Spanje

De 10 meest gave activiteiten op Gran Canaria

Ik stapte natuurlijk niet voor niets uit het vliegtuig in Gran Canaria: ik wilde van alles ondernemen op het eiland! De huurauto was geregeld dus we konden het hele eiland over crossen. Na een fantastische week ben ik tot de conclusie gekomen dat dit de beste en leukste activiteiten zijn die je op het eiland kunt beleven.

1. De graftombes bezoeken

De zonnige oase van rust verraadt nog niets van het mysterieuze karakter van deze spot. Je denkt in een vredig oord te zijn beland, tot je beseft dat hier honderden mensen onder de grond begraven liggen. Wat dan weer ongelofelijk interessant is, is dat voor al deze mensen tombes gebouwd zijn. Als je vanaf het uitzichtspunt kijkt, zie je deze nog liggen. In het kleine museum vindt je informatie over de oudheid en de grafstenen.

 2. Door de duinen van Maspalomas struinen

Het is dat ik zeker wist dat ik in Gran Canaria was, want anders dacht ik dat ik in de Afrikaanse woestijn beland was. Zandheuvel na zandheuvel verschijnt aan de horizon en met het lichte briesje waaien prachtige zandwolken omhoog. Als je er wat dieper inloopt, kom je bij de zee. Zin in een langere wandeling? Over het strand wandel je naar het stadje Maspalomas. 

3. Hiken op de kraterrand van de oudste vulkaan

Miljoenen jaren geleden is Gran Canaria ontstaan uit de uitbarsting van een vulkaan. De krater die hieruit ontstaan is, is een van de oudste van de wereld. Het is een gesloten krater, dus hij spuwt geen rookwolken. Je kunt hiken rondom de hele krater (ongeveer een uur). Als je meer van het uitzicht bent en minder van het hiken, loop je in een kwartier naar een klein balkon (die zie je vanzelf liggen).   

4. Golven vangen in een natuurlijk zwembad in zee

Een natuurlijk zwembad gelegen in zee. Wie wil daar nou geen duik in nemen? Las Salinas is een heerlijk rustige poel omgeven door lage rotsen. De avonturiers kunnen zich vasthouden aan palen wanneer de hoge rotsen op hun lichaam botsen! Uiteraard kun je hier ook heerlijk chillen op een houten vlonder in het zonnetje.

5. Een tripje naar Tenerife maken

Als je dan toch op de Canarische eilanden bent, waarom dan niet het buureiland even bezoeken. Vanuit verschillende havenstadjes kun je de ferry naar Tenerife nemen. Deze vaart dagelijks. Vervoer meenemen op de boot is niet echt handig, dus ik zou aanraden een dag een scootertje te huren in Tenerife. Beide eilanden zijn zó anders en echt de moeite waard om te bezoeken!

6. De kerk van Teror bezoeken

Teror is een klein dorpje in het binnenland. De kerk op het centrale plein zou de mooiste kerk van het hele eiland zijn. Uit eigen ervaring kan ik inmiddels zeggen dat hij inderdaad prachtig is. Bovendien is het dorpje erg leuk om een uurtje doorheen te wandelen. Er zit een aantal souvenirshops en een leuk terrasje. Teror ligt trouwens vlakbij de kraterrand, dus kun je ze mooi combineren!

7. Surfen op Playa de las Canteras

Hit the waves! Dat kun je natuurlijk niet overslaan op een strand waar de golven perfect zijn. Afhankelijk waar je een plank huurt, hoeft het ook helemaal niet duur te zijn. Vanaf €12 lig je al een dag op het water de kabbelen (en te vloeken als het niet lukt).

8. Op stap in Playa del Inglés

Playa del Inglés staat in Gran Canaria echt bekend om het bruisende nachtleven. Overdag merk je hier niks van, maar in de avond verschijnen ineens overal pubs en barretjes. The place to be als je zin hebt in een lekkere Spaanse cocktail. Zelf vond ik de wijk Kasbah het leukste om in rond te struinen en dansjes te doen.

9. Dolfijnen spotten op een boot

Vanuit Puerto Rico (een havenstandje in het zuiden van Gran Canaria) bieden ze allerlei boottochten aan. Meerdere daarvan zijn ook bedoeld om het onderwaterleven te kunnen bekijken. Tijdens je tocht zal je veel vissen zien en is de kans dat je dolfijnen ziet dus ook echt aanwezig! Voor of na je tocht is het leuk om in Puerto Rico een hapje te eten, op het strand te liggen of te shoppen! 

10. Klimmen naar het uitzichtpunt bij Cuatro Puertas 

Met de auto kun je tot bijna bovenaan Cuatro Puertas rijden. Het is een grot die ze vroeger gebruikten voor rituelen en het brengen van offers. niet gek dat ze dat daar deden want de rots ligt hoog, dus je was dicht bij God. Rondom de grot kun je wandelen (lees klauteren over de rotsen) en je kunt daarbij ook bovenop de grot komen. Dat is de plek waar ze daadwerkelijk die offers brachten. Wij liepen een klein stukje door en kwamen op een prachtig uitzichtpunt zoals je kunt zien.

Gerelateerde berichten