Spanje

De mooiste stranden in de omgeving van het Spaanse stadje Vigo

Vigo, de kans is groot dat je er nog nooit van gehoord had. Het is een Spaans stadje (gelegen in het noordwesten van het land) dat vlak boven de Portugese grens ligt. Officieel is het gelegen in de Spaanse regio Galicia. De laatste tijd begint het stadje aan populariteit te winnen. Ook wordt Vigo meer en meer bekend door de grote vissershaven. De haven is in Europa zeer bekend en er varen dan ook dagelijks schepen binnen die uit alle uithoeken komen met hun gevangen vis. Het zal je dan ook niet verbazen dat je je dagenlang kunt vermaken met het testen van alle lekkere visrestaurants! Vigo is een goede uitvalsbasis om de omgeving te ontdekken en tevens om te genieten van prachtige stranden. De volgende stranden mag je zeker niet missen in (de omgeving van) Vigo!

1. Praia de Muíños de Fortiñon

Dit heerlijke strand ligt ongeveer 13 kilometer ten zuiden van het meeste centrale punt in Vigo. Prima om met de auto of een scootertje af te leggen dus. Het is een diep strand met veel zand en tevens wat mooie afgebrokkelde rotsen eromheen. De golven slaan prachtig stuk op de rotsen als de wind goed staat. De bergen eromheen zitten vol met groene natuur. Je kunt er van de zonsondergang genieten met een koud drankje op het terras of een hele dag gewoon lekker zwemmen en luieren.

2. Playa de Samil

Iets buiten het centrum vind je het stadsstrand Playa de Samil. Het strand wordt drukbezocht en is dan ook van alle gemakken voorzien. Zelfs van kleine zwembadjes voor de kleintjes. Bovendien kun je er fantastisch wandelen en ook heerlijk borrelen met uitzicht op zee. Ook voor de watersporters is het een fijn strand. Je kunt er kitesurfen, windsurfen, waterskiën en nog veel meer!

Vigo

3. Playa del Vao

Ook het Playa del Vao is een bekend stadsstrand. Het water is superblauw en het strand is heel wit. Je zou het zo een paradijselijk strand noemen. Een ander voordeel van deze kleur zand (buiten het fotogenieke karakter) is dat het minder snel heet wordt. Met handige houten vlonders kun je je door de duinen begeven. De temperatuur op het strand is eigenlijk altijd aangenaam omdat de wind alle ruimte heeft voor een verfrissend briesje.

4. Het nudistenstrand Figueiras

Dit strand kenmerkt zich door rust en ruimte. Ondanks dat het een kleiner strand is, is het er zelden te druk. Wellicht omdat het een nudistenstrand is. Voor degenen die daar geen moeite mee hebben, is het een absolute aanrader qua uitstraling. Hij behoort namelijk tot een van de mooiste stranden van deze regio!

5. De stranden op de Islas Cies

Langs de kust van Vigo liggen drie mooie eilanden: Faro, San Martiño en Monteagudo. De Islas Cies worden als natuurgebied gezien, vandaar dat je er een verzameling van allerlei unieke dieren kunt bewonderen. Voornamelijk de liefhebbers van verschillende vogels kunnen hun hart hier ophalen. Op de eilanden zelf kun je hele dagen zonnen en zwemmen op de fenomenale stranden. Wat ook uniek is, is dat je hier dus echt de rust van de stad achter je laat omdat je je in natuurgebied op een eiland bevindt. Voor sommige overtochten moet je op tijd een ticket boeken.

6. Fontaina Beach

Dit strand ligt wat verder weg van het centrum. Dat betekent automatisch ook meer rust en ruimte. Door de wat langere afstand naar de stad is het water een stuk schoner dan op een aantal andere plaatsen. Je kunt er kleine bootjes huren en verder vooral luieren. Doordat er vaak geen wind staat, zijn er weinig golven. Je ervaart dus ook geen drukte van watersporters en enthousiaste surfers.

7. Praia Canido

Dit strand is voornamelijk bekend onder de vissers. Op Praia Canido kun je namelijk fantastische vissen vangen. Niet gek dus dat je langs de randen van het strand de beste visrestaurants van Vigo vindt (als je het mij vraagt). Allerlei variaties van speciale vissen op de menukaart. Neem een lekker wijntje erbij om je stranddag goed af te sluiten.

Kortom, reden genoeg om het (onbekende) Vigo eens van dichtbij te gaan bewonderen. De stad zelf biedt overigens ook uitgebreide mogelijkheden om je minstens een week te kunnen vermaken. En ook een strandvakantie behoort dus tot de mogelijkheden. Iedere dag een ander strand is een mooi streven, toch?

Gerelateerde berichten