Europa Noorwegen

Must do in Noorwegen: De Atlantische weg

de atlantische weg Noorwegen

Roadtrippen door Noorwegen? Dan mag de Atlantische weg (Atlanterhavsveien) niet ontbreken op je route. Met deze 8,3km lange weg rij je van eilandje naar eilandje en heb je prachtige vergezichten over het water en richting land. De weg verbindt de dorpjes Vevang en Kårvåg op het eiland Averøy en brengt je uiteindelijk naar Kristiansand. Toegegeven, het is een aardig eindje rijden, maar dat is het absoluut waard!

De Atlantische weg bestaat uit 8 verschillende bruggen over het water en is geselecteerd als een van de 18 verschillende Nationale Toeristische Routes van Noorwegen. Deze routes verbinden de natuur met architectuur en geven je een prachtig beeld van dit ongerepte land vanuit de auto.

De Atlantische weg Noorwegen

De beste tijd om de Atlantische weg te berijden?

Noorwegen is het gehele jaar door prachtig, maar het weer kan moeilijk te voorspellen zijn. Zo kan het voorkomen dat je de ene dag prachtige vergezichten hebt, maar de andere dag in de mist rijdt. Neem ook daarom altijd genoeg tijd en plan wat ‘reservedagen’ mocht je uitzicht letterlijk in het water vallen. Zelf hebben we de Atlantic Road in de zomer bezocht, maar veel toeristen kiezen ervoor om in de herfst de route te rijden. De herfststormen maken de weg namelijk een geweldige, maar ook beangstigende route om te rijden met golven die over de weg heen klotsen.

Atlantische weg Noorwegen

Hoe kom je er?

Er zijn meerdere manieren om met de auto in Noorwegen te komen, zelf zijn we met de boot vanaf Kiel (Duitsland) naar Göteborg (Zweden) gevaren en vanaf daar is het nog ruim 10 uur en 820km naar de Atlantische weg. De route brengt je verder door Oslo en Lillehammer, maar nog veel belangrijker: Langs de prachtige natuur van Noorwegen en is dus absoluut geen straf. Wil je liever vliegen zodat je dichterbij de Atlantische weg aan je roadtrip kan beginnen, kies dan voor een vlucht naar Trondheim of Kristiansand.

Atlantic Road Norway

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie