Spanje

Top 7 activiteiten in Fuerteventura

Fuerteventura is een van de bekende Canarische eilanden. Ze horen officieel bij Spanje maar liggen ver onder Spanje tegen de Afrikaanse kust. De taal en de cultuur op de eilanden is dan ook typisch Spaans. De reden dat Fuerteventura populair is, is voornamelijk het prachtige landschap en het feit dat het hier eigenlijk het gehele jaar lekker weer is. Fuerteventura biedt een combinatie van vulkaan, woestijn en paradijselijke stranden. Je kunt er op zijn Spaans genieten en uitrusten maar ook veel activiteiten ondernemen zoals surfen en quad rijden. Zelf heb ik uitgebreid ter plaatse onderzocht welke activiteiten nou echt de beste zijn en deze voor je op een rijtje gezet.

1. Surfen op het strand bij Cotillo

Fuerteventura is een echt surfeiland. De golven lenen zich perfect voor het oefenen of leren van de beste surftechnieken. In het vissersdorpje Cotillo heerst een klein beetje de hipstersfeer en hier hangen dus ook veel surfers rond. Een plank huur je voor nog geen €15 per dag en na een klein stukje lopen kom je bij het strand aan. De ervaren surfers pakken de golven verder in zee en de beginners pakken de golven dichterbij de kust.

2. Een quad-tocht in het Zuiden

Helemaal in het onderste schiereiland in het zuiden van Fuerteventura bevindt zich een grote woestijn. In de zuidelijke dorpjes kun je quads huren en hiermee kun je de woestijn door crossen. Iets dieper in de woestijn ligt een groot meer waar je enkel te voet of met de quad kan komen. Dit is een erg fotogenieke plek, dus neem je camera mee. Een quad huren voor vier uur kost je ongeveer €90.

3. Bezoek de zandduinen in de nacht

De zandduinen in het noordoosten van het eiland zijn een echte toeristentrekker. Het vulkanische gebied gaat plotseling over in een witte zandvlakte die een woestijn genoemd mag worden. Overdag is het hier prachtig, maar bijna niemand bedenkt het om hier ’s nachts naartoe te gaan. Met een goede camera kun je de volledige sterrenhemel vastleggen en daarbij het silhouet van je reisgezelschap in het licht van de stad. Doordat er geen tot weinig lichtvervuiling is op het eiland, kun je de sterren letterlijk tellen.

4. Maak een uitstapje naar Lanzarote

Hoewel de eilandengroep ver van het vastenland afligt, liggen de eilanden zelf wel heel dicht bij elkaar. Lanzarote kun je vanuit veel plekken op Fuerteventura gewoon zien liggen. Wil je twee vliegen in een klap slaan, maak dan tijdens de vakantie een uitstapje naar Lanzarote. Met de boot ben je er zo (en het is niet duur). In het havenstadje van Lanzarote kun je lekker wat eten of een scootertje huren om het eiland te verkennen.

5. Maak een fietstocht

Het eiland leent zich uitstekend om door middel van de fiets verkend te worden. Veel verhuurbedrijfjes verhuren ook elektrische fietsen, waardoor deze activiteit fysiek gezien iets minder zwaar wordt. Omdat de afstanden tussen de dorpjes zo klein zijn, is het erg leuk om van bestemming naar bestemming te fietsen over het heuvelachtige en bergachtige landschap. Voor fietspaden langs de grote wegen is gezorgd, dus het is ook nog eens helemaal veilig.

6. Acua Water Park

Bij een van de grootste steden van Fuerteventura (Corralejo), kun je een bezoek brengen aan een waterpark. Deze is zowel voor kinderen als voor volwassenen de moeite waard omdat er voor beide genoeg voorzieningen zijn. De glijbanen voor de kleintjes en de jacuzzi en zonterrassen voor de volwassenen. Een kaartje voor een volwassene kost ongeveer €25 en daar heb je de gehele dag waterplezier van.

7. Eilandhoppen met een zeilboot

Bij verschillende maatschappijen kun je een tocht met een zeilboot boeken. Deze vaart dan langs een aantal eilanden in de omgeving en sommigen hebben zelfs een glazen bodem. De makkelijkste manier is om deze via internet te boeken, de leukste manier om in de havenstadjes wat informatie in te winnen en daar te boeken. Natuurlijk zijn de opties onuitputtelijk want als je niet zo van zeilen houdt, kun je ook met de speedboot of andere soorten boten.

Gerelateerde berichten