Spanje

9x wat te doen in het Spaanse stadje Cartagena

Cartagena ligt in de provincie Murcia vlak voor de grens met het welbekende Andalusië. Waar veel vakantievierders hun heil zoeken in Andalusië, is Cartagena het bezoeken ook zeker meer dan waard! Cartagena is een leuke mix tussen bruisende maar autovrije winkelstraten, ruime boulevards, historie en wandeltochten. Daarnaast heeft deze Spaanse stad een mooie haven. De liefhebbers van Likeur 43 kunnen al helemaal hun hart ophalen in het havenstadje, want in Cartagena is het drankje ontstaan en een rondleiding door de fabriek behoort absoluut tot een van onze aanraders! Lees vooral verder voor meer tips en voor leuke activiteiten en bezienswaardigheden in Cartagena!

1. Teatro Romano

Dat Cartagena een tijd lang veroverd is geweest door het Romeinse Rijk is nog overal in de stad terug te zien. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de oude stadsmuur en het Teatro Romano. Dit theater was in de Romeinse tijd één van de grootste theaters van het Rijk. Inmiddels ligt het – nog altijd prachtig bewaard gebleven – midden in een woonwijk. Je bezoekt het theater al voor een paar euro, of je koopt entree als onderdeel van de Cartagena Citycard. Deze citycard kost ongeveer het dubbele en hiermee heb je toegang tot vier grote trekpleisters van Cartagena.

2. Calle mayor – een leuke winkelstraat

Alle shopliefhebbers opgelet! Het beste van deze grote winkelstraat is dat je er vele tapas tentjes vindt en dat hij volledig autovrij is. Aan het einde van de winkelstraat loop je direct de haven in, ook zeker een bezoekje waard!

3. Experiencia 43

Likeur 43, wie kent het niet? Dit Spaanse drankje vol kruiden komt oorspronkelijk uit Cartagena (en dat weten veel mensen dan weer niet). Iedere werkdag tussen 9:00u en 18:00u is het mogelijk om een rondleiding te boeken door de fabriek. Uiteraard komt daar ook het nodige proeven bij kijken.

4. Museo Naval Cartagena

Geïnteresseerd in scheepsvaart? Dan mag een bezoek aan het Museo Naval zeker niet ontbreken als je de stad Cartagena bezoekt. In dit museum vind je de rijke historie van de Spaanse marine in de havenstad Cartagena. Zowel in de glorietijden als nu.

5. Barrio del Foro Romano

De Barrio del Foro Romano is de grootste archeologische vindplaats van Cartagena. Je kunt bijvoorbeeld een thermaal complex bezoeken en een en Romeins forum. Beide mooie opgravingen om te zien. En het leuke is dat hier nog gegraven en onderzocht wordt, dus misschien is hier over een tijdje nog wel veel meer te bewonderen. Uiteraard wordt alles goed opgeslagen en tentoongesteld in een museum. Oja en die Cartagena Citycard waar we het over hadden: daarmee kun je ook deze bezienswaardigheid in.

6. Castilla de la Concepción

Het Castilla de la Concepción is een kasteel. Je kunt er komen met een lift en het bevindt zich op een heuvel van Cartagena. Het kasteel is gebouwd met overblijfselen uit de Romeinse tijd en heeft verschillende functies gehad. Zo heeft het ooit als gevangenis gediend en dit zie je nog duidelijk terug bij een bezoek. Extra leuk: zowel de lift als het kasteel zitten inbegrepen bij de Cartagena Citycard.

7. La Algameca Chica – een authentiek vissersdorpje

We kregen deze tips van een Belgische inwoner van Cartagena. En authentiek dekt eigenlijk niet eens volledig de lading, het lijkt alsof de tijd daar heeft stilgestaan. Aan het einde van een lange weg langs een droog liggende rivier loop je na ongeveer een half uurtje wandelen La Algameca Chica in. Dit dorpje is volledig zelfvoorzienend en wordt al tientallen jaren gedoogd door de Gemeente van Cartagena. Het enige wat je hier vindt zijn kleine zelfgebouwde huisjes, een restaurantje (maar niet zoals je gewend bent) en vooral vriendelijke bewoners. Als bezoeker ben je hier meer dan welkom zolang je de bewoners in hun waarde laat en al je vuilnis mee terug naar huis neemt. Erg bijzonder om te zien!

8. Palacio Consistorial – het stadshuis

Het prachtige stadhuis van Cartagena – het Palacio Consistorial – ligt midden in het centrum en is voor slecht een euro te bezoeken inclusief een rondleiding. Het gebouw is meer dan 100 jaar geleden gebouwd, maar is modern en alleen van de buitenkant al prachtig om te zien.

9. El Zulo – een beeld

Niet zo lang geleden is dit opvallende beeld neergezet. Gemaakt door een kunstenaar en neergezet in de haven van Cartagena. Het bronzen beeld is een naakte man die, terwijl hij zijn benen vasthoudt, naar de grond kijkt. Een eerbetoon aan de slachtoffers van terrorisme.

Gerelateerde berichten