Spanje

Top 6 bezienswaardigheden die je niet kunt missen op Fuerteventura

Gedurende het hele jaar kun je op Fuerteventura terecht voor een zonnetje en een warm klimaat. Fuerteventura is een onderdeel van de Canarische Eilanden en die zijn een werkelijke aanwinst voor het land. Ooit was Fuerteventura een agrarisch eiland met enkel wat boeren en originele inwoners. De laatste 25 jaar is het toerisme een beetje gaan leven en zochten velen residenten het eiland op als vaste woonplaats. Meer dan 78 nationaliteiten wonen er op het kleine eiland inmiddels.

Desondanks is het er zelfs in het hoogseizoen niet druk, vind je altijd een tafeltje in de zon en zijn de stranden rustig en soms zelfs uitgestorven. Er is amper hoogbouw er zijn weinig toeristenhotels. Enkel in het zuiden is een klein stukje van de kustlijn volgebouwd met hotels, maar daar merk je op de rest van het eiland helemaal niets van. De bezienswaardigheden die je echt niet kunt missen wanneer je op Fuerteventura bent, vind je hieronder!

1. De zandduinen

Van origine is Fuerteventura een vulkanisch eiland, maar op mysterieuze wijze heeft zich hier ook een woestijn gevestigd. In drie minuten gaat het landschap van zwarte rotsen over in een witte zandwoestijn. Het gebied is zo uitgestrekt en groot dat het er eigenlijk nooit druk is en het is uiteraard een erg fotogenieke plaats. Als je een eigen bodyboard meeneemt kun je ook kleine stukjes surfen over het zand. Omdat het toerisme (gelukkig) niet uitgebuit wordt hier, kun je deze boards niet ter plaatse huren.

2. Puerto del Rosario

Deze stad is de hoofdstad van Fuerteventura. In vergelijking met de andere dorpjes is het dus ook een redelijk grote stad, maar alles is makkelijk te belopen. In het centrum vind je wat grote winkels en knusse restaurantjes om je mee te vermaken. Het is een havenstad en ligt vlakbij de luchthaven. Desondanks is de promenade gezellig aangekleed met kunst en bevindt zich er een heerlijk zandstrand in het midden van het centrum. Op de bijbehorende pier is een mooie vlonder gemaakt met bankjes waar je eigenlijk altijd uit de wind zit.

3. Mirador de Vallebrón

Ik hou altijd erg van uitzichtpunten door de heerlijke vrijheid die je daar ervaart. De wereld ligt aan je voeten en bij Vallebrón bestaat die wereld voornamelijk uit droge vlaktes met oude vulkanen. Let wel op bij het bezoeken hiervan, want het is een punt waar alle wind zich verzamelt. Je waait er letterlijk uit je laatste laag kleding als de windkracht nog niet eens zo sterk is. Er ligt een kleine parkeerplaats bovenop de berg en het laatste stukje kun je in zo’n drie minuten lopen over een veilig pad.

4. Corralejo

Velen denken dat Corralejo de hoofdstad van Fuerteventura is, maar niets is minder waar. Het is echter wel een hele grote en leuke stad. Hier verblijven veel toeristen en daarom zijn er ook veel souvenirwinkels en restaurants. Tip: de ijssalon El Gusto ligt in het centrum van Corralejo en is de beste van alle Canarische eilanden. Zelfs van heel Spanje is hij op de vierde plaats geëindigd. Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat het deze prijs zeker verdient.

5. Betancuria

Betancuria is een oud dorpje met een heel erg gezellig centrum. Een hele korte steile wandeling brengt je tot een oud pleintje met een mooie subtiele kerk. Overal vind je terrasjes en kun je lekker eten. Vanuit Betancuria kun je ook mooie wandelingen maken. Parkeren is het makkelijkste aan de zuidkant en alles is op loopafstand. Precies boven het plein met de kerk ligt een soort verborgen restaurant waar je uit de wind en in de zon kunt genieten. De naam ervan heb ik nog steeds niet ontrafeld, het wordt aangegeven met een bord met “restaurant”.

6. Het strand van Ajuy

Het strand van Ajuy is niet zomaar een strand. Het heeft namelijk zwart zand en wordt gekenmerkt door de zwarte rotsen aan de ene kant en de witte aan de andere kant. Het is een echt vissersdorpje waar je de verse vis van de dag kunt bestellen met uitzicht op zee. De zee kan er erg wild zijn, maar er is eigenlijk altijd een hoek waar je gewoon veilig kunt zwemmen. Er is een aantal winkeltjes waar je leuke souvenirtjes en strandartikelen kunt kopen. Het strand is eigenlijk nooit druk. Bovendien zit je precies aan de goede kant voor de zonsondergang, want deze zakt prachtig de zee in.

Gerelateerde berichten