Spanje

Tips voor een reis met de auto naar Barcelona

met de auto naar Barcelona

Barcelona: de stad van de Sagrada Familìa, van de salsa, van de bruisende Ramblas en de mooiste pittoreske wijken. Hoewel veel toeristen tegenwoordig met het vliegtuig naar deze stad afreizen, is reizen met de auto naar Barcelona ook een goede mogelijkheid. Ik hoor je denken: waarom zou je dit doen? De vliegtickets zijn inderdaad erg voordelig als je naar Barcelona wilt. Toch kunnen er meerdere redenen zijn waarom je liever niet het vliegtuig pakt.

Vrijheid

Wanneer je met de auto naar Barcelona reist, heb je namelijk complete vrijheid. Je kan zelf kiezen waar je stopt, waar je verblijft en waar je naartoe gaat. Heb je Barcelona na drie dagen gezien? Dan stap je in de auto en rijd je naar de volgende stad. Wil je wel naar het strand, maar vind je het strand van Barcelona te druk en toeristisch? Dan pak je de auto en rijd je naar een strand een paar kilometer buiten de stad, waar het rustiger en mooier is. Zorg er wel altijd voor dat je je auto goed afsluit, ook al ben je maar eventjes weg. Zeker als er kostbare spullen in je auto liggen, is het belangrijk om echt aandacht te besteden aan het secuur bedekken van je spullen.

Als je met de auto naar Barcelona gaat ben je ook niet gebonden aan een bepaalde duur van je vakantie. Je hebt geen retourticket en hoeft dus niet op een specifieke datum en tijd terug te keren naar huis. Op deze manier kan je vertrekken wanneer voor jou je vakantie afgelopen is, niet wanneer het vliegtuig alweer roept. Met deze flexibiliteit en vrijheid kun je doorreizen naar andere steden in Spanje nadat je verbleven hebt in Barcelona. Je kunt ook naar Frankrijk en daar leuke hotspots bezoeken. Ben je na een paar dagen in de drukke stad op zoek naar meer ruimte op een eiland? Pak dan de ferry naar Mallorca of Ibiza en verblijf de rest van je vakantie op een van deze bruisende eilanden!

met de auto naar Barcelona

Maak tussenstops

Als je langer de tijd hebt, heb je natuurlijk geen haast om in Barcelona te komen. Een vliegreis is eigenlijk een snelle manier om op je bestemming te komen. Als je geen haast hebt, kun je er gerust wat extra stopplekken aan toevoegen. In totaal is de reis ongeveer 1450 kilometer, waar je gemiddeld zo’n 15 uur over doet. Tijdens de zomervakanties kan het erg druk zijn op de weg dus de reistijd kan dan gemakkelijk oplopen. De snelste route loopt via Nancy, Lyon en Marseille, wat ook allemaal leuke steden zijn voor een tussenstop. Je kunt echter ook via Parijs, Orléans en Clemont-Ferrand reizen als je ook nog een paar dagen in de wereldstad Parijs wilt doorbrengen. Als je in het weekend in Parijs verblijft, vermijd je tegelijkertijd de drukste dagen op de weg. Zo breek je je reis op en je vermijdt ook nog eens de grootste files.

Belangrijke tips

Sluit altijd een verzekering af voor in het buitenland. Of er nou wordt ingebroken in je auto of dat je een aanrijding hebt; het is altijd handig om een complete verzekering af te sluiten. In het buitenland werkt het altijd net iets anders, dus zorg dat je dit goed hebt bestudeerd.

Ga je met het volledige gezin dan kan het ook handig zijn gebruik te maken van een dakkoffer. Dakdragers voor een dakkoffer zijn voor diverse merken zoals Audi en Opel aan te schaffen via onderdelenwebshop24.nl.

Let daarnaast op de tolwegen. Er zijn flink wat tolwegen in Frankrijk en Spanje en voor je reis naar Barcelona ben je hier gemiddeld 175 euro aan kwijt. Om te betalen heb je soms niet genoeg aan een Nederlandse betaalpas. Zorg er dus voor dat je genoeg contant geld bij je hebt of dat je een creditcard bij de hand hebt. Naast tolwegen kan de rekening voor parkeren in de stad ook nog flink oplopen. Probeer daarom hotels te zoeken met gratis parkeergelegenheid of zoek een parkeerplek buiten het centrum als je een stad bezoekt.

Gerelateerde berichten