Europa Spanje

De 6 mooiste bezienswaardigheden in Lanzarote

Ter hoogte van Marokko, vlakbij Tenerife (bij velen bekend), ligt een prachtig knus eiland genaamd Lanzarote. Het hoort bij de Canarische Eilanden en heeft van alles te bieden. Vaak kiezen toeristen voor de Canarische Eilanden om aan het strand te liggen en bij te bruinen, maar Lanzarote is overladen met natuurwonderen, bezienswaardigheden en culturele hoogtepunten. Ik heb 9 dagen rondgereden met een autootje en het hele eiland mogen bewonderen. Ben jij ook een reisje aan het plannen? Lees in mijn blog mijn top 6 van mooiste bezienswaardigheden in Lanzarote!

Huis van César Manrique

César is echt mijn held. In de tijd dat het toerisme een vlucht nam en het populair werd het hele strand en kustlijn vol te bouwen met uit de grond gestampte lelijke hotels, stond Manrique op. Hij protesteerde tegen deze verbouwingen en maakte daarentegen zijn eigen ontwerpen voor hotels en huizen. Hij was van mening dat er best gebouwd mocht worden op Lanzarote, maar wel met respect voor de natuur en de huidige cultuur. Daarnaast vond hij uit dat je prachtige huizen kon bouwen in metersdiepe gasbellen onder de grond. Zo heeft hij zelf ook gewoond en zijn huis kun je inmiddels bewonderen voor ongeveer €7. Het is een prachtig huis, met lichtinval en een zwembadje. Daarnaast hangen er foto’s van andere huizen van hem en worden en films afgespeeld met de geschiedenis van de architectuur op Lanzarote. César hield ook van schilderen dus zijn huis is bovendien een grote verzameling van eigen kunst.

Mirador del Rio

Mirador betekent letterlijk uitzichtpunt. Dus als je vanuit je open autoraampje een bordje met mirador ziet staan: altijd even stoppen! Lanzarote heeft prachtige toppen met mooie uitzichtpunten over de kustlijn en een vallei. Mirador del rio is de bekendste omdat je vanuit hier uitzicht hebt over het eiland La Graciosa wat officieel bij Lanzarote hoort. Je betaalt €5 euro voor een kaartje als je op het hoogste punt wil staan, maar het is gratis om het uitzicht te hebben zoals je hieronder op mijn foto ziet. Naar mijn mening nergens voor nodig een entree te kopen dus.

El Golfo

Het dorpje (tien huizen) El Golfo is precies wat je je voorstelt bij een echt stranddorp, maar dan nog met prachtige kliffen. Alle golven (vandaar de naam) komen bijeen tussen de rotsen van El Golfo. Je kunt met gevaar voor eigen leven op de uiterste puntjes gaan staan (want aan hekken doen ze niet) maar je kunt ook van een paar meter afstand het uitzicht bewonderen. Als de wind goed staat slaan de golven metershoog tegen de rotsen kapot en het waait er vaak hard. Je kunt er helemaal met de auto komen en parkeren op een schattig parkeerplaatsje 50 meter verderop. Daarnaast is er een souvenirwinkeltje gelegen en een plekje waar je koffie kan drinken.

Lago Verde

De naam zegt het al een beetje. Het groene meer wordt het door de Nederlanders ook wel genoemd. Het is en gifgroen meer, vlakbij el Golfo. Vanaf de baai van El Golfo (als je met je rug naar de zee staat) ligt er aan de rechterkant een soort touwbrug die je over een kleine berg brengt. Als je deze afloopt heb je een mooi uitzicht op het gifgroene meer. Verwacht geen helder water, want het is groen en troebel maar het is wel 100% natuurlijk en daarom gaaf om te zien.

 

Park Timanfaya

Dit is het meest bekende park van Lanzarote omdat je hier de vulkanen en vulkaanstenen kunt bewonderen. Zelfs in het laagseizoen sta je hier minstens drie kwartier in de rij voordat je bij de bussen bent. Je koopt voor €10 per persoon een kaartje en zit daarvoor een half uur in de bus (waar je niet uit mag stappen). Het is wel echt de moeite waard want het is de enige plek waar je echt de vulkanen zelf kunt zien. Je moet alleen wel echt van tevoren beseffen dat het een toeristische attractie is, anders valt het tegen. Tip: ga vroeg (vóór 9 uur ’s ochtends) want dan is de rij vele malen korter.

Cueva de los Verdes

Deze grotten zijn ontstaan uit de lava na een grote uitbarsting van en vulkaan. De lucht die onder de lava is blijven zitten hebben prachtige grotten gevormd. In tegenstelling tot het Lage Verde hebben de Cueva de los Verdes niets met de kleur groen te maken. Het is daarentegen de familienaam van degenen die hier heel lang de eigenaar van geweest zijn. Je mag er niet zelf in, om verdwaalde toeristen tegen te gaan. Je kunt wel met een Engelse of Spaanse gids een kilometer grot betreden voor een klein uur waarin alles uitgelegd wordt.

Ben je al naar Lanzarote geweest of ga je er nog naartoe? Laat me weten wat je ervan vond! Benieuwd naar mijn specifieke reistips voor Lanzarote of het klimaat en de beste reistijd? Lees daarvoor mijn andere blogs!

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie