Spanje

Valencia in één dag: gebruik dit dagprogramma!

We gaan in de zomer massaal op vakantie naar de Spaanse kust. Lekker naar het mooie weer en fijne campings opzoeken. Kampeer je vaak aan de oostkust van Spanje? Dan is Valencia ook zeker de moeite waard om eens een bezoekje te brengen. Het is een lange dag, maar eentje met veel voldoening en prachtige bezienswaardigheden. Zelf kwamen we in Valencia tijdens een roadtrip met een busje langs de Spaanse kust. Vandaar dat we hebben uitgezocht hoe je het beste de stad in één dag kan bezoeken.

1. Parkeren

Er zijn meerdere betaalde parkeerplaatsen op loopafstand van het centrum. De beste plek om je auto te parkeren is langs de kustweg want vanuit daar kun je zowel naar de bekende ‘Stad van de kunst en wetenschap’ lopen als naar het centrum. Pas op voor auto inbraken en kies voor een bewaakte parkeerplaats. Dat ost je misschien 15 euro voor een hele dag, maar dan staat hij wel veiliger.

2. Ontbijten bij een bakkerij

Haal na de autorit een lekker vers broodje bij een lokale bakkerij. Wellicht aangevuld met een kop koffie om de dag goed te beginnen. Tip: een chocoladecroissant à la plancha (gevuld met Nutella uit het tosti-ijzer): die was ontzettend lekker.

3. Wandeling door Museo de las Ciencias

Je kent misschien wel de bekende beelden uit Valencia met de helderblauwe wateren en surrealistische gebouwen. Een hele mooie plek om rond te lopen. Lees op de informatieborden het een en ander over de gedachtes achter de gebouwen. En geniet van alle kunstobjecten die je overal tegenkomt. Alles is wit (op het blauwe water na) en geeft een heel futuristisch beeld.

4.  Bezoek het naastgelegen Turia park

Het Turia park is een grote groene zone. Gelegen in en langs een kilometerslange rivierbedding die droog staat. De stad heeft hier een gigantisch park van gemaakt zodat je de drukte van de stad altijd kunt ontvluchten. Als je erlangs loopt dan zie je overal (palm)bomen uitsteken. Het park ligt namelijk wat lager (omdat het ooit een rivier was), ook superfijn voor het blokken van het geluid van de drukke weg.

5. Ga langs Mercado de Ruzafa

Terwijl je vanuit het park richting de stad gaat lopen (of fietsen) breng je een bezoek aan Mercado de Ruzafa. Een markt met alleen maar lekkere etenswaren en waar je voornamelijk locals tegen het lijf zult lopen. Het is een overdekte markt en je kunt hier dus ook lekker een fruitige snack meenemen voor de warme dag. Echt een leuke bezienswaardigheid!

6. Tapas in het centrum

Wandel of fiets vervolgens lekker naar het centrum voor een goede tapaslunch. Uiteraard kunnen de calamares en de Tinto de Verano niet ontbreken. Dat laatste is een typisch Spaans drankje dat net iets minder sterk is dan Sangria. Ideaal voor de middag dus!

 7. Struin door de centrale straatjes

Na de tapas struin je rustig nog wat door de Spaanse straten in het centrum. Je vindt hier allerlei bekende winkels en leuke delicatessezaakjes. Uiteraard ook voldoende terrassen als je het welletjes vindt en gewoon lekker van de zon wil genieten.

 8. Ga eind van de middag naar het strand

Dit is net te ver om te lopen, maar is wel te bezoeken op de fiets of op de elektrische stepjes. Een mooie tijd als de zon wat lager staat en het wat minder heet is. Je kunt er natuurlijk een duik nemen, maar pootjebaden en een ijsje halen was voor ons ook voldoende.

 Las Fallas in Valencia

Houd er overigens rekening mee dat er halverwege maart een van de grootste festivals van Spanje in Valencia en omstreken plaatsvindt. Dit staat vaak nergens aangegeven en toeristen weten er dus vaak niets van. Er wordt dan overdag veel vuurwerk afgestoken, er zijn feesten in het centrum en op iedere hoek van de straat staat een groot kunstwerk dat aan het einde van het festival in de fik gestoken wordt. Het centrum is overvol met feestende mensen en de prijzen van parkeren en campings kunnen duurder zijn. Zoek dus van tevoren even op wanneer Las Fallas plaatsvindt als je rond die tijd de stad bezoekt.

Gerelateerde berichten