Spanje

5x wat te doen op Ibiza

Ibiza is de favoriete vakantiebestemming van vele Nederlanders. Dit Spaanse eiland in de Middellandse zee hoort bij de Balearen. De Balearen bestaat uit vier eilanden, naast Ibiza zijn dat Mallorca, Formentera en Menorca. Ibiza heeft een oppervlakte van ruim 570 km2, is 45 kilometer lang en 25 kilometer breed. Het klimaat van Ibiza is vanaf mei erg aangenaam, en is daarom al vroeg in het voorjaar een populaire bestemming voor Nederlanders. Vanuit Nederland vlieg je in ongeveer 2,5 uur naar dit prachtige eiland. Deze vakantiebestemming staat bekend als party-eiland. Feestgangers genieten in de zomermaanden dan ook van exclusieve feesten in een van de vele clubs. Ook als je niet zo een feestneus bent, heeft Ibiza je veel te bieden. Deze 5 dingen wil je zeker beleven op dit veelzijdige eiland.

Breng een bezoek aan Dalt Vila

Ibiza-stad heet officieel Eivissa. Het historische gedeelte van deze stad is het door eeuwenoude stadsmuren omringde Dalt Vila. Deze stadsmuren werden gebouwd om de stad te beschermen tegen piraten.
Dalt Vila staat op de Wereld-erfgoed lijst van UNESCO en ligt op een berg met uitzicht op zee. Als je door deze wijk loopt, krijg je een goed beeld van de geschiedenis van Ibiza.
In het hart van Dalt Vila ligt het plein Placa de la Catedral. Bewonder op dit plein de vele prachtige gebouwen die hier liggen zoals de kathedraal Santa Maria de les Neus
Geniet ook van de vele kronkelende straatjes met charmante, witte huizen.

Culinair genieten

De Spaanse keuken is verrassend veelzijdig en biedt Mediterrane gerechten als paella, tapas en gazpacho. Het bekende Spaanse drankje sangria maakt de maaltijd compleet. Ibiza heeft vele restaurants en bars waar je van deze gerechten kunt genieten. In Dalt Vila kun je romantisch dineren terwijl je geniet van alle lichtjes die deze wijk ‘s avonds nog meer sfeer geven. La Olivia en s’Escalinata zijn op dit moment de populairste restaurants. Landelijker gelegen, op het platteland van Ibiza, vind je het driehonderd jaar oude hotel Atzaró. Ze staan bekend om hun luxe restaurant met een uitmuntende mediterrane keuken.

De stranden

Toeristen die voor de eerste keer naar Ibiza gaan, zijn onder de indruk van de prachtige stranden en baaien van dit eiland.
Het mooiste strand ligt in het westen en is het strand van Cala Bassa. Het water is hier heel erg helder. Een klein stukje verder ligt het strand van Cala Comte waar iedere avond vele mensen genieten van de prachtige zonsondergang. Cala Salada en Cala Saladeta zijn twee schitterende baaien. Vanaf deze baaien heb je een mooi uitzicht over Ibiza.

De hippiemarkt

Een vakantie op Ibiza is niet compleet zonder een bezoek te brengen aan een hippiemarkt. Iedere zaterdag is er een grote markt in Las Dalias. Er zijn wel meer dan tweehonderd kraampjes waar je heerlijk kunt snuffelen tussen kleding, sieraden, tassen en woonaccessoires. Allemaal in de bekende Ibiza stijl. Tussen het winkelen door geniet je van een verkoelend drankje terwijl je luistert naar live muziek.

Excursie naar Es Vedra en Atlantis

Een mysterieuze plek op Ibiza waar vele verhalen over rondgaan is Es Vedra. Dit eiland van rotsen die voor de kust liggen zijn onbewoond. Het natuurgebied is beschermd en de rots beschikt over een magnetisch veld. Vanaf vuurtoren Torre de Savinar kun je Es Vedra het beste bekijken.
Een andere bijzondere plek is Atlantis. Dit is een uitgehakte steengroeve waarin op een natuurlijke manier zwembaden ontstaan zijn. Als de zee kalm is, kun je dan ook lekker badderen in een van deze zwembaden. Terwijl je van de warmte van het water geniet, kun je de gezichten bewonderen die hippies in de steengroeve uitgehakt hebben. Als je Atlantis wil bezoeken, is het goed om te weten dat deze steengroeve vrij afgelegen ligt.

Gerelateerde berichten