Spanje

Dit zijn de mooiste stranden van Alicante

Het Spaanse Alicante is een geliefde strandbestemming onder veel toeristen. Ga jij binnenkort op vakantie naar Alicante? Dan kan een bezoekje aan het strand natuurlijk niet ontbreken. Hieronder vind je inspiratie voor verschillende stranden in en rondom de Alicante!

Kom bij van de reis bij ‘Playa de Postiguet’

Een reis naar Alicante is snel geboekt. Vliegtickets van Amsterdam – Alicante zijn overal verkrijgbaar en kun je eenvoudig online kopen. Als je eenmaal bent aangekomen in de stad, is het fijn om tot rust te komen van de reis. Het strand ‘Playa de Postiguet’ ligt midden in het centrum van Alicante en is erg goed bereikbaar. Een ideale plek om even goed te kunnen uitrusten van de lange reis. De restaurants en barretjes zijn erg dichtbij, dus je kunt er ook lekker dineren of lunchen. ‘Playa de Postiguet’ is ook leuk als daguitje in combinatie met een dagje shoppen. Als je het te warm hebt gekregen van al het shoppen, kun je even lekker afkoelen in de zee die om de hoek ligt!

Relax aan het rustige strand ‘San Juan’

Houd je niet zo van de toeristische stranden en ga jij liever naar een strand dat ook meer wordt bezocht door de locals? Dan is het strand ‘San Juan’ perfect voor jou. Het strand is erg breed en lang en is lang niet zo druk als ‘Playa de Postiguet’. Zo kun je helemaal tot rust komen, zonder al te veel storende geluiden van andere toeristen om je heen. Struin ook even langs de boulevard en ga lunchen of dineren bij een van de gezellige chiringuito’s of barretjes. Om bij het strand te komen zul je eerst 15 minuten moeten rijden vanaf de stad Alicante. Het strand ligt in een woonwijk, maar wordt door veel mensen het beste strand van Alicante genoemd.

Bezoek het local strand ‘La Albufereta’

Een strand waar bijna geen toeristen komen is het strand ‘La Albufereta’. Dit strand is in tegenstelling tot de toeristen wel erg populair bij de locals. Je ziet er veel kinderen, veel sportgelegenheden en ook veel lokale barretjes en restaurants. Deze plek is ook erg bijzonder, omdat Alicante hier eigenlijk is ontstaan. Wil je hier meer over weten? Neem dan ook een bezoekje aan het dichtbijgelegen museum waar je er alles over kan lezen.

Na het lezen van deze blog heb jij vast inspiratie opgedaan voor het bezoeken van een van de mooie stranden die je in Alicante kunt vinden!

Gerelateerde berichten