Spanje

Wat is het mooiste Canarische eiland?

Is het je ook overkomen, dat je voorstelt aan je vrienden om in groepsverband op vakantie te gaan, en dan te merken dat jullie daar allemaal een ander beeld van hebben? De rustigste uit de groep wilt alleen mee als jullie alle disco’s zullen bezoeken. Carol die baalt wanneer de zon begint te schijnen, ziet niet in waarom jullie naar een koude streek moeten gaan; zonnen op een tropisch strand spreekt haar meer aan. Jaimie die niet eens goed zwemmen kan, zal van de partij zijn indien het mogelijk is te diepzee duiken op de locatie. Tegen de tijd dat je de reacties van al je vrienden hebt aangehoord, heb je wellicht besloten alleen op reis te gaan of gewoon thuis te blijven.

Gelukkig zijn er voldoende vakantiebestemmingen met een gevarieerd activiteitenaanbod, waardoor elke type vakantieganger aan zijn of haar trekken komen kan. De Canarische Eilanden is zo een bestemming. Gelegen in de Atlantische Oceaan, biedt deze eilandengroep voldoende mogelijkheden aan, aan een ieder om vakantie te vieren zo als men dat het liefst doet. Het met je vrienden, collega’s, familie of gezin afreizen naar een of een combinatie van deze eilanden, is dan ook aan te bevelen. Om je te helpen met het maken van een keuze, beschrijf ik in dit artikel vijf van deze eilanden.

Canarische Eilanden? Hoe kom je er?

Je zult natuurlijk eerst naar de Canarische Eilanden moeten afreizen met je groepje. Dat kan door een ticket te kopen bij de verschillende reisbureaus in ons land. Jullie hebben geen visum nodig om toegelaten te worden, maar wel een bewijs van vaccinatie tegen rabbies voor sommige eilanden.

Het duurt ongeveer 4.20 uur om van Nederland naar deze eilandengroep te vliegen. Van daar uit kan je dus eiland hoppen en zo aan alle verlangens van je medereizigers voldoen. Je verplaatsen van het ene eiland naar het andere kan met een zeilboot, door deel te nemen aan excursies van lokale touroperators of door er naar toe te vliegen.

In dit artikel ga ik er van uit dat jullie van Nederland naar Lanzarote reizen, om dan na een bezoek aan Fuerteventura, Gran Canaria en Tenerife in La Palma te belanden. Op die manier reis je van het westen naar het noorden waardoor elk lid van je gezelschap aan zijn of haar trekken komt qua vrijetijdsbesteding.

Lanzarote

Met jullie aankomst in Lanzarote sla je gelijk twee vliegen in 1 klap. De natuurliefhebbers in je groep kunnen er hun hart ophalen aan het exploreren van het vulkanisch landschap, terwijl degenen die het liefst vanaf de eerste vakantiedag willen zonnen daartoe ook de gelegenheid hebben.

Lanzarote is namelijk een eiland met een geschiedenis van vulkanische uitbarstingen. De bijzonderste vond in 1730 gedurende zes jaren plaatst, waarbij 25% van dit land met lava werd bedekt. Dit gedeelte wordt als het Nationaal Park Timanfaya geëxploiteerd.

De toen levende bewoners van dit gebied konden zich wellicht niet indenken, dat het gevaar dat hen toen bedreigde thans een geliefd toeristische bestemming zou zijn. De toenmalige lavastromen zorgden ervoor dat het oppervlak in dit park er als een futuristisch maanlandschap uitziet. Aangezien er nog steeds sprake is van vulkanische activiteit, zijn er ondergrondse lavastromen zichtbaar waarvan de hitte ook aan de oppervlakte goed waar te nemen is.

Jij en je groep kunnen dit gebied zowel per bus, gehuurde auto of onder begeleiding van een gids te voet of op een kameel bezoeken. Ik raad jullie ook restaurant Diablo waar men gebruikmakend van de ondergrondse hitte bepaalde maaltijden bereid.

Degenen die liever zonnebaden kunnen dat zowel op de door de lava zwart geworden stranden doen, als op de alom bekende witte badplaatsen, die met palmbomen zijn overdekt. Ook kan je ze voorstellen om te gaan wandelen op de zondagmarkt in Teguise of om de grotten Jameos del Aqua, te bezoeken.

Fuerteventura

Het duurt 80 minuten om van Lanzarote naar Fuerteventura te vliegen (indien je niet voor het reizen per boot kiest). De zonneaanbidders en windsurfers in je gezelschap, zullen het op dit eiland erg naar hun zin hebben. Dit eiland heeft tal van witte stranden waarvan het Sotavento strand het bekendst is. Jij en je vrienden kunnen er relaxen of een wedstrijdje windsurfen en vliegeren houden.

Behalve luieren op het strand is het ook mogelijk om in Fuerteventura een bezoek aan grotten te brengen, terug in de tijd te gaan door een wandeling door de oude hoofdstad van dit eiland, Betancuria geheten, te maken, vissersdorpjes te ontdekken of de dag door te brengen in Oasis, de dieren- en botanische tuin.

Als je met je kinderen reist is deze attractie warm aan te bevelen. Zij zullen bijvoorbeeld in dit park voor het eerst van hun leven een kaaiman mogen aaien. Tevens zullen ze absoluut ook genieten van de verschillende dierenshows die de verzorgers geven met tal van exotische dieren. De zoo biedt ook een rit per kameel aan, op een pad dat dwars door de verblijven van Afrikaanse olifanten en Nijlpaarden loopt.

Gran Canaria

Wanneer jij en je groep zijn uitgekeken op Fuerteventura, stap je na een vliegreis van 40 minuten uit op het eiland Gran Canaria. Dit is écht een luier en relax eiland. De bekendste badplaats is Playa del Inglés.

Overdag kan je er zonnen of aan verschillende watersporten doen, waarna je in de avonduren het uitgangsleven induikt. Indien je nog geen souvenirs gekocht hebt, tik je beslist een bijzonder cadeau op de kop in een van de vele souvenirshops.

Door met de bus naar De hoofdstad Las Palmas te touren, kan je de cultuur van dit eiland gaan opsnuiven in de wijk La Vegueta.

Een unieke ervaring krijg je door een bezoek aan de bedevaartsplaats Teror, welke is opgericht ter nagedachtenis aan de verschijning tussen dennenbomen, van de heilige maagd Maria in de vijftiende eeuw. Het Maria beeld dat men toentertijd voor deze gebeurtenis vervaardigde, neemt een prominente plaats in, tijdens de feestelijkheden ter viering van la Fiesta de la Virgen del Pino.

Wanneer jij en je medereizigers weer toe zijn aan een andere eiland ervaring, vliegen jullie binnen 30 minuten naar Tenerife.

Tenerife

Op Tenerife kun je, je in een van de ressorts flink laten verwennen als je voor een all-in pakket kiest. De meeste van deze hotels zijn gevestigd aan uitgestrekte witte stranden. Echter kan je ook op dit gedeelte van de Canarische eilanden met je groep tot rust komen op kleine baaien met vulkanisch zwart zand.

Over vulkanen gesproken; indien iemand uit je groep niet in de gelegenheid was om op Lanzarote de gevolgen van een vulkaanuitbarsting op een landschap te aanschouwen, dan biedt Tenerife hem de kans zulks alsnog te doen. Hiervoor bezoeken jullie het Nationaal Park Teide.

In dit park vind je namelijk de grootste vulkaan van Tenerife, met de hoogste top van Spanje, de Pico del Teide. Deze is 3.718 meter hoog. Dit nationaal park staat op de wereld erfgoedlijst van UNESCO. Behalve de vele kraters, door de tijd geërodeerde rotsen en lavastromen kan je met je groep, je ook laten betoveren door de unieke de aromatische flora in dit gebied. De vulkaan is ook een bezienswaardigheid, omdat het afhankelijk van de plek van waaruit je het bekijkt, het tijdstip van de dag en het jaargetij van kleur veranderd.

Andere plekken die je op de valreep ook nog kan bezoeken, zijn de hoofdstad Santa Cruz en het waterpark Siam Park.

La Palma

Om tot rust te komen van alle plekken die je hebt bezocht, stap je met je groep in het vliegtuig om wederom binnen 30 minuten naar La Palma te hoppen. Tegenstelling tot de andere eilanden van de Canarische Eilandengroep zal je hier weinig andere toeristen tegenkomen. De reden hiertoe moet gezocht worden in het feit dat je op dit eiland geen badplaatsen hebt.

Wat dit eiland wel biedt, is een wonderbaarlijke samenvloeiing van in het zuiden gelegen lavagronden die naar het noorden van het eiland overgaan in begroeide heuvellandschappen. Ook is de vulkanische activiteit op dit eiland vrij groot.

Door de vriendelijke inwoners van de schattige kleine dorpjes met hun smalle straatjes, voel je je als toerist ook gauw thuis bij een bezoek aan de hoofdplaats Santa Cruz de La Palma.

De architectuur, geschiedenis en een bezoek aan het plaatselijk museum van dit eiland zal ook het verblijf van jullie op dit eiland tot een leerrijke maken.

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie