat is in ieder geval een goed idee! Maar wat te doen in Warschau? Hier lees je 4 tips van plekjes die je wat ons betreft zeker niet mag overslaan in Warschau. Zoals je zult zien op onderstaande foto’s bezochten wij Warschau in de winter, dit levert een mooi wit deken over de stad op, maar ook temperaturen van -8 graden Celcius.

Palac Lazienkowsk Warschau

Lazienki Park

Wij begonnen onze stedentrip Warschau met een bezoekje aan het Lazienki Park. We kunnen ons voorstellen dat je hier in de zomer heerlijk kunt genieten van een picknick of drankje op de vele gezellige plekjes, maar ook in de winter is het een must do! In het park vind je namelijk meerde prachtige bouwwerken, zo is er bijvoorbeeld het ‘Paleis op het Water’; het Palac Lazienkowsk van koning Stanislaw August  uit de 17e eeuw. Verder vind je er een Romeins Amphitheater, De Oude Orangerie en het Paleis Belweder. In het groen zul je regelmatig een eekhoorntje voorbij zien huppen en rondom de bouwwerken lopen veel pauwen wat het allemaal nog een beetje meer opfleurt. Gezien de grootte van het park mag je gerust wat tijd uittrekken om alles te zien.

Paleis van Cultuur en Wetenschap Warschau

Paleis van Cultuur en Wetenschap

Ooit het Jozef Stalin paleis van Cultuur en Wetenschap genoemd, maar gezien de populariteit van Jozef Stalin is zijn naam verwijderd uit de officiële naam van het 237 meter hoge gebouw. Daarmee is er vrijwel geen plekje in de stad te vinden waar je deze toren, te vinden in het ‘moderne centrum’, niet ziet. In het gebouw vind je verschillende tentoonstellingen, bioscopen, theaters, musea en boekwinkels. Je kunt er ook naar de 30e verdieping om een mooi uitzicht over de stad te hebben. Maar tegenover het Paleis van Cultuur en Wetenschap vind je het Marriot Hotel waar je een nog veel mooier uitzicht kunt vinden.

Uitzicht over de stad vanaf de 40e verdieping

Wil je een nog mooier uitzicht dan vanaf het Paleis, inclusief het Paleis van Cultuur en Wetenschap zelf. Ga dan na 20.00 uur naar het Marriott Hotel aan de overkant van de weg en pak de lift naar de 40e verdieping. Hier bevindt zich namelijk een Sky Bar met prachtig uitzicht over de stad. Wat ons betreft dé tip voor een bezoekje aan Warschau!

Stare Miasto Warschau

Stare Miasto (Oude Stad)

Zoals meerdere steden heeft ook Warschau een oud en een nieuw centrum en oud is het zeker. De Stare Miastro werd namelijk al in de 13e eeuw gesticht en is hét beeld van Warschau zoals je het jezelf voorstelt. In 1980 werd het historisch centrum toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst wegens het perfect behouden en bijgehouden centrum. De vele verschillende kleuren gebouwen geven een prachtig beeld en samen met de verschillende winkeltjes en toeristische marktjes kun je je hier makkelijk uren ofwel dagen vermaken.

Over die toeristische marktjes gesproken, je zult vrijwel overal dezelfde kleine gerechtjes tegenkomen. Traditioneel Pools eten waar wij nog niet helemaal zeker van zijn wat het precies was, maar laten we het er op houden dat het beter rook dan dat het smaakte… Het leek op een poffertje met jam erover, maar zo smaakte het zeker niet.

Rynek Starego Miasta Warschau

In de Stare Miastro vind je verder onder andere het Koninklijk Paleis, de Johanneskathedraal en het centrale marktplein: de Rynek Starego Miasta.

Zelf bezochten we Warschau in combinatie met Krakau en Auschwitz. De 2 steden zijn ideaal met elkaar te combineren door de ongeveer 2,5 uur durende treinrit. Kaartjes hiervoor koop je gewoon op het centraal station van Warschau en kost je € 10 tot € 23 per persoon, afhankelijk van dag en hoe lang je erover wilt doen.

Warschau Oude Stad

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie