Spanje

8x wat te doen in Torremolinos

We waren een klein beetje sceptisch toen we het camperbusje in Torremolinos parkeerden, maar het stadje heeft ons positief verrast! Waar we veel hoogbouw hadden verwacht, bleek het vooral een knus en gezellig centrum te zijn. Uiteraard zijn er een aantal grote hotels, maar dat heb je in bijna ieder stadje tegenwoordig. Je kunt met een camper leuk wildkamperen aan de rand van het centrum. Ook campings behoren tot de mogelijkheden en dus ook hotels of een gezellig appartement aan het strand.

1. Bezoek het centrum

Wanneer je het centrum inloopt moet je al snel omhoog wandelen. Je komt kleine smalle straatjes tegen met gezellige winkels en een hoop terrasjes. Je kunt er souvenirs, kleding zonnebrillen en ander klein spul vinden. Natuurlijk ook lekkere ijszaakjes en tapas! We hebben zelf de tapasbar El Dorado geprobeerd en vonden het erg lekker, voornamelijk de ansjovis!

2. Parque de la Bateria

In deze bezienswaardigheid vind je zowel natuur als cultuur want in dit park kun je nog oude kanonnen en bunkers bekijken. Natuurlijk zijn er ook voldoende speelmogelijkheden zoals een speeltuin en bankjes om lekker even te chillen en een boekje te lezen.

3. Molino del Inca de botanische tuinen

Check online altijd even de openingstijden en de entreemogelijkheden, maar mocht je er zijn dan is het zeker een aanrader. Lekker opgaan in de natuur en de vele planten en dierensoorten. Je moet er wel een klein beetje een liefhebber voor zijn, want anders is een kustwandeling net zo ontspannend als je het ons vraagt.

4. Dagje Malaga

Veel mensen weten het niet, maar Malaga ligt hartstikke dicht bij Torremolinos! Je kunt er met de fiets over de boulevard naartoe (ongeveer tien kilometer), maar uiteraard rijden er ook genoeg taxi’s of bussen om je te brengen. Voor de echte actieveling ligt Malaga zelfs op loopafstand. In Malaga kun je lekker shoppen, genieten van verschillende terrassen en langs de haven wandelen. Ook is het uitgaansleven hier gezellig en hebben ze een prachtig strand.

5. Stranddag

Voor dat strand hoef je niet noodzakelijk naar Malaga, want ook in Torremolinos is het heerlijk vertoeven aan de kustlijn. Een brede boulevard, een groot strand en overal stranddouches maken het uiterst comfortabel om lekker te zonnen en te luieren. Ook openbare (en veelal schone) toiletten zijn zeer normaal op de stranden daar.

6. Uitgaan in Torremolinos

Tijdens onze trip langs de Spaanse kust was Torremolinos een van de eerste kleinere stadjes waar een leuk uitgaansleven was. Uiteraard kun je op stap in de grotere steden zoals Malaga, Barcelona en Valencia, maar dus ook in Torremolinos kwamen we achter. Niet iedere dag en ieder uur, je moet wel weten waar je moet zijn. Vraag het overdag in de horecazaakjes aan het strand en je wordt zeker weten de goede richting op gestuurd.

7. Cultuur snuiven in de omgeving

Malaga is niet de enige bezienswaardigheid in de buurt. Ook Ronda (een unieke stad op een berg in het binnenland) is binnen no time te bereiken. Je kunt bijvoorbeeld een autootje huren voor enkele dagen en op die manier de steden en bezienswaardigheden in de omgeving verkennen. Voor de liefhebber is ook Marbella makkelijk te bereiken.

8. Genieten van de festiviteiten

De Spanjaarden hebben zoveel feestdagen dat het bijna onmogelijk is om vakantie te vieren zonder dat je er een meemaakt. Kijk altijd even op de evenementen kalenders van de steden waar je naartoe wil zodat je wellicht nog een leuke festiviteit mee kunt pakken. Tijdens bijna iedere feestdag gebeurt er namelijk wel iets bijzonders in de stadjes. Van processies tot muziekoptredens en van het gratis uitdelen van sardientjes tot feesten in kostuum.

Torremolinos stond dus in eerste instantie niet op onze to do list voor de reis, maar toen we er toch terecht kwamen vonden we het erg leuk. Er is genoeg te doen en het is een comfortabele bestemming met voor ieder wat wils. Nou moet ik wel zeggen dat we ook wel snel tevreden zijn zolang de zon schijnt en er tapas is.

 

 

Gerelateerde berichten