Spanje

De beste vakantiebestemmingen op de Canarische eilanden

Wil jij wel een weekje leven als god op de Canarische eilanden? Dat begrijpen wij maar al te goed. Zon, zee en strand, wie wil dat nou niet? Bij lopesan baobab resort in Gran Canaria zal je je als een ware god op de Canarische eilanden wanen. Welke Canarische eilanden moet je zeker bezoeken als je lekker even wat me time wilt hebben? Wij hebben de beste bestemmingen voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder en ontdek meer!

Lanzarote

Kies je voor een vakantie naar Lanzarote, dan ben je op dit eiland echt even op een geheel andere plek. Dit Canarische eiland noemt men ook wel Isla del Fuego, ofwel Vuureiland. Dit eiland is namelijk bedekt met gestold lava in diverse kleuren. In Lanzarote profiteer je van een warm en droog klimaat. Je zult het gehele jaar door lekker op het strand kunnen liggen en het is er praktisch nooit koud. Bezoek wanneer je op Lanzarote bent zeker de Puerto del Carmen. Dit is de bekendste badplaats van Lanzarote. Je kunt hier lekker op je ligbed liggen of deelnemen aan verschillende watersporten. Mocht je juist een rustiger strand willen bezoeken, dan is Playa Blanca een aanrader. Vergeet ook niet het nationale park Timanfaya te bezoeken. Dit staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is zeker een bezoekje waard.

Gran Canaria

Gran Canaria is een van de meest bekende eilanden van de Canarische eilanden. Dit eiland is niet het grootst, maar wel het meest dichtbevolkt. Breng een bezoek aan de gezellige hoofdstad Las Palmas en ga uit eten bij een van de vele restaurants. Je kunt er ook heerlijk winkelen. Wandel langs de stranden en geniet van de prachtige landschappen die je tegenkomt. Vergeet ook niet Playa de Amadores te bezoeken. Dit is een van de populairste stranden van Gran Canaria. Hier heerst een zeer gemoedelijke sfeer, wat het dan ook tot een geliefd strand maakt.

Tenerife

Tenerife is het grootste Canarische eiland en heeft een zeer indrukwekkend landschap vanwege de vulkanische activiteit die hier heeft plaatsgevonden. Tenerife ligt tussen Gran Canaria en La Gomera en noemt men ook wel het eiland van de eeuwige lente. Het klimaat is subtropisch, waardoor het er ook in de winter zeer aangenaam is. Bezoek het zuiden als je lekker van de zon wilt genieten en ga naar het noorden als je lekker wilt wandelen en diverse landschappen wilt zien. Ga zeker naar de Pico del Teide. Dit is de hoogste berg van Spanje en is te vinden in Nationaal Park El Teide.

Weet jij al welk eiland je gaat bezoeken?

Gerelateerde berichten