Europa Spanje

Wat te doen in Madrid? Ontdek de veelzijdige hoofdstad van Spanje

Madrid

Kort geleden vloog ik voor een week naar Madrid. Wat me gelijk opviel was dat de stad van alle kanten iets te bieden heeft. Voor de rust kun je goed terecht in Parque del Buen Retiro; het grootste park van Madrid. Voor de culturele bezienswaardigheden kun je naar het Prado Museum of naar Palacio Real. Daarbij is het nachtleven in Madrid ook nog eens fantastisch.

Parque del Buen Retiro

Dit stadspark wordt in de volksmond gewoon El Retiro genoemd en zoals de naam al zegt biedt het park een ‘aangename afzondering’. Het park is groot, waardoor je er prima een halve dag in kan rondwandelen. In het midden van het park ligt een grote vijver, waar je een bootje kan huren om te gaan varen. Let er wel op dat de bootjes niet altijd even stabiel zijn. Als je uitgevaren bent kun je doorlopen naar de glazen serre in het park. Hierbij ligt ook een klein vijvertje waar je schildpadden kan spotten. Zoek na je wandeling een lekker stuk gras uit en leg een doek uit. Zorg dat je wat te eten en te drinken bij je hebt. Zo kan je hier prima vertoeven.

    Madrid

Plaza Mayor

De toeristische en lokale drukte vind je op de centrale pleinen van Madrid. Plaza Mayor is het bekendste plein in Madrid, wat omringt wordt door woonhuizen. In het midden van het plein staat een standbeeld van Koning Felipe III. Tijdens een rondleiding door de stad, wat trouwens echt een aanrader is, vervolgden we onze weg naar Puerto del Sol, ofwel ‘de poort van de zon’. Het plein heet zo, omdat er ergens op het plein een tegel ligt met een zon erop, wat het zogenaamde nulpunt genoemd wordt. Trek wel even wat tijd uit voor het zoeken naar de tegel want het plein is groter dan je denkt. Vanaf het nulpunt meet men de afstanden naar andere steden in Spanje.

 Madrid

Prado Museum

Persoonlijk ben ik nooit zo fan van de musea, maar ik vond het Prado Museum echt een aanrader. Je vindt hier schilderijen van beroemde kunstenaars en schilders. De gangen zijn ruim en ik kreeg het zelfs voor elkaar om te verdwalen. Het Prado Museum is alle dagen van de week open. Van maandag tot en met zaterdag is het museum tot acht uur ’s avonds geopend en op zondagen tot zeven uur ’s avonds. Je kan zo lang binnen blijven als je wil, afhankelijk van hoe interessant je het vindt.

Palacio Real

Het Koninklijke Paleis van Madrid is het grootste koninklijke paleis ter wereld. Het paleis telt maar liefst 3418 kamers. Met een ticket kan je binnentreden in dit paleis en vele kamers bezoeken, waaronder de troonzaal, het trappenhuis en de eetzaal. Je krijgt ook toegang tot de privévertrekken van het paleis. Je kan ervoor kiezen om met of zonder gids op pad te gaan. Wij deden een tour zonder gids, want het is al indrukwekkend genoeg om alles te zien. Er hangen ook bordjes bij met meer informatie, dus ik vond een gids niet per se nodig. Als je het fijn vindt om meer te weten te komen over het paleis, zou ik je wel aanraden een gids te nemen.

 Madrid

Nachtleven

Madrid heeft een geweldig nachtleven. Overdag kan het zijn dat je wordt platgegooid met foldertjes van kroegentochten. Denk er zeker over na want de gidsen van de kroegentocht laten je de leukste uitgaansplekken van Madrid zien. Bij de tocht zitten vaak ook al een paar drankjes inbegrepen. Als je echt naar clubs wilt, moet je er rekening mee houden dat vrouwen vaak gratis naar binnen mogen terwijl mannen entree moeten betalen. De Moondance Club, die in het hart van Madrid ligt, is een aanrader als je een leuke avond wil hebben. De club is open op donderdag, vrijdag en zaterdag, wat de populaire uitgaansavonden in de stad zijn. Niet ver van Moondance ligt nog een andere leuke club, namelijk Independance Club. De sfeer is hier goed, net als de muziek en als je hier een mixdrankje bestelt, krijg je één glas met pure alcohol en één flesje frisdrank ernaast om zelf te mixen.

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie