Spanje

Wat te doen tijdens een bezoek aan Malaga?

In Málaga hoef je je geen seconde te vervelen, er is heeeeeel veel te doen. Je hebt gelukkig ook niet veel dagen nodig om het beste uit Málaga te kunnen halen. Málaga is namelijk erg compact en je kan bijna alles te voet afleggen. Met een vijfdaagse stedentrip kan je met gemak het meeste uit Málaga halen. Hieronder is een lijstje met negen dingen die je in Málaga kan doen.

1. Op het strand van een massage genieten

In Málaga is er zeker geen gebrek aan strand! Het begin van het stadsstrand ligt bij de vuurtoren La Farola. Er zijn op het strand genoeg parasols en bedden. Deze kun je al voor minder dan € 10,- per dag huren. Op het strand lopen ook masseurs rond. Je kunt voor ongeveer € 20,- euro een relaxende massage krijgen. Zeker een aanrader!

2. Huur een fiets

Als je in Málaga bent moet je echt een fiets huren. Het is niet voor niks een hype onder de toeristen. Alhoewel je veel plekken te voet kan bereiken, zijn er ook een paar waar je toch het beste naar toe kan fietsen. Ook is het echt geweldig om op een warme dag langs de kust te fietsen. Begin in het westen van Málaga en fiets richting het oosten. Daar vind je een paar mooie visserswijken. Ook kun je in Málaga met een gids in de stad rondfietsen, als je liever onder begeleiding de stad ontdekt.

3. Hap een visje

In Málaga kom je bij vrijwel elk restaurant vis tegen. Zeker als je richting het strand gaat, daar kan je bij de Spaanse strandtenten je vis laten roosteren op brandende houtblokken. Lekker vers dus!

Een persoonlijke favoriet van mij is Restaurante Antonio. Dat is een viszaak in de visserswijk El Palo. Je hebt daar geen menukaart, maar je krijgt allerlei soorten vis voor je uitgestald. Als je je keuze hebt gemaakt roosteren ze het voor je. Er komen naast toeristen ook heel veel locals naar deze plek, dus terwijl je wacht op je verse vis hoor je genoeg Spaans om je heen!

4. Bezoek het centrum

Mijn favoriete ding in Málaga is het centrum. Naast de al eerder genoemde Alcazaba en het Gibralfaro, zijn hier nog veel meer dingen. De kathedraal, het Picassomuseum, en geweldige street-art om er een paar te noemen.

Ook als je lekker eten zoekt zit je hier goed. Er zitten in het centrum namelijk ook hele leuke, en lekkere, tapastentjes. En om het nog mooier te maken is alles op loopafstand!

5. Kijk neer op de stad door op het dak van de kathedraal te staan

Heb je al de Gibralfaro beklommen en wil je nog een keer zo’n geweldig uitzicht? Dan moet je zeker de kathedraal beklimmen. Er zijn op meerdere momenten per dag een tour waarbij je gids je door middel van een trap naar het dak van de kathedraal brengt.

Als je eenmaal de top hebt bereikt kijk je neer op de de stad. Nogmaals is het uitzicht de moeite waard!

Koop je tickets bij het ‘paleis’ dat zich voor de kathedraal bevindt.

6. Street art bekijken

Málaga is een mooie stad. Dat komt deels door de veel talentvolle street art artiesten die op de gebouwen hun kunst plaatsen. Neem bijvoorbeeld het project MAUS, dat plaats vond in Soho. Het doel van project MAUS was om door middel van street art, een achterstandswijk te transformeren naar een mooie en kleurrijke wijk. Ik kan je persoonlijk zeggen dat het project zeker gewerkt heeft. In Soho is naast openbare kunst ook een kunstcentrum, de Centro de Arte Contemporáneo de Málaga. In dit mooie centrum zijn er veel bijzondere kunstwerken die vaak gemaakt zijn door wat minder bekende artiesten. Een bezoekje aan dit kunstcentrum is zeker aangeraden!

Nog een goed voorbeeld is de wijk Lagunillas. Deze wijk stond vroeger ook als achterstandswijk te boek. Langzamerhand verdwijnt het beeld van werkeloosheid en armoede en transformeert het tot een mooie wijk. En dat allemaal door middel van street art. Het blijft knap wat kunst met een stad kan doen!

Als je nog steeds niet genoeg hebt van street art, zijn er nog een stuk meer kunstwerken in Málaga om te bezichtigen. In Málaga is werkelijk overal street art. Als je er op let is er vrijwel geen plek waar je geen kunstwerken ziet. Bijvoorbeeld op de wc-hokjes bij het strand of simpelweg muren van gebouwen, je ziet het overal.

Ook heb je de rivierbedding. Deze loopt om het vroegere centrum heen. De muren van deze riverbedding is een hemel voor de artiesten. Ik zou zeggen, neem een camera mee en maak een paar Instagram-waardige foto’s!

7. Bekijk een prachtig verlichte stad vanaf een dakterras

Als je in Málaga bent moet je tenminste één keer de ervaring van het dakterras bij het AC-hotel meemaken. Toegang tot het terras kost € 8,-. Voor dit klein tientje krijg je een gratis drankje en een uitzicht op een prachtig verlichte stad.

8. Beleef de omgeving

Als je een paar dagen in Málaga verblijft, is er waarschijnlijk genoeg te doen in de stad zelf. Maar als je iets langer blijft, is het zeker het waard om ook een bezoekje

te doen aan de omgeving. Bezoek bijvoorbeeld Marbella, een jachthaven met een bijzonder goed klimaat. Het is dan ook echt een plek voor de rich and famous. Het is zelfs zo mooi dat de koning van Saoedi-Arabië zijn jacht hier heeft liggen.

Er is duidelijk genoeg te doen in Málaga. Het is daarom dus ook de perfecte vakantiebestemming voor iemand die wel van ontdekken houdt.

9. Beklim de Gibralfaro

Iets wat niet veel mensen weten, is dat Málaga één van de best bewaarde forten heeft van Spanje; het Alcazaba. Ook kun je het kasteel de Gibralfaro bereiken via hetzelfde pad. Het kasteel ligt op een gelijknamige berg. Je kunt te voet bij het kasteel en het fort komen. Er liggen gelukkig goede voetpaden naar beide gebouwen toe. Wel moet je een beetje uitkijken, want de paden zijn wel steil! Als je eenmaal de top hebt bereikt, is het uitzicht de tocht van ongeveer 20 minuten zeker waard!

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie