Tips & Lijstjes

De beste plekken om te zeilen in Nederland

Nederland beschikt over een van de meest uitgebreide en geavanceerde zeil infrastructuur ter wereld. Het land heeft meer dan 1.500 meren en rivieren, waarvan vele toegankelijk zijn voor het publiek. Er zijn ook verschillende grote kusthavens waar je zeebenen kunt krijgen. In deze blogpost introduceren we de beste plekken om te zeilen in Nederland, te beginnen met een lijst met nuttige tips over hoe je een boot kunt vinden en andere nuttige informatie over hoe je kan beginnen.

Hoe huur je een boot

Voor een zeilvakantie in Nederland zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden als je een boot gaat huren. Idealiter zoek je een boot die in goede staat verkeert en niet te klein of te groot is (een boot van 8 tot 12  meter is een goede maat voor een stel). Je kan een boot makkelijk huren. Je kan online kijken, de meeste verhuurbedrijven hebben een website met een online boekingssysteem. Heb je minder ervaring met varen, maar wil je toch graag op zeilvakantie Nederland? Dan kun je ervoor kiezen om een zeilschip te huren met schipper!

De grootste meren om te zeilen in Nederland

Het IJsselmeer is het grootste meer van West-Europa, dus dit is een geweldige plek om naartoe te gaan als je het Nederlandse klimaat in al zijn glorie wilt ervaren. Dit meer ligt tegen allerlei verschillende provincies midden in het land, met als belangrijkste haven de stad Amsterdam. Dit meer is perfect voor zeilers die een langere tocht willen maken of het open water zeilen willen ervaren.

Het Markermeer is een ander geweldig meer om op te zeilen, gelegen onder het IJsselmeer. Dit meer is het op één na grootste meer van Nederland, met een enorm oppervlakte. Dit meer is perfect voor zeilers die op een rustig meer willen varen met een paar andere boten op open water. Er zijn ook twee kleine eilandjes in het Markermeer waar je voor anker kunt gaan en kunt genieten van de omgeving.

Andere plaatsen om te zeilen in Nederland

Als je niet op groot open water wilt zeilen maar op kleinere meertjes en vaartjes, dan ben je in Friesland op de juiste plek. Hier heb je talloze meertjes en een hoop vaartjes waar je dagenlang kan vermaken. Het is makkelijk om vanuit hier naar dorpjes en steden te gaan. Dus je kan hier ook makkelijk een dagje varen en in de avond ergens in de buurt overnachten. Naast dat je hier je goed kan vermaken kun je vanuit hier ook makkelijk op de grotere meren zoals het IJsselmeer komen.

Gerelateerde berichten